Tips & Tricks: Autohuur in Spanje

Stukje cultuur, ruig binnenland en heerlijke stranden, dat is voor mij dé perfecte combinatie! Je hoeft helemaal niet zo ver weg van huis om een gevarieerde rondreis te kunnen maken. Spanje is er een perfecte bestemming voor. Ik leg je graag uit wat de verschillen zijn tussen een one way, een internationale one way en grensoverschrijding. Want zeg nou zelf, hoe leuk is het om een uitstapje te maken naar Portugal, als je toch zo dicht bij de grens bent?

One way binnen Spanje

Eerlijk, Spanje is een ideaal land voor een rondreis per auto. Maar zo’n reis hoeft daar niet per se ‘rond’ te zijn. Je kunt prima in het oosten van Spanje starten en in het westen eindigen. Of andersom, wat jij maar wilt. Bij de meeste verhuurders waar wij in Spanje mee samen werken is dit ‘no problemo!’ Zo´n one way (je huurauto ophalen op locatie A en inleveren op locatie B) moet wel vooraf worden aangevraagd. Via onze website selecteer je de ophaal- en de inleverlocatie. De kosten vind je in de huurvoorwaarden, deze kun je lezen tijdens het zoeken naar een geschikte huurauto. Bij een enkele categorie vragen we de kosten voor je op en informeren we je binnen twee à drie dagen. Dat is nodig omdat deze verhuurder variabele kosten rekent afhankelijk van autocategorie, afstand en seizoen.

Wil je een grensoverschrijding maken? Of zie je een one way wel zitten? Check dan altijd de huurvoorwaarden en laat het ons weten!

Internationale one way

Een internationale one way naar bijvoorbeeld Portugal is soms mogelijk maar let op, de kosten zijn hoog! Een indicatie? Rond de € 800,- exclusief lokale belastingen. Dit komt omdat de auto weer teruggereden moet worden naar zijn startpunt in Spanje. Voor een internationale one way kun je de inleverlocatie niet online kiezen. Om deze reservering te maken kun je het beste met ons reserveringsteam bellen op: 023- 5699 696!

Spanje grens

Een grensoverschrijding

Een grensoverschrijding (Met de huurauto een (dag)uitstapje naar een land over de grens), is natuurlijk ook mogelijk. Bij de meeste verhuurders kan dit alleen naar West-Europese landen. Eventuele kosten staan ook in de voorwaarden. In dit geval kun je je reserveringsnummer mailen naar reservation@sunnycars.nl en erbij zetten naar welk land je de grens over wilt. Wij vragen de grensoverschrijding voor je aan en vermelden deze op de voucher.

Het is bij geen van de verhuurders trouwens toegestaan de auto mee te nemen naar Marokko. Toen dit nog wel toegestaan was, kwamen de auto’s te vaak niet terug. Een uitstapje naar Portugal of Frankrijk is bij de meeste van onze partners zonder extra kosten wel toegestaan. En wil je met de auto naar Gibraltar? Kijk dan voor het boeken goed in de voorwaarden, want dit is niet bij alle verhuurders toegestaan!

Autohuur in Spanje

Er zijn dus verschillende mogelijkheden rondom het ophalen en afleveren van een huurauto in Spanje. Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Stel je vraag dan hieronder! En wil je een auto huren in Spanje? Bekijk dan ons aanbod op de website!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Richard Jansen

1 februari 2016 | 2:56 pm | Reageer op Richard Jansen

Verschillende keren in Spanje geweest met huurauto. Ben nogal kritisch, dus ook artikelen van de Consumentenbond opgevraagd over hun ervaringen met Sunny Cars. Kloppen helemaal met onze eigen ervaringen. Goed personeel, vriendelijk en duidelijk in Malaga en Madrid.
Vragen over een rekening van het jaar daarvoor werd in Nederland perfect uitgezocht.
Complimenten !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

1 februari 2016 | 3:31 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Geachte meneer Jansen, beste Richard,
Hartelijk dank voor deze positieve reactie! Erg fijn dat de moeite die we doen niet onopgemerkt blijft!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.