fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips & Tricks: Autohuur op Curaçao

In mijn vorige blogposts vertelde ik over autohuur in o.a. FrankrijkItalië en Groot-Brittannië.Op dit moment wordt er op onze reserveringsafdeling veel gevraagd naar Curaçao! Niet zo gek, want het is er prachtig. Alle ingrediënten voor een top vakantie zijn aanwezig: zon, zee, strand, cultuur en natuur!

(Autohuur)tips Curaçao

  1. Op Curaçao geldt net als op alle andere bestemmingen dat je geen spullen in de auto achter moet laten. Mocht het je echter toch overkomen dat er een ruitje ingetikt wordt maken ze het je op Curaçao gemakkelijk. Er is aan de boulevard bij Mambo Beach een politiepost speciaal voor toeristen, Politur. Hier kun je aangifte doen.
  2. Is er sprake van een ongeval dien je op Curaçao altijd de Curaçao Road Services te bellen. Zij moeten een rapport opmaken voor de verzekeringsmaatschappij.
  3. De wijk Pietermaai small is erg in opkomst. Je vindt hier historische panden, leuke winkels en restaurants met tussendoor nog woonhuizen. Hierdoor ontstaat een levendig geheel.
  4. Mocht je zin hebben in een lekkere lunch en wil je graag typische Curaçaose gerechten proeven, gaan dan naar Landhuis Dokterstuin. Dit Landhuis is in 1996 volledig gerestaureerd en staat aan de hoofdweg `Weg naar Westpunt´, zo’n 25 kilometer van Willemstad. Een bezoek aan Landhuis Dokterstuin kan gecombineerd worden met een dagje toeren op Banda Abou, het landelijke gebied van het eiland, waar onder andere de natuurparken Cristoffel en Shete Boka zich bevinden. Restaurant Landhuis Dokterstuin is voor de lunch geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

Curacao gekleurde huizen willemstad

Grensoverschrijding vanuit Curaçao

Grensoverschrijding is niet toegestaan.

One ways Curaçao

Bij de meeste verhuurders waar wij mee samenwerken is een one way kosteloos toegestaan. Soms moet je wel minimaal 3 dagen huren wil je een one way mogen maken. Je kunt dit via het reserveringssysteem reserveren. Hierbij kun je bijvoorbeeld de auto een paar dagen na aankomst in de buurt van je hotel ophalen en bij vertrek weer op de luchthaven inleveren.

Hotelaflevering Curaçao

In plaats dat ze de auto bij je hotel afleveren bieden de verhuurders op Curaçao een shuttle service aan. Je wordt dan bij je hotel opgehaald en naar het verhuurkantoor gebracht. Indien je hotel op loopafstand van het verhuurkantoor ligt is een shuttle service niet mogelijk. Je kunt de auto dan gewoon ophalen bij het verhuurkantoor.

Om dit te reserveren kies je als ophaallocatie Willemstad, je kiest de auto en kijkt in de huurvoorwaarden of je gebruik kunt maken van de shuttle service of de auto zelf op kunt halen. Vervolgens kun je bij ophalen/ inleveren het juiste ophaalkantoor selecteren. Deze kantoren zijn op Curaçao vaak gevestigd in hotels. Hier lees je meer over autohuur op Curaçao.

Goede reis!

Zoals ze op Curaçao zeggen: `Un bon vuelo!´

Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust via S.Pols@sunnycars.nl

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou