Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips & Tricks: Autohuur in Spanje

Stukje cultuur, ruig binnenland en heerlijke stranden, dat is voor mij dé perfecte combinatie! Je hoeft helemaal niet zo ver weg van huis om een gevarieerde rondreis te kunnen maken. Spanje is er een perfecte bestemming voor. In mijn vorige blog heb ik iets meer over Zuid Afrika verteld. Ditmaal neem ik je graag mee naar Spanje. Ik leg je uit wat grensoverschrijding, een one way en een internationale one way inhouden.

tips tricks autohuur spanje tenerife

Autohuurtips Spanje

1. Het is in Spanje vaak erg lang wachten op openbaar vervoer, dus doen die auto-huur!
2. Betaal een boete direct, zodra je hem ontvangen hebt. Dit kan de helft schelen vergeleken met langer wachten!

Een grensoverschrijding vanuit Spanje

Een grensoverschrijding, de auto meenemen naar een ander land en weer inleveren in het land waar je hem gehuurd hebt, is mogelijk. Bij de meeste verhuurders kan dit alleen naar West Europese landen. Eventuele kosten staan in de voorwaarden. Op www. sunnycars.nl kun je in stap 2 (reisdetails) de grensoverschrijding aangeven:

tips tricks autohuur spanje grensoverschrijding

Wij vragen de grensoverschrijding voor je aan en vermelden deze op de voucher.

Het is bij geen van de verhuurders trouwens toegestaan de auto mee te nemen naar Marokko. Toen dit nog wel toegestaan was, kwamen de auto´s te vaak niet terug. Een uitstapje naar Portugal of Frankrijk is bij de meeste van onze partners zonder extra kosten wel toegestaan. En wil je met de auto naar Gibraltar? Kijk dan voor het boeken goed in de voorwaarden, want dit is niet bij alle verhuurders toegestaan!

One way in Spanje

Eerlijk, Spanje is een ideaal land voor een rondreis per auto. Maar zo´n reis hoeft daar niet per se `rond´ te zijn. Je kunt prima in het oosten van Spanje starten en in het westen eindigen. Of andersom, wat jij maar wilt. Bij de meeste verhuurders waar wij in Spanje mee samen werken is dit `no problemo!´ Zo´n `one way` moet wel vooraf ingeboekt worden. Via onze website selecteer je de ophaal- en de inleverlocatie. De kosten vind je in de huurvoorwaarden, deze kun je lezen nadat je de auto hebt gekozen. Bij een enkele categorie vragen we de kosten voor je op en informeren we je binnen twee à drie dagen. Dat is nodig omdat deze verhuurder variabele kosten rekent afhankelijk van autocategorie, afstand en seizoen.

Internationale one way vanuit Spanje

Een internationale one way naar bijvoorbeeld Portugal is soms mogelijk maar let op, de kosten zijn hoog! Een indicatie? Rond de € 800,- exclusief lokale belastingen. Dit komt omdat de auto weer teruggereden moet worden naar zijn startpunt in Spanje. Voor een internationale one way kun je de inleverlocatie niet online kiezen. Om deze reservering te maken kun je het beste met ons reserveringsteam bellen op: 023- 5699 696!

tips tricks autohuur spanje sinaasappel boom

Autohuur in Spanje

Er zijn dus verschillende mogelijkheden rondom het ophalen en afleveren van een huurauto in Spanje. Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust! S.Pols@sunnycars.nl. En wil je een auto huren in Spanje? Bekijk dan ons aanbod op de website!

Susanne Pols-van Gelder

Reserveringsmanager

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Richard Jansen

1 februari 2016 | 2:56 pm | Reageer op Richard Jansen

Verschillende keren in Spanje geweest met huurauto. Ben nogal kritisch, dus ook artikelen van de Consumentenbond opgevraagd over hun ervaringen met Sunny Cars. Kloppen helemaal met onze eigen ervaringen. Goed personeel, vriendelijk en duidelijk in Malaga en Madrid.
Vragen over een rekening van het jaar daarvoor werd in Nederland perfect uitgezocht.
Complimenten !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

1 februari 2016 | 3:31 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Geachte meneer Jansen, beste Richard,
Hartelijk dank voor deze positieve reactie! Erg fijn dat de moeite die we doen niet onopgemerkt blijft!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou