fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips van reisexpert José: Florida

Om de beste reistips te verzamelen interviewen we elke maand een expert uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week lees je welke bestemming José Kraan van UStravel.nl aanraadt voor een heerlijke vakantie.

Goedemiddag José, als nu een klant binnenkomt en die vraagt aan jou: “Waar moet ik heen op vakantie?”, wat zou jij hem dan aanraden?
“Florida!”

Zo! Dat klinkt vastbesloten.
“Klopt, het is absoluut mijn nummer 1 bestemming! De verschillende soorten natuur die je daar tegenkomst van de Everglades tot aan witzandstranden en niet te vergeten de mensen. De mensen zijn vriendelijk en zien je graag komen. Daarom adviseer ik zelf graag Florida net iets liever dan de rest van Amerika.”

Hoe vaak ben je er zelf eigenlijk geweest?
”Inmiddels al wel een paar keer, maar iedere keer dat ik er ben voelt het als thuiskomen. Vier jaar geleden ben ik met mijn gezin ook die kant op gegaan voor een 15-daagse rondreis en mijn jongste zoon, die toen vijf jaar was, kan veel dingen nog herinneren. Ongelooflijk dat een reis zo´n indruk heeft gemaakt op hem, maar ook zeker op ons.”

Dan moet het wel een bijzondere bestemming zijn.
“Klopt en het mooie is dat Florida voor ieder wat wils heeft. Je kunt attractieparken bezoeken totdat je er bij neervalt of juist genieten van de heerlijke witte stranden op de Keys of de kust aan de Mexicaanse Golf.”

Zonsondergang Florida

Wanneer zullen we gaan? Het klinkt wel erg aanlokkelijk!
”Coen, rustig aan. Een reis naar zo´n bestemming moet je goed voorbereiden niet zo maar in het vliegtuig stappen en gaan. Maar rustig alles voorbereiden anders mis je al het moois. Mijn tip is dan ook om een reis naar Florida stap voor stap voor te bereiden zodat je weet wat je gaat zien en welke zaken je eventueel links kunt laten liggen. Voor hulp kan je natuurlijk altijd bij ons terecht!”

Terecht dat je dat zegt José. Hey, maar als ik bij jou kom om deze reis te boeken welke gouden tip kun je mij dan geven?
“Hawk’s Cay Resort op Duck Key, een super resort waar je in eigen villaatjes kan verblijven en met dolfijnen kunt zwemmen. Ik wilde nooit meer naar huis! Daarnaast is Tarpon Springs wel een echte ‘must-see’.”

Wat is er zo speciaal aan deze plaats?
“Tarpon Springs is Griekenland maar dan in Florida. Alle inwoners zijn Grieks en alles wat je daar doet is in het Grieks. Het is dan ook een hele rare gewaarwording als je daar na de hot dogs en de grote cola´s opeens aan de ouzo en de souflaki moet.”

Dat klinkt inderdaad raar.
“Dat is het ook, maar wel super om mee te maken aan de Golf van Mexico in Florida.”

Wat is eigenlijk de beste reisperiode voor Florida?
“Eigenlijk is het een ´year-round´ bestemming. Elke periode van het jaar kun je dus Florida bezoeken. Echter, eind augustus en september kunnen orkanen soms de kop opsteken. Maar ook hier geldt dat een goede voorbereiding nodig is voor een geslaagde USA vakantie.”

En wat voor een Sunny Cars huurauto adviseer jij je klanten altijd als ze op naar Amerika op reis gaan?
“Wij adviseren eigenlijk altijd een SUV, zoals de Ford Escape. Dit is een prima auto voor een klein gezin. Hij lekker comfortabel en alle koffers passen er in. Zeker in Florida rijd je makkelijk een paar honderd kilometer per dag, dan is het zonde om opgevouwen in een kleine auto te moeten zitten. Beter kunnen de klanten dan een comfortabele SUV boeken waar alles in past en lekker zorgeloos genieten van de Sunshine State! Eigenlijk biedt Sunny Cars voor elke wens een passende huurauto.”

Duidelijke taal José. Je werkt inmiddels 7 jaar bij Nova Tours, waar UStravel.nl een onderdeel van is. Heb je wel eens iets geks meegemaakt?
“Dat klopt, Nova Tours maakt op maat reizen, voor particulieren én voor reisbureaus, naar onder andere Amerika en dat gaat erg goed. Wij hebben veel kennis in huis en adviseren dan ook iedereen graag voor een geslaagde vakantie. De meest gekke vraag was toch wel: `Mag je vleeswaren invoeren in de USA, mijn man eet al 50 jaar rookvlees op zijn ochtendboterham!´ Ik kan van mezelf zeggen dat ik een echte USA specialist ben, maar hier had ik toch even geen antwoord op.”

Dat kan ik me voorstellen José. Thank you very much voor je antwoorden en je mooie tips.

Heb je zelf tips over Florida deel ze dan met ons. Wil je zelf Florida ontdekken in een comfortabele Sunny Cars huurauto? Dan hebben we twee partners ter plaatse waarbij je een Sunny Cars huurauto kunt reserveren. Klik hier als je nog meer tips wilt hebben over het rijden van een Sunny Car in Florida.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou