Tips van reisexpert Kim: Mallorca

Om de beste reistips te verzamelen interviewen we elke maand een expert uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week lees je welke bestemming reisadviseuse Kim Simons van Regio Reisbureau Lingestreek aanraadt voor een ontspannende vakantie. Haar tip is: Mallorca!

Goedemiddag Kim, als er nu een klant binnenkomt en die vraagt aan jou: “Waar moet ik heen als ik een ontspannende vakantie in de zon wil hebben?”, wat zou jij hem dan aanraden?
“Mallorca.”

Maar daar gaan toch al die jongeren heen?
“Dat is waar, maar Mallorca is meer dan een disco en veel jeugd. Het zal je verbazen hoe veelzijdig Mallorca kan zijn. Het eiland biedt ook een prachtige natuur, fraaie strandjes en bijzondere bergdorpjes.”

Daar wil ik wel meer over horen, kom maar op met je advies
”Wat je zegt over de jeugd klopt inderdaad, Mallorca is erg populair. Maar wat veel mensen niet weten is dat de jongeren zich concentreren op een paar gedeeltes van het eiland, El Arenal en Megaluf. Daarbuiten tref je de jeugd bijna niet aan en kun je dus heerlijk ontspannen en genieten van de schoonheid van Mallorca.”

Waar moet je heen om deze schoonheid te ervaren?
“Om te beginnen raad ik aan om te overnachten in Alcudia, dit plaatsje ligt aan een baai in het noorden en is niet druk maar wel heel gezellig. Veel kleine restaurants en natuurlijk een mooie boulevard waar je heerlijk kunt wandelen en mensen kunt kijken. Dit is eigenlijk een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie op Mallorca.”

Kim Simons mallorca

Hoe ver is dat eigenlijk van de luchthaven vandaan?
”Zeker op Mallorca raad ik mensen aan om een huurauto te nemen, het eiland is super geschikt hiervoor en de afstanden vallen reuze mee. Zo rijd je vanaf de luchthaven binnen 40 minuten naar Alcudia. De wegen zijn goed en de bewegwijzering nog beter. Je kunt bijna niet verdwalen.”

Tips over zonnig Mallorca

Welke tips heb je nog meer voor mensen die naar Mallorca gaan?
“Als je naar Mallorca gaat dan moét je naar Valdemossa en Soller. Dit zijn twee plaatjes in het westen van het eiland en je komt er via een geweldige kustroute. Je rijdt door de sinaasappelbomen en je ziet fantastische natuur om je heen.
Soller bestaat eigenlijk uit twee delen, de oude dorpskern en de haven. Beide zijn eigenlijk niet te missen. De oude authentieke stad Soller is een must, neem daar de tijd voor en neem je fotocamera mee!

Het andere deel is de haven. Hier heb je een klein en gezellig strand met heerlijke restaurants waar je goed kunt lunchen. Je kunt Valdemossa vanuit hier gemakkelijk bereiken via een route door de bergen. Je rijdt dan langs de kust en door kleine dorpjes. Valdemossa is een klein bergdorp waar ooit Chopin nog heeft gewoond. Nu kun je heerlijk struinen door de kleine straatjes en bij de lokale cafés kun je goed terecht voor een typisch Mallorcaanse lekkernij Coca de Patata, smullen maar!!”

Klinkt goed inderdaad, duidelijke must sees op Mallorca dus
“Zeker! Als je het dan toch over ‘must sees’ hebt, kan ik ook nog Ciutat Jardi aanraden. Dit ligt ten oosten van de hoofdstad Palma de Mallorca en is een villadorp waar de locals graag in het weekend vertoeven! De ligging aan het strand met in combinatie vele uitstekende visrestaurants is een succesfactor. Let wel goed op dat je weet welke prijs je moet betalen voor je gerecht….anders eet zo´n vers visje opeens een rib uit je lijf :)”

Haha nee dat moeten we niet hebben. Jij raadt dus eigenlijk altijd op Mallorca een Sunny Cars huurauto aan. Zijn de mensen moeilijk te overtuigen?
“Nee, eigenlijk niet. Zeker op Mallorca, waar jullie ook het Premium Pakket aanbieden, gaat het eigenlijk vanzelf. Wanneer je de klant laat zien waar hij allemaal naar toe kan en hoe gemakkelijk dat is met een huurauto, dan is de Sunny Car eigenlijk al verkocht. Het is zonde om op vakantie te gaan en gebonden te zijn aan tijden van de excursiebus of van het openbaar vervoer. Met een huurauto heb je dat niet! Zelf bepalen waar je heengaat en wanneer.”

Mooi te horen dat je klanten ook meer het voordeel van een Sunny Car inzien. Heb je nog één gouden tip voor Mallorca?
“Nog een? Ha ha nee hoor, ik geef ze graag. Ik ben er zelf al een paar keer geweest en elke keer weer ontdek ik nieuwe plekjes. Zo heb ik ook het schiereiland Formentor leren kennen. De weg ernaartoe is al fantastisch, je rijdt door bossen vol met naaldbomen naar het uiterste puntje waar je een uitkijkpunt hebt waar je vanuit een mooi zicht hebt op het eiland. Maar mijn tip is om eerder te stoppen, bij Mirador de es Colomer, vanaf dit punt kun je de mooiste zonsondergang zien die er is en het is ook minder toeristisch!

Kim, dank je wel voor je echte insider Mallorca tips. Ik denk dat er veel mensen zijn die naar het veelzijdige Mallorca op vakantie gaan na jouw tips! Nog een afsluitende vraag, ga je zelf nog op vakantie?
“Jazeker, ik ga naar Kos deze zomer. Ook hier ga ik weer een mooie Sunny Car huren. Ideaal om er een te hebben op dit eiland. Wil je nog een autohuurweetje van mij?”

Maar natuurlijk, welke tip heb je?
“Nou ja, ik weet eigenlijk niet of het een tip is. Maar ik houd ervan om op avontuurlijke bestemmingen een auto te huren. Zoals vorig jaar toen ik in Bangkok een Sunny Car huurde. Het verkeer daar is van een andere planeet! Super cool toch dat je dan kan zeggen dat je daar hebt gereden?! Ook omdat een Sunny Car all-in verzekerd is raad ik iedereen aan om juist op gekke bestemmingen een auto te huren.”

Kim, muchas gracias voor je antwoorden en voor je tips. Wie weet tot snel op Mallorca.

Wil je meer tips van Kim? Volg Regio Reisburo dan op Twitter of via Facebook!
Heb je zelf tips over Mallorca, deel ze dan met ons. Wil je zelf Mallorca ontdekken in een comfortabele Sunny Cars huurauto? Dan hebben we zes partners ter plaatse waarbij je
een Sunny Cars huurauto kunt reserveren. Klik hier als je nog meer tips wilt hebben over het rijden van een Sunny Car op Mallorca.

 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

janssen

28 februari 2014 | 10:38 am | Reageer op janssen

Bedankt voor de tips. Wij gaan deze zomer naar Mallorca met 2 kleine kinderen. We hebben wel eens vaker een auto via sunnycars geboekt. Dat gaat best goed, maar helaas komen dan altijd bij een aggenebbis verhuurbedrijfje terecht: ergens achter op een parkeerterrein zonder kantoor of met een busje verderop naar een kantoortje gebracht.
Ook al selecteren we 'afhalen op vliegveld' op de site.
We zouden graag de auto bij een verhuurbedrijf halen die in de terminal zelf is gevestigd ivm de kinderen. Heb je tips om dat voor elkaar te krijgen in Mallorca?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

28 februari 2014 | 11:05 am | Reageer op

Beste heer/mevrouw Janssen,

Vijf van de zes partners waar wij op Mallorca mee samenwerken hebben een balie in de aankomsthal. Om vooraf te weten bij welke partner de gewenste huurauto wordt ondergebracht, kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling per email reservation@sunnycars.nl of per telefoon 023 5699 696.

Voor een snelle afhandeling op de luchthaven adviseer ik om het Premium Pakket te boeken. Hierdoor kun je na aankomst direct naar de speciale Premium balie. Dit scheelt wachten met de kinderen, doordat je van tevoren alle gegevens invult is het contract al ingevuld. Op de luchthaven is één handtekening genoeg om de auto mee te krijgen. Dit scheelt dus wachttijd en je krijgt ook nog een jonge auto mee.

Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van een reservering, dan horen we dat graag.

Veel plezier op Mallorca.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.