Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips van reisexpert: Kreta

Om de beste reistips te verzamelen, interviewen we regelmatig experts uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week deelt reisagent Corry van der Veen van VakantieXperts Vries haar tip voor een prachtvakantie. Zij beveelt Kreta van harte aan.

Wat is jouw favoriete bestemming om met een huurauto te ontdekken?
“Kreta! Dat is zo’n mooi eiland. Wil je daar ook veel van zien, dan heb je echt een auto nodig. Alle keren dat ik er geweest ben, huurde ik ook een auto. De wegen zijn over het algemeen prima. Je kunt nooit verdwalen en komt altijd bij iets leuks of moois uit. Heerlijk om daar dagtochten te maken en lekkere lunchadresjes te ontdekken!”Corry van der Veen in kreta

Wat zijn op Kreta echte aanraders?
“Ik ben vooral dol op Oost-Kreta. Een must is de havenstad Agios Nikolaos. Van daaruit kun je eenvoudig naar een ander havenplaatsje, Elounda. Superleuke sfeer en lekkere restaurants. Vervolgens ga je de bergen in, en dan naar het dorpje Plaka. Een gehucht, maar wel een aanrader. Je kunt in de haven heerlijke verse vis eten en de kiezelstrandjes zijn lekker rustig. Geniet van het uitzicht op het voormalige lepra-eiland Spinalonga. Als je via een andere route terugrijdt, pik je extra veel fraais mee van het eiland. Kunstenaarsdorp Kritsa is zeker de moeite waard. De zuidkust is ook prachtig, met een totaal andere kustlijn dan het noorden. In Mirtos vind je veel gezellige tavernes aan zee, maar nog geen massatoerisme. Je hoeft nooit lang te rijden om al die verschillende sferen van Kreta te proeven.”

kreta strand met strandbedjesWat eet jij daar eigenlijk het liefst?
“Moussaka is mijn lievelingsgerecht. Maar de Griekse mezze – een soort tapas – en salades vind ik ook smullen.”

Welke bestemming staat er nog op jouw bucket list om met een huurauto te verkennen?
“Ik wil graag eens naar Dubai, daar ben ik erg benieuwd naar. Veel over gehoord, maar ik wil dat land eens in het echt ervaren.”

Wat gaat er altijd mee in je koffer(bak)?
“Zonnebril, wereldstekker en camera. Verder zie ik wel. Ik heb niet veel nodig, het gaat mij vooral om indrukken opdoen.”

Met welke bekende persoon zou je wel eens rond willen toeren en op welke bestemming?
“Met Floortje Dessing richting Antarctica op expeditiecruise. Zij heeft daar al ervaring mee dus kan me vast goed gidsen.”

Welke vakantieherinnering blijft je altijd bij?
“Ik heb bijzondere herinneringen aan Costa Rica. Mijn man en ik zijn daar met een huurauto doorheen getrokken. Lukt trouwens alleen met een 4WD, je komt erg veel modderpaden tegen. Het land is klein maar heeft een enorme verscheidenheid aan natuurschoon. Wat me ook altijd zal bijblijven, is dat we aan werden gehouden door de politie. De gordel van mijn man zat onder zijn arm en dat was ‘verkeerd’. Nou waren wij van te voren gewaarschuwd voor dit soort praktijken. We moesten eigenlijk allebei uit de auto komen, maar ik ben blijven zitten. Maar goed ook, want al gauw zagen we twee andere figuren de bosjes uit komen. Die hadden anders de auto leeggeroofd. M’n man kon zijn ‘overtreding’ afkopen met omgerekend € 15,-. Maar wel weer een spannende ervaring rijker. Nee hoor, we voelden ons niet onveilig en het schrok ons ook niet af om verder te toeren.”Kreta haventje prachtig uitzicht

Hoe vaak heb je al een Sunny Car gehuurd?
“Een keer of vijf. Een favoriete auto heb ik niet, maar in de USA vind ik het wel lekker om in een grotere auto te rijden. Een keer huurde ik een te kleine auto op vakantie. In bergachtig gebied bleek de motor niet zwaar genoeg, toen kwamen we maar héél langzaam omhoog. Daar heb ik van geleerd: voortaan huur ik (en adviseer ik!) altijd een sterkere auto met meer vermogen.”

Waar gaat je eerstvolgende reis naar toe?
“Leuk dat je het vraagt: dat is de Kanjerreis naar Turkije. Als provinciewinnaar van de Reisbureau van het Jaar verkiezing 2014 mogen we met het hele kantoor mee. Ik vertrek straks!”

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou