fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips van reisexpert Moniek: Australië

Om de beste reistips te verzamelen, interviewen we regelmatig experts uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week deelt reisagent Moniek Bos-Bouwman van Travel Counsellor uit Harmelen haar tip voor een prachtvakantie. Zij beveelt Australië van harte aan en dan met name de route van Darwin naar Perth.

Wat vind jij de allermooiste bestemming om met een huurauto te ontdekken?

“Ik vind dat je op élke bestemming een auto nodig hebt. Zó zonde als je alleen op je complex blijft zitten. Ik boek de meeste reizen naar Amerika en Australië. Daar heb je dan meteen twee prachtige landen te pakken om in rond te rijden. Voor Amerika adviseer ik niet per se een camper voor het ultieme vrijheidsgevoel. Je moet tegenwoordig alle campings van te voren vastleggen. Met een gewone auto is een road trip een stuk relaxter, zuiniger en goedkoper.”

Moniek Bosman tips australië

Welke bestemming staat er nog op jouw bucket list om met een huurauto te ontdekken?

“Ik wil altijd nog zoveel. Naar Afrika, maar dan het liefst met een gids die ons daar rondrijdt. IJsland staat hoog op mijn lijstje, lijkt me spannend om daar met een jeep langs al dat natuurschoon te toeren.”

Wat is de allermooiste route die je ooit hebt gereden?

“Een hele gave route die ik ongeveer tien jaar geleden heb gereden, is die van Darwin naar Perth met een 4WD. Echt door de ruige outback van Australië. Door de Kimberleys, over de beroemde Gibb River Road. De wegen zijn er uitstekend; soms gingen we off road om spectaculaire natuur te zien. Dit kun je zelfs als onervaren reiziger doen. Je hoeft daar bijvoorbeeld niet zoals in de woestijn je banden leeg te laten lopen. Wat een beleving, die ongerepte natuur, ik heb daar veel mooie stops gemaakt. Je hebt er ook lange stukken he-le-maal niets. Tip: ga bij elk tankstation dat je tegenkomt even tanken. Het kan zomaar 500 kilometer duren voor je er weer een treft. Wat me speciaal is bijgebleven, zijn de drie nachten die we off road doorbrachten in de Kimberleys. In El Questro Wilderness Park, met van die kampvuurtjes. Zo avontuurlijk. Via de Gibb River Road zijn we op onverharde wegen verder de bush bush ingereden, tussen bushfires door om bij een verlaten station te komen. Compleet van de wereld af. Een onvergetelijke ervaring. Overigens namen we hiermee geen groot risico: voor je die speciale twee uur durende route neemt, moet je – destijds in ieder geval – contact maken via een ouderwetse telefoonpaal. Dan houden ze je in de gaten. Als je na twee uur niet gearriveerd bent, komen ze je zoeken. Wel zo’n prettig idee.”

The Gibb River australië

 Wat gaat er altijd mee in je koffer(bak)?

“Zo min mogelijk. Als gezin van vier nemen we het hoognodige mee in twee tassen. De jongens mogen in hun handbagage wel een paar speelgoedjes meenemen. En mijn laptop ontbreekt nooit. Ik denk altijd: ik heb een creditcard, als ik iets mis, koop ik het wel. Onze kleding was ik ter plaatse altijd zodat het thuis meteen schoon de kast in kan. Ik wil eenmaal thuis zo snel mogelijk van dat wassen en opruimen af zijn.”

Met welke beroemdheid zou je wel eens rond willen toeren en op welke bestemming?

“Ik denk dat je niet ver komt met een heel bekend persoon, laat die maar lekker thuis. Ik ga liever met mijn man!”

Wat bezorgt jou een glimlach als je op reis bent?

“Als ik in een ander land ben, vind ik de gemoedelijkheid en de rust vaak zo aangenaam. Het voelt allemaal niet zo snel-snel. Dat moeten we vasthouden, denk ik dan. Maar na twee dagen thuis, gaan we weer helemaal mee in de hectiek. De laatste tijd zijn we vaak in het Midden-Oosten geweest. Los van Dubai hebben de mensen daar niet veel geld, daar lijken ze ook niet zo mee bezig. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen, het gewoon fijn hebben met elkaar.”

Als ik nu op reis zou willen, wat adviseer je mij dan?

“Dan vraag ik natuurlijk meteen van wat voor type reizen je houdt. Ik vind dat iedereen Patagonië eens moet ervaren. In november was ik daar op studiereis. Drie nachten op een boot doorgebracht, zonder telefoonverbinding, langs de gletsjers en ijsschotsen, naar het einde van de wereld. Heel bijzonder en ik kwam er echt tot rust. Een once in a lifetime experience, als je het kunt betalen zeg ik: doen!

Voor een gezin met kleine kinderen kan ik Jordanië van harte aanbevelen, als je iets niet te standaard wil. Het is er prachtig, het is een veilig en goed bereikbaar land en je kunt er schitterende tochten maken met een huurauto. Er is veel te beleven voor ouders én kinderen met al die cultuur, koraalstranden, de woestijn. Aanrader!”

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Jack

18 januari 2015 | 12:57 pm | Reageer op Jack

Heel herkenbaar wat je schrijft over de trip, wij deden hem andersom in 2010.
Geweldige reis, we gaan zeker nog vaker naar Oz.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou