fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips van reisexperts Christel: Peloponnesos

Om de beste reistips te verzamelen interviewen we elke maand een expert uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week lees je welke bestemming Christel van der Wouw van Stap Reizen aanraadt voor een heerlijke vakantie.

Christel van der Wouw in Peloponnesos griekenland

Goedemiddag Christel, als nu een klant binnenkomt en die vraagt aan jou; “Waar moet ik heen op vakantie?” wat zou jij hem dan aanraden?
“Peloponnesos.”

Dat klinkt Grieks, maar waar precies in Griekenland ligt het?
“Het is nog wel het vasteland, maar ligt links van Athene en is het schiereiland waar onder andere Sparta en Olympia op liggen.

Klinkt lastig om daar te komen?
”Dat valt mee, je kunt naar Athene vliegen en vanaf daar een huurauto pakken. De rit duurt ongeveer 3,5 uur maar dat is de hele rit genieten. Je rijdt namelijk door prachtige landschappen en omdat het niet druk is op de weg is het ook nog eens relaxed rijden.”

Je klinkt bekend in dit gebied?
“Klopt. Ik kom er elke zomer en het blijft elke keer weer mijn hart veroveren. De mensen zijn oprecht hartelijk, het eten is goed en het is nog het échte Griekenland. Natuurlijk is de natuur nog ongerept wat deze bestemming mijn favoriete vakantiebestemming maakt.”

Is het lastig om deze bestemming per huurauto te ontdekken?
”Nee, helemaal niet. Je hebt juist een huurauto nodig om dit gebied optimaal te ontdekken. De kustwegen zijn goed van kwaliteit en ook het uitzicht … adembenemend! Ik verblijf graag in het plaatsje Mystras. Om bij het strand te komen moet je een stukje rijden door de olijfboomgaarden en door originele kleine Griekse dorpjes (waar de was nog buiten hangt te drogen). En na al dat moois kom je uit bij een nog mooier strand. Geweldig!´

olijfboomgaarden Peloponnesos griekenland

Dat klinkt wel erg goed. Heb je als ervaringsdeskundige nog een échte insiderstip?
“Jazeker, ga naar de grotten van Diros. De druipsteengrotten staan bekend als de mooiste, grootste en kleurrijkste van Griekenland. Zorg ervoor dat je lekker vroeg in de ochtend gaat want dan zijn er geen toeristen. Het mooie is dat je met een bootje de grot in kunt, dit is echt fenomenaal. De kleur van het water, dat kraakhelder is, samen met de druipsteengrotten, daar viel mijn mond van open. Ga lekker op pad met je huurauto en sla eens links- of rechtsaf, je weet zeker dat waar je ook uitkomt het altijd goed is. Zo ben ik een keer uitgekomen bij een prachtige baai (er zijn geen zandstranden, alleen kiezelstranden) met super helder water. Bikini aan en zwemmen maar!”

Jullie verkopen zelf wandelvakanties, ik neem aan dat je hier dan ook goed kunt wandelen?
“Ja. De bergen in de buurt van Mani zijn ruig maar zeer goed te bewandelen. Ook te voet kom je dus op de mooiste plekjes. Maar altijd eerst met een huurauto naar de beginplaats rijden.´

Wat is eigenlijk de beste periode om die kant op te gaan?
“Mei en juni zijn de beste reismaanden, dan is de temperatuur goed en is de natuur nog groen. Daarna wordt het snel heet maar dat heeft ook zijn charme. De grond is dan rood en met het wat gelige gras maakt het het contrast super mooi. Dus eigenlijk maakt het niet uit wanneer je gaat, als je maar gaat.”

Christel, dank je wel voor je mooie en originele Griekenland tip!

Heb je zelf tips over Griekenland deel ze dan met ons. Wil je zelf Griekenland ontdekken in een comfortabele Sunny Cars huurauto? Dan hebben we een partner ter plaatse waarbij je een Sunny Cars huurauto kunt reserveren. Klik hier als je nog meer tips wilt hebben over het rijden van een Sunny Car in Griekenland.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rijschool Den Haag

13 oktober 2014 | 10:41 am | Reageer op Rijschool Den Haag

bedankt voor de tips!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou