fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips van wintersport-expert Hans Avontuur (Freelance journalist)

Fly, ride & ski volgens Hans AvontuurBorden wijzen de weg Les 7 Laux frankrijk

Vooruitgang is lang niet altijd verbetering. Maar soms wel. Moest je vroeger voor een winterse road trip door de Alpen tenminste een week vrij maken, kun je dat nu met een beetje creativiteit ook in een lang weekend doen. Het is voor mij als wintersport-journalist en –fotograaf al enkele jaren een beproefd recept. Ik volg het weerbericht en zodra er een dump wordt voorspeld, boek ik een ticket, huur ik een auto en ga op reis.

Afgelopen winter maakte ik op die manier nog een coole mini-roadtrip langs drie minder bekende Franse skidorpen voor Wintersport Magazine: Arêches Beaufort, Les 7 Laux en Bonneval-sur-Arc. Het succes van zo’n trip hangt vooral af van zorgvuldig plannen. Een vlucht met gunstige vertrek- en aankomsttijd, een huurauto die past bij het doel van de reis (zitten er winterbanden op?) en skigebieden zonder al te grote naam die liefst niet te ver van de luchthaven liggen.

Duur? Dat valt doorgaans enorm mee. Zeker in minder bekende skidorpen liggen de prijzen voor accommodatie en skipas een stuk lager dan in de populaire en grote resorts. Maar omdat je slechts één dag blijft, heb je helemaal geen 200 km piste nodig. Met 35 km kun je vaak al prima uit de voeten. Zeker als er ook nog wat offpiste terrein beschikbaar is. En als je nog verder wilt bezuinigen dan boek je de vlucht al ver vooruit. Het risico op minder goede sneeuw moet je dan maar op de koop toe nemen.

Maar of je nou vroeg of laat boekt, het resultaat van deze strategie is een overzichtelijk reisje van pakweg vier dagen die aanvoelt als een road trip van tien!

Meer lezen over Hans Avontuur? Bekijk zijn website, volg hem op Twitter of lees zijn blog.sneeuw Mont Blanc frankrijk

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou