fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Top 10 bestemmingen autohuur voor zomer 2013

Steeds meer Nederlanders lijken een auto te huren tijdens hun vakantie. Dat spreekt tenminste uit onze boekingscijfers. Afgelopen zomer ontvingen we namelijk ruim 18% meer boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een stijging waar we heel erg tevreden mee zijn. Waar worden die auto´s zoal gehuurd vraag je je misschien af?

Trends in autohuur
De populairste reisbestemmingen voor autohuur bevinden zich nog steeds voornamelijk rond de Middellandse Zee en de Verenigde Staten. Maar Pisa heeft ons dit jaar echt verrast als populairste bestemming. Dit heeft wellicht te maken met het ruime aanbod van goedkope vluchten vanaf Nederlandse luchthavens. Wat we ook zien is dat de Verenigde Staten steeds populairder worden. Een land waar, gezien de afstand, een Fly & Drive combinatie natuurlijk fantastisch op zijn plek is.

Top 10 bestemmingen autohuur
De top 10 populairste bestemmingen voor autohuur is als volgt:
1. Pisa (Italië)
2. Hato Airport (Willemstad, Curaçao)
3. Los Angeles (Verenigde Staten)
4. Malaga (Spanje)
5. Ibiza (Spanje)
6. Faro (Portugal)
7. Sanford (Orlando, Verenigde Staten)
8. Catania (Sicilië, Italië)
9. Miami (Verenigde Staten)
10. San Francisco (Verenigde Staten)
Top 10 bestemmingen autohuur zomer 2013
Autohuur boeken via het reisbureau
Verder valt op dat consumenten die afreizen naar verre bestemmingen, eerder via het reisbureau boeken. Ligt de bestemming dichterbij, dan is er blijkbaar meer vertrouwen om de autohuur zelf te organiseren.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou