Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tot grote hoogte op Tenerife

Een van mijn leukste roadtrips was op het prachtige Canarische eiland Tenerife en het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, was Pico del Teide. Deze hoogste berg van Spanje ligt in een schitterend Nationaal Park, midden op het eiland en met onze huurauto van het type Comfort – die extra pk’s heb je hier wel nodig – konden we hem tot op 2356 meter naderen. Daar kun je de auto parkeren en verder gaan met de kabelbaan. Die brengt je in acht minuten naar een hoogte van 3555m en dan is het nog 160 te voet omhoog. In de ijle lucht geen makkie, maar het uitzicht dat je hier hebt is de klim meer dan waard. Pico Del Teide bord roadtrip

De beste tijd om te gaan is in de ochtend, dan heb je de meeste kans op mooi weer en dus goed uitzicht. Daarna warmt de zee op en ontstaan er vaak wolken rondom de Pico del Teide. Daardoor, en omdat er maar 33 mensen is de kabelbaan passen, is het al vroeg druk. Wil je ook het allerlaatste stukje naar de werkelijke top van het eiland wandelen, dan moet je dat vooraf reserveren.

Wat je niet mag missen op Tenerife

1. Las Teresitas

Na de Pico del Teide kun je wel weer wat rust gebruiken. Gelukkig ligt Las Teresitas vlakbij. Volgens de boekjes het mooiste strand van Tenerife en dat is ook zo. Het lijkt heel natuurlijk, maar dat is niet zo. Met goudgeel zand uit de Sahara is het strand hier aangelegd en beplant met veel palmbomen. Het mag de pret niet drukken, met de bergen in de rug lig je hier goed.

2. Charco del Viento

Tenerife heeft vier natuurlijke zwembaden en dankzij ‘het este klimaat in de wereld’ kun je hier het hele jaar van genieten. Charco del Viento is misschien wel de mooiste. Prachtig turquoise water, veel zand, rotsen, gestold lava en uitzicht op de Pico del Teide.

3. Carnaval vieren in Santa Cruz

Met carnaval denk je aan Brazilië, maar wist je dat in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife het op twee na grootste carnaval van de wereld gevierd wordt? Het lijkt erg op dat van Brazilië met grote parades met praalwagens, muzikanten en dansgroepen die door de straten trekken. Wel een stuk dichterbij.

Ageeth Witteveen

Reisjournalisten of -bloggers

Ageeth Witteveen is zelfstandig reisadviseur bij YourTravel en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar zijn tip voor een must-see-plekje in Tenerife die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou