Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tot mijn middel in het water: wadlopen van Holswerd naar Ameland

Met een kantoorbaan zit ik 40 uur op mijn kont.  Om dat te compenseren ben ik altijd op zoek naar een uitdaging. Daarom begon ik laatst aan één van de uitdagingen die ik op mijn to do-list heb staan: wadlopen van Holswerd naar Ameland.Om 6 uur in de ochtend, tijdens een prachtige zonsopgang, zet ik nog half slaperig mijn eerste voetstap in de modder. Splshhttt hoor ik. “Waar ben ik aan begonnen?” schiet er door mijn hoofd.
Dapper en met natte blubbervoetjes waggel ik rustig de eerste kilometers door de wadden en geniet samen met mijn mede-wadlopers van het uitzicht.

Plotseling sta ik tot mijn middel in het water. Ik houd mijn rugtas stevig vast en loop dapper door.

Ik kijk wat om me heen. Wow, Ameland ligt zo dichtbij.
Bijna ben ik er.
Maar helaas bij elke stap die ik zet, kruipt Ameland stiekem steeds een stukje achteruit!

wadlopen sunny people irene

Zwetend stamp ik al een olifant door de slib. Het laatste stuk lijkt wel drijfzand. Man man man, er lijkt geen eind aan te komen….stap voor stap trek ik mezelf voort.

Er is wel een moment waarom w allemaal moeten lachen: als ik bijna met mijn gezicht voorover in de blubber val.

Eindelijk arriveren we op Ameland. Waar kan ik me opfrissen? Het blijkt dat ik eerst nog 3 kilometer moet lopen voordat ik bij de douches ben. Nouja douches, het is een drinkbak voor de paarden die omgetoverd is tot waterbak. Heerlijk. Snel opfrissen en dan is het tijd voor een drankje en een hapje op het mooie terras van Ameland.
Voor mensen die houden van blubber en natuur is wadlopen zeker een aanrader. Voor mijzelf is het een enorme ervaring geweest, maar toch te vermoeiend en daarom eens maar nooit weer.  Proost!

Irene

Autohuurexpert

Irene is een van onze enthousiaste medewerkers van de afdeling Reserveringen. Sinds maart 2009 is ze al in dienst en ze heeft nog steeds die Rent a Smile-vibe waardoor ze haar werk met veel plezier doet.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou