fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Umbrië, het Groene hart van Italië

Om de beste reistips te verzamelen, interviewen we regelmatig experts uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week deelt reisadviseur Phaedra Korthals Altes van Fundadore Travels haar tip voor een prachtvakantie. Zij beveelt Umbrië van harte aan. Phaedra Korthals Altes

Wat vind jij de allermooiste bestemming om met een huurauto te ontdekken?

“Umbrië! Deze streek is minder bekend en minder druk dan het naastgelegen Toscane. Maar zo prachtig en sfeervol. Hele mooie natuur – het wordt niet voor niets het groene hart van Italië genoemd – en middeleeuwse dorpjes. Vorig jaar heb ik een rondreis gemaakt door Umbrië en Abbruzzo. Denk ik nog dagelijks met veel plezier aan terug!”

Wat is in Umbrië nou een niet te missen aanrader?

“Het dorpje Montone in Noord-Umbrië is me speciaal bijgebleven. Het ligt heel mooi in de bergen, je hebt er een prachtig uitzicht. En in de zomer vindt er een groot middeleeuws ridderfeest plaats. Erg leuk om mee te maken. Andere aanraders zijn de hoofdstad Perugia en de stadjes Assisi, Orvieto en Todi. Als je van gezelligheid, lekker eten, vriendelijke mensen, bijzondere architectuur en mooie uitzichten houdt, zit je hier goed. Al geldt dat ook voor heel veel andere plekken in Italië. Ons reiskantoor is gespecialiseerd in autorondreizen door dit fantastische land. Dus als je een vakantie in Italië overweegt, kunnen wij je helpen deze onvergetelijk te maken. En zoek je een hotel, agriturismo, appartement of vakantievilla, dan weten wij de mooiste voor je te vinden!”

umbrië italië dorp langs kust berg

Vind je de Italianen het aardigste volk ter wereld?

“Zeker, samen met de Spanjaarden en Grieken. Ze zijn vrolijk, vriendelijk, kindvriendelijk, gastvrij. Ik voel me in die landen welkom als toerist, dat heb ik niet overal.”

Staat er nog een bestemming op je bucket list om met een huurauto te ontdekken?

“Jazeker en ik hou het wederom Italiaans: ik ben nog niet op Sardinië geweest.”

Wat gaat er altijd mee in je koffer(bak)?

“Mijn badpak, zonnebril, telefoon en een fijne roman.”

Met welke bekende persoon zou je wel eens rond willen toeren en op welke bestemming?

“Ik zou graag een keer met de Italiaanse schrijver Niccolò Ammaniti naar Rome willen gaan. De meeste boeken van Ammaniti heb ik gelezen. Che la festa cominci, vertaald als Laat het feest beginnen, speelt zich onder andere in Rome af. En Rome is een prachtige stad, die ik sowieso graag nog een keer zou willen bezoeken.”

umbrië italië trap dorp

Wat is je grappigste vakantieanekdote?

“Heel suf, maar achteraf wel een grappig verhaal: ik ben eens verdwaald in een parkeergarage in Italië. Ik wilde weg maar kon de uitgang niet vinden, heb wel een half uur rondgereden. Toen kreeg ik het Spaans benauwd maar nu kan ik er wel om lachen.”

Hoe vaak heb je zelf al een Sunny Car gehuurd?

“Drie keer, een keer in Rome en twee keer voor de wintersport. We huurden dan al vanaf Nederland en reden ermee naar
Zwitserland. Die all-in formule van Sunny Cars bevalt goed. Ik vraag altijd een grote auto en meestal krijgen we nog een upgrade ook!”

Heb je een favoriete auto?

“De Citroën Berlingo, ideaal met een gezin!”umbrië italië gezin pheadra

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou