Vakantiespitsuren? Of toch een huurauto?

De zomermaanden zijn in zicht. Tijd voor vakantie! Lekker met de kids naar de camping in Zuid-Frankrijk? Of met je eigen auto naar de Costa del Sol? Leuk. Maar ja, met de schoolvakantie en bouwvak in het vooruitzicht kun je er geld op zetten dat de drukke verkeersknooppunten weer bomvol staan. De eerste uren van je vakantie bestaan dan hoogstwaarschijnlijk uit file. De airco van je auto draait overuren, de kinderen achterin worden ongeduldig en je begint zo langzamerhand steeds meer zin te krijgen in die verfrissende duik in het zwembad.

Dit klinkt niet als die zorgeloze vakantie die je voor ogen had. Ik neem je even mee langs wat voorbeelden van drukke wegen en verkeerspunten die flink roet in het eten kunnen gooien als je met de auto op vakantie gaat.

Gotthardtunnel. Stau. Stau. Stau.

Wie nog nooit de grens tussen Zwitserland en Italië is gepasseerd heeft er misschien wel al eens over gehoord: de beruchte Gotthardtunnel. Berucht? Jawel, want tijdens de vakantieperiode kan de wachttijd hier oplopen tot maar liefst 5 (!) uur. Zonde van je kostbare vakantie-uren, toch? In plaats van die ellenlange file had je al lang op het strand kunnen liggen.

De Gotthardtunnel gaat dwars door de Alpen en is 17 kilometer lang. Daarmee is het nét niet de langste tunnel van Europa (dat is namelijk de 24,5 kilometer lange Laerdaltunnel in Noorwegen). Wil je hier toch de grens passeren met je eigen auto? Dan is de Gotthardpas een alternatief. Deze doorgaande weg door de Alpen zorgt doorgaans voor minder oponthoud.

Tijdens het hoogseizoen kan de wachttijd bij de Gotthardtunnel oplopen tot maar liefst 5 uur!

Route du Soleil en Zwarte Zaterdag

De Route du Soleil (ofwel de Autoroute A7), wie kent ‘m niet? Je kent dan waarschijnlijk ook de grote verkeersdruktes tijdens de zomer op deze autoroute. Route du Soleil betekent letterlijk ‘zon route’. Voor veel vakantiegangers de makkelijkste weg om richting de zon in Zuid-Frankrijk of Spanje af te reizen. Nou ja, makkelijk… Op zeer drukke vakantiedagen heb je te maken met behoorlijk veel oponthoud. Vooral de Zwarte Zaterdagen zijn berucht (als gevolg van een massale vakantie-uittocht). Op deze dagen kunnen files in heel Frankrijk (en vooral de Route du Soleil) oplopen tot bijna 1000 kilometer.

Zwarte Zaterdagen? Te allen tijden vermijden! Als gevolg van een massale vakantie-uittocht lopen de files op tot 1000 km.

Aansluiten op de Antwerpse Ring

Ben je net onderweg naar het zonnige zuiden voor jouw welverdiende vakantie, sta je al bij onze zuiderburen muurvast op de Antwerpse Ring. De kans dat dit gebeurt is zeker aanwezig aangezien deze ringweg dagelijks erg chaotisch is. Antwerpen is een belangrijke Europese noord-zuidverbinding; iedere dag passeren hier zo’n 140 duizend voertuigen. Daarnaast zijn er regelmatig werkzaamheden aan de ringweg. Dagelijks staat er gemiddeld 10,5 kilometer file bij de Kennedytunnel op de Antwerpse Ring. Dat is niet om vrolijk van te worden. En zeker niet in het hoogseizoen, want je kunt je voorstellen dat die file dan flink oploopt. Ben je tóch van plan om met je eigen auto op vakantie te gaan? Dan kun je maar beter omrijden en Antwerpen vermijden, maar ja… Dat kost je dan wel meer tijd. En dan komen die kostbare vakantie-uren weer om de hoek kijken. Zonde!

De ideale oplossing? Een vliegticket boeken en een huurauto reserveren! Van die ellendige Gotthardtunnel, de beruchte Route du Soleil en de chaotische Antwerpse Ring krijg je dan niets mee. Geen ergernis, oponthoud of gedoe, maar wél snel op je vakantieadres. Via Sunny Cars huur je zorgeloos een auto en ben je voor 100% verzekerd.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

uma teurman

12 juni 2018 | 5:10 pm | Reageer op uma teurman

Wij proberen de Gotthardtunnel altijd te vermijden. Bedankt voor je tips John!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.