Vakantiespitsuren? Of toch een huurauto?

De zomervakantie is van start, en dat is te merken! Hoe zit het met jouw vakantieplannen? Ga je dit jaar met de kids naar de camping in Zuid-Frankrijk? Of kies je voor een ritje naar de Costa del Sol? Leuk! Maar… de eerste uren van je vakantie bestaan hoogstwaarschijnlijk uit file. De airco van je auto draait overuren, de kinderen achterin worden ongeduldig en je begint zo langzamerhand steeds meer zin te krijgen in die verfrissende duik in het zwembad. Een zorgeloze start van je vakantie? Niet echt.

Ga je met je eigen auto richting het zuiden van Europa? Dan kunnen deze drukke wegen en verkeerspunten flink wat roet in het eten gooien.

Gotthardtunnel. Stau. Stau. Stau.

Wie nog nooit de grens tussen Zwitserland en Italië is gepasseerd heeft er misschien wél al eens over gehoord: de beruchte Gotthardtunnel. Berucht? Jawel, want tijdens de vakantieperiode kan de wachttijd hier oplopen tot maar liefst 5 (!) uur. Zonde van je kostbare vakantie-uren, toch? In plaats van die ellenlange file had je al lang op het strand kunnen liggen.

De Gotthardtunnel gaat dwars door de Alpen en is 17 kilometer lang. Daarmee is het nét niet de langste tunnel van Europa (dat is namelijk de 24,5 kilometer lange Laerdaltunnel in Noorwegen).

Tijdens het hoogseizoen kan de wachttijd bij de Gotthardtunnel oplopen tot maar liefst 5 uur!

Route du Soleil en Zwarte zaterdag

De Route du Soleil (ofwel de Autoroute A7). Wie kent ‘m niet? Je kent dan waarschijnlijk óók de grote verkeersdruktes tijdens de zomer op deze autoroute. Route du Soleil betekent letterlijk ‘zon route’. Voor veel vakantiegangers de makkelijkste weg om richting de zon in Zuid-Frankrijk of Spanje af te reizen. Nou ja, makkelijk… Op zeer drukke vakantiedagen heb je te maken met behoorlijk veel oponthoud. Vooral de zwarte zaterdagen zijn berucht (als gevolg van een massale vakantie-uittocht). Op deze dagen kunnen files in heel Frankrijk oplopen tot bijna 1000 kilometer.

Zwarte zaterdagen? Te allen tijden vermijden! Als gevolg van een massale vakantie-uittocht lopen de files op tot 1000 km.

Aansluiten op de Antwerpse Ring

Ben je net onderweg naar het zonnige zuiden voor jouw welverdiende vakantie, sta je al bij onze zuiderburen muurvast op de Antwerpse Ring. De kans dat dit gebeurt is zeker aanwezig aangezien deze ringweg dagelijks erg chaotisch is. Antwerpen is een belangrijke Europese noord-zuidverbinding; iedere dag passeren hier zo’n 140 duizend voertuigen. Dagelijks staat er gemiddeld 10,5 kilometer file bij de Kennedytunnel op de Antwerpse Ring. Dat is niet om vrolijk van te worden. En zeker niet in het hoogseizoen, want je kunt je voorstellen dat die file dan flink oploopt.

De ideale oplossing? Een vliegticket boeken en een huurauto reserveren! Van die ellendige Gotthardtunnel, de beruchte Route du Soleil en de chaotische Antwerpse Ring krijg je dan niets mee. Geen ergernis, oponthoud of gedoe, maar wél snel op je vakantieadres. Via Sunny Cars huur je zorgeloos een auto en ben je voor 100% verzekerd.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rob

28 juli 2019 | 10:31 pm | Reageer op Rob

Nadeel van het vliegtuig is dan weer dat je beperkt bent in wat je mee kunt nemen, met overboekte vluchten en vertragingen rekening moet houden en continue met je koffers aan het slepen bent. Naar het vliegveld, van het vliegveld naar je huurauto.

Nee, vliegen heeft zo zijn voordelen, maar of het echt een alternatief is voor de Gotthard of Brussel, dat hangt maar heel erg van je vakantie af.
En je hoeft niet langs Brussel en je moet niet door de Gotthard. Er zijn ook wegen omheen. Rijd je iets langer in je (huur)auto, maar sta je tenminste niet stil in een zinloze file. Je kunt je reis naar de bestemming zien als noodzakelijk kwaad, maar maak het reizen onderdeel van je vakantie en ineens kom je op onverwachte plekken en maak je soms de leukste dingen mee. Italië kan in 1 dag, maar het hoeft niet. Trek er 3 dagen via B-routes voor uit een je komt ontspannen aan op je vakantieadres.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

31 juli 2019 | 9:40 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Rob,

Inderdaad. Je kunt ook een paar dagen over je reis doen en onderweg mooie plekjes bezoeken. Maar heb je geen zin in drukte in het hoogseizoen, dan is het vliegtuig toch wel fijn! :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.