fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Van Porto naar Lissabon

Een huurauto op vakantie, het biedt toch heel wat voordelen. Mijn vriend en ik zijn fan van het concept omdat het heel wat vrijheid biedt en je ook de kans hebt om plaatsen te ontdekken waar je anders niet altijd even makkelijk zou geraken. Dit jaar was Portugal aan de beurt, met als beginpunt Porto en eindbestemming Lissabon – en heel wat mooie stopplaatsen tussenin.

Uitzicht Porto portugal

Onze huurauto (een schattige Fiat Panda) bleek perfect voor de soms kleine Portugese straatjes. Hoewel het over het algemeen niet moeilijk is om parkeerplaats te scoren in Portugal, komt een kleine auto toch van pas als je naar de drukbezochte plaatsen gaat. Na even zoeken konden we onze auto kwijt in Porto, zonder te moeten betalen voor parking.

Prachtige Douro vallei

De mooiste autorit van onze reis was meteen onderweg naar onze volgende bestemming: de bekende Douro vallei. Hoewel het even wennen is aan de kronkelende wegen, indrukwekkende afgronden en Portugese bestuurders is het uitzicht tijdens deze tocht alleen al de moeite waard!

Als je in deze streek verblijft, komt een auto sowieso van pas – de wijngaarden en bezienswaardigheden liggen doorgaans niet op wandelafstand (dat hebben we dankzij een communicatieprobleem met onze vriendelijke oudere gastheer aan den lijve mogen ondervinden, gelukkig konden we een lift terug scoren).

Uitzicht Douro vallei portugal

Streepjes in Costa Nova

Na enkele dagen genieten van de mooie omgeving, het prachtige weer en de lekkere wijnen trokken we weer verder naar beneden. Uitvalsbasis was een hotel in regio Aveiro, waarna we het mooie centrum bezochten en ook nog een tripje waagden naar Costa Nova, bekend om de gestreepte huisjes.Onze verblijfplaats lag ook niet ver van de kust, dus ’s avonds sprongen we nog de auto in om te genieten van een maaltijd in Mira.

Costa Nova Portugal

 

Studenten in Coimbra

Volgende plek op de lijst? De studentenstad Coimbra! Vooral bekend om de universiteit en de impressionante bibliotheek, waar J.K. Rowling zich op gebaseerd hebben voor de Harry Potter boeken. Parkeren in Coimbra is al wat duurder en uitdagender – gelukkig vonden we een plekje net om de hoek van waar we verbleven. Verder hebben we de auto gewoon laten staan, Coimbra bezoek je sowieso beter te voet. Zoals overal in Portugal, zijn de charmante steegjes vaak niet toegankelijk met de auto.

Universiteit Coimbra portugal

Charmant Ericeira

Na een nacht in Coimbra vonden we het hoog tijd om wat uit te blazen aan de kust. Na wat research kwamen we in Ericeira terecht – een super charmant dorpje met Griekse allures. De witte huisjes met blauwe lijnen, het zicht op zee, het lekkere eten en de ontspannen sfeer zorgden ervoor dat dit één van onze favoriete plekjes was tijdens de reis. Ook hier heb je zeker geen auto nodig om Ericeira te verkennen, maar het is wel een ideale ligging om daarna door te reizen naar Lissabon én Sintra te bezoeken.

Uitzicht Ericeira Portugal

De dag voor we naar onze eindbestemming trokken, hebben we nog een dag in het magische Sintra gespendeerd. Hoewel wij ook een beetje bezorgd waren over het verkeer en het aantal toeristen, besloten we toch om het erop te wagen en er met de auto naartoe te rijden. Toegegeven, het was redelijk druk en het kan best stresserend zijn om in eerste instantie een parkeerplaats te vinden – maar een beetje voorbereiding kan je bezoek een stuk aangenamer maken. Mijn tip? Bekijk voordien welke plekjes je echt wil bezoeken (en kies er maximum 4 per dag, anders geraak je moeilijk rond of wordt het echt een marathon). Als ze ver uit elkaar liggen, neem gewoon de auto naar het plekje! Aan de bezienswaardigheden zijn nog eens parkings voorzien, terwijl veel mensen hun auto eerder beneden in het centrum (aan het paleis) laten staan. Normaliter heb je dus weinig problemen om je auto kwijt te raken aan de andere bezienswaardigheden, en hoef je niet extra te betalen voor de bus die naar boven en beneden rijdt.

Sintra Portugal

De laatste rit naar Lissabon was kort (slechts een halfuurtje uit Ericeira), en daarna was het tijd om deze mooie stad verder te voet te ontdekken. Portugal blijft een charmant land, en ik kan alleen maar aanraden om het met de auto te ontdekken!

Deze blog is geschreven door Kim, beter bekend als Brunette blogging. Meer lezen? Bezoek haar website of volg haar via Facebook, Instagram en Twitter.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou