5 keer mooie plekjes rondom Barcelona

Barcelona is wat je noemt een populaire bestemming. De stad is de nummer één bestemming van Spanje en in het hoogseizoen kan het er dan ook behoorlijk druk zijn. Veel minder bekend is dat de omgeving van de stad een schat aan cultuur, rijke gastronomie en eeuwenoude wijntraditie heeft. En niet te vergeten de vele verborgen plekjes om te ontdekken. Een bezoek aan Barcelona kun je dus heel goed combineren met een roadtrip door Catalonië. Vijf plekken die je zeker niet mag overslaan!

Adembenemend mooi natuurreservaat

Terres de Lebre, Spanje

Biosfeerreservaat Terres de l’Ebre staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er flamingo’s spotten, maar ook van vele visgerechten met garnalen, oesters en mosselen genieten. Als je hier toch bent, bezoek dan ook het vlakbij gelegen authentieke Tortosa. Een stadje met veel historische schatten uit de Arabische en Romeinse tijd.

Het mekka van de cava

Wijn in Spanje

Ben je een wijnliefhebber? Ga dan eerst naar de Penedès. In deze streek hebben ze uitstekende wijnen en vooral de lekkerste cava. In de dorpen Montblanc, Santes Creus, Falset en Gandesa vind je indrukwekkende wijnhuizen. Sant Sadurní is het mekka van de cava. Bezoek hier het bijzondere wijnhuis dat architect Josep Puig i Cadaflach bouwde in opdracht van de bekende wijnmaker Coderniu en zie in het ondergrondse gangenstelsel hoe de flessen wijn rijpen. Je kunt er natuurlijk ook een lekker glas proeven!

Een stad vol geschiedenis en traditie

Tarragona oude stad

Echte oudheid vind je ook in Tarragona. De stad werd in 218 voor Christus gesticht en had een belangrijke positie in de Romeinse tijd. Uit die tijd stammen nog de stadswallen, het circus, amfitheater en forum. In mei wordt jaarlijks het Romeinse feest Tarraco gehouden met als hoogtepunt de gladiatorenshow. Ook kun je hier in de zomer de castells bewonderen, demonstraties van menselijke piramides die wel tien niveaus hoog kunnen worden.

Kleine straatjes en vele documenten

Montblanc is een van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Catalonië. Je kunt hier heerlijk door de kleine straatjes wandelen en de vele monumenten bewonderen. Zo zijn de stadswallen nog bijna helemaal intact. Volgens de legende zou hier de draak door St. Joris verslagen zijn.

De sporen van grote kunstenaars

Horta de Sant Joan

Aan kunstenaars en genieën geen gebrek in Catalonië. Picasso, Gaudi en Miró zijn niet de minsten en allemaal lieten ze hun sporen na. Picasso kwam eigenlijk uit Málaga, maar ging graag naar het bergdorp Horta de Sant Joan om inspiratie op te doen. Je vindt hier dan ook een klein Picasso museum. Wil je niks missen van de culturele grootheden? Rijd dan de Route van de Genieën.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.