Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Volle tank, lege portemonnee: waar je op moet letten bij een full-empty tankregeling

Het klinkt handig. Een auto huren en zelf kiezen of je die volgetankt of leeggereden weer inlevert. Maar let op: de gekozen tankregeling kan het verschil maken tussen voordelig een auto huren, of opgelicht worden.

Hoe zit dat?

Bij de meeste autoverhuurders kun je kiezen uit 3 manieren waarop je je auto weer inlevert:

  1. Met een volle tank (FF-regeling: betekent Full-Full) lever je de auto in met dezelfde benzinestand als waarmee je ‘m ophaalde.
  2. Met een lege tank (FP-regeling: betekent Full-Paid) haal je de huurauto met een volle tank op en levert hem niet-afgetankt weer in.
  3. Met een lege tank (FE-regeling: betekent Full-Empty), waarbij je ter plekke de benzine betaalt.

besparen op autohuur tips tankregeling

Bij nummer 3 gaat het vaak mis. Huur je namelijk een auto met een FE-tankregeling , dan ben je verplicht om het gebruik van de hele tank benzine af te rekenen. Of je die nu leeg rijdt of niet. En voor zo’n volle tank rekenen sommige verhuurders bedragen die het dubbele zijn van de literprijs aan de pomp. Plus servicekosten voor het aftanken.  Lekker verdiend dus voor ze.

Maar slecht voor jouw portemonnee

Omdat wij bij Sunny Cars niet van verborgen kosten houden, kom je FE bij ons vanaf nu niet meer tegen. Na Spanje hebben we nu ook de FE-tankregeling in alle andere landen stopgezet.

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

A.W.H.G. Vloemans

5 juni 2016 | 11:28 am | Reageer op A.W.H.G. Vloemans

Heb verschillende keren een auto gehuurd via Sunny-Cars, vooral in Italië.
Bij aftanken nooit problemen gehad, nergens in Italië.

Waarom kan men nog geen auto huren in Italië zonder creditcard ?

Vraag bij inleveren van de auto altijd de ingevulde formulieren ter bevestiging van de teruggebrachte auto.

Na vijftig jaren huren van een auto in het buitenland beveel ik SunnyCars aan als de beste !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Suzanne Al

6 juni 2016 | 9:40 am | Reageer op Suzanne Al

Bedankt voor uw reactie, we voelen ons gevleid! Het Geen waarborg pakket is nog volop in ontwikkeling. We onderhandelen met lokale partners om het op steeds meer bestemmingen aan te kunnen bieden. Zo is onlangs Curacao toegevoegd als bestemming om zonder waarborg (dus creditcard) te kunnen huren. Italië staat ook op onze wensenlijst, hopelijk hebben we hier binnenkort positief bericht over.
Zonnige groet, Suzanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jack Nuiten

2 oktober 2016 | 11:46 am | Reageer op Jack Nuiten

Wij zijn net terug van een weekje Portugal en het hele proces liep vlekkeloos. Echter bij het inleveren toch weer zo'n onaangename verrassing die het vakantieplezier toch weer even verpest.
Afgesproken was een Full/Full regeling. Ik had tijdens het verblijf getankt en dacht op de luchthaven deze gewoon af te vullen zodat deze vol was. Tot mijn verbazing hadden alle tankstations op de route naar de luchthaven de policy dat er minimum afname gold van 30 liter. De combinatie van vol inleveren en deze restrictie heeft tot resultaat dat je toch weer ge..... wordt. Ik leverde de auto in met een bijna volle tank. (hooguit 5 liter minder) en daar moest ik dan toch weer 40 Euro voor neertellen. Deze afspraak tussen auto verhuur bedrijven en tankstations is zeer discutabel. Als ze zeggen dat ze dat niet gedaan hebben verwacht ik deze mededeling bij het ophalen van de auto. Ter plaatste heb ik duidelijk aangegeven het hier niet mee eens te zijn, maart je staat met je rug tegen de muur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Suzanne Al

4 oktober 2016 | 11:56 am | Reageer op Suzanne Al

Beste Jack,

Wat een raar verhaal dat er een minimum afname van 30 liter is. Ik heb het uiteraard direct gecheckt bij mijn collega´s of wij dit al eerder van klanten hebben gehoord. Dat is niet het geval. Het lijkt dus een incident maar we zullen het uiteraard verder uitzoeken. En mocht het structureel zijn, dan nemen we de waarschuwing op de informatie die we meesturen met de voucher. Dank voor de tip!

Groet,
Suzanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou