Waarheen op vakantie? 5 Persoonlijke tips van autohuurexpert Benjamin

Tapas in Spanje of de Big Five in Zuid-Afrika? Georganiseerd of op de bonnefooi? Hotel of huisje? Vliegen of met de trein? Bij zo’n overvloed aan mogelijkheden voor je vakantie is het soms moeilijk kiezen. Nu heb ik al een hoop stempels in mijn paspoort en al veel leuke ervaringen opgedaan, die ik graag met je deel. Hieronder mijn vijf persoonlijke tips:

1. Mellas Beach – Een verborgen strand op het Griekse eiland Zakynthos. Je moet wat moeite doen om er te komen (zonder huurauto onmogelijk) maar dat is het meer dan waard. Een heerlijk rustig strand aan kraakhelder water, met een geïmproviseerde taverne waar je heerlijk kunt eten. Genieten!

2. Tooloulou’s – Ben je op rondreis in Canada en kom je door Banff? Ga dan ontbijten bij Tooloulou’s. Een klein tentje in Franse bistrosfeer met een kaart waar je ‘u’ tegen zegt. Ze hebben er de heerlijkste wafels, crèpes, omeletten en broodjes. Een ontbijt waar je nog lang aan zult terugdenken.

3. Il Piccolo Trianon – Toegegeven: je hebt er een navigatiesysteem bij nodig, anders kom je er echt niet. Stel hem in op de Trattoria Il Piccolo Trianon in Sesto Fiorentino (ca. 10 kilometer boven Florence) en laat je verrassen door de simpele maar overheerlijke seizoensgerechten die worden geserveerd. Alles ambachtelijk gemaakt en je kunt de kok jouw gerecht vers zien klaarmaken.

4. Souk – In Marokko is het een must om een souk (een Arabische markt) te bezoeken. Het liefst die achter het Djemaa-el-Fnaplein in Marrakech, want daar kijk je je ogen uit. Mijn tip is om na je bezoek aan de souk eens van het plein af te gaan en je te begeven in de wirwar van straten en winkels die je tegenkomt. Stap bijvoorbeeld eens een kruidenwinkel binnen en laat je adviseren over wat je kunt gebruiken voor bepaalde gerechten. Ook zul je je verbazen over de geneeskundige werking van bepaalde ‘simpele’ kruiden.

5. Linda the Beach Bar – In het Portugese Lagos in de Algarve vind je Linda the Beach Bar. Een heel simpele tent bij de strandopgang die de lekkerste kipfingers serveert die je ooit hebt gegeten. Zeker een bezoekje waard!

Via Sunny Cars kun je inmiddels op meer dan 8.000 bestemmingen in 120 landen wereldwijd een auto huren, dus wie weet ben jij straks wel op weg naar één van bovengenoemde geheime hotspots. Fijne vakantie!

Benjamin

Autohuurexpert

Benjamin heeft een enorme drive voor adviseren en service verlenen. Dus is hij bij Sunny Cars enorm op zijn plek als autohuurexpert op de Reserveringsafdeling. Hij deelt graag slimme tips & tricks over Sunny bestemmingen en autohuur – uiteraard deels uit persoonlijke ervaring.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.