fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Waarom een boete met je huurauto duur uit kan pakken

´Mag ik hier nu parkeren? Wat betekent die blauwe streep ook alweer?´ Rijden in het buitenland is soms best spannend en kan voor onverwachte kosten zorgen. Want krijg je een boete met een huurauto, dan betaal je niet alleen het boetebedrag maar ook administratiekosten. Pér boete. Een dure hobby dus. En helemaal niet leuk omdat je er vaak pas maanden nadat je in de huurauto gereden hebt mee geconfronteerd wordt.

waarom boete met huurauto duurder uitpakt

Wat een onzin, administratiekosten voor een boete

Niet in de ogen van de lokale verhuurder. Zij krijgen als eigenaar van de huurauto namelijk de boetes aangeleverd in lange lijsten. Zij zoeken daar de huurder bij die op dat moment in de auto reed en geven de naam en adresgegevens die op het huurcontract staan door aan de instantie die de boete uitschreef. De boete wordt dan op jouw naam gezet en naar je Nederlandse adres doorgestuurd. Voor die administratieve handeling betaal je dus. En omdat die handeling voor iedere boete uitgevoerd moet worden, betaal je die telkens weer.

Er is maar 1 manier om het te voorkomen: geen boetes rijden. Daarom deze gouden tip:

Check voor je in het buitenland gaat rijden met je huurauto de lokale verkeersregels.

Dit kun je het beste doen op de site van de ANWB. Ieder land heeft zijn eigen pagina met verkeersregels. Even uitprinten en meenemen. Ga je naar Italië? Lees dan zeker de tip van mijn collega Renske over de Zona Trafico Limitato.

Happy travels!

 

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou