Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Waarom ik meer geniet van een gesneuvelde vaat dan van een reis naar Californië

Reizen zit in mijn genen. Toen mijn partner en ik samen kinderen kregen, spraken we af dat ons dat er niet van zou weerhouden om verre reizen te maken.Dus onze eerste verre reis was met zijn drietjes, naar Californië.

Ik stapte al onuitgerust in het vliegtuig, want onze kleine man hield ons met zijn 11 maanden nog regelmatig wakker ‘s nachts. Toen we eenmaal in de lucht hingen viel mijn vriend als een blok in slaap en zat ik met mijn spelende zoontje op schoot. Ook al kon hij nog niet praten, met zijn guitige gezichtje vertelde hij me dat hij nog laaaaang niet ging slapen!

De hele reis bleef hij in een andere tijdzone wakker en wat we ook probeerden, hij leek zich te hebben voorgenomen om dit de hele vakantie vol te houden. Pas toen we weer terug naar huis vlogen kreeg ik eindelijk rust. Uitgeput kwam ik op Schiphol aan, om twee dagen later mijn normale leven en werk weer te hervatten.

Dit dus nooit meer.

Inmiddels maak ik de keuzes in mijn eentje. Ik vraag mezelf regelmatig af hoe mijn ouders dat ooit met mij en mijn broertje deden. Wij vlogen niet, wij reden urenlang met de auto en tent naar Frankrijk!

Ik herinner me dat mijn ouders onderweg eerst altijd ruzie kregen omdat één van de twee de kaart verkeerd had gelezen. Maar eenmaal aangekomen op de bestemming  genoot ik van dammetjes bouwen in beekjes, verse aardbeien eten van een lokale markt, samen met mijn broertje van een grasheuvel rollen en kijken wie er het eerst beneden was, of avond na avond op zoek gaan naar de veren shuttle van mijn ouders die op het grasveld badminton met elkaar speelden.

blog fidji kinderen spelen water

Kamperen dus!

Dát was de oplossing voor mijn reislust samen met mijn eigen kindjes. Tegenwoordig heb je kant-en-klaar ingerichte tenten. Ideaal! Geen gedoe om een tent op te zetten of met een oranje voetpomp het naar rubber stinkende blauw-met-rode luchtbed op te pompen. Je huurt gewoon een linnenpakket! En als je een goed navigatiesysteem in je auto hebt hoeft er helemaal geen kaartlezer of partner naast je te zitten. Voor (bijna) alles is een oplossing.

De afgelopen jaren zie ik mijn kleine mannen genieten en groeien op de camping. Vijf jaar geleden moest ik wachten totdat ze sliepen voordat ik de vaat ging doen. Kon ik mezelf slechts vluchtig douchen omdat ze elk moment wakker konden worden. En moest ik soms aan mijn campingburen vragen om even een oogje in het zeil te houden zodat ik naar het toilet kon.

Dat waren werkvakanties.

Tegenwoordig halen mijn jongens samen broodjes in de ochtend, gaan ze zelf naar het toiletgebouw, en ben ik ze eigenlijk de hele dag kwijt omdat ze overal vriendjes hebben en meedoen aan campingactiviteiten. De vaat hebben ze ook al een aantal keren zelf gedaan. Dat duurt dan ongeveer 45 minuten en dan krijg ik weliswaar niet de gehele vaat retour omdat er een aantal dingen zijn gesneuveld, maar dat mag de pret niet drukken.
Hoe cliché het ook klinkt: ik geniet omdat zij genieten.

Later, als ze wat ouder zijn, is er voor mij nog genoeg tijd om letterlijk mijn grenzen te verleggen. Naar links of rechts op onze aardbol, dat maakt niet uit. Genieten doe ik toch wel, met de bestemming heeft dat weinig te maken.

 

Fidji

Autohuurexpert

Sinds 2011 schittert Fidji op de Reserveringsafdeling. En haar karakter is nét zo zonnig als haar naam doet vermoeden. Reizen is haar grote hobby – met de VS, Zuid-Afrika en Vietnam als haar top 3 mooiste bestemmingen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou