Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Waarom je bij het huren van een auto beter niet te aardig kunt zijn

Een jongentje van een jaar of acht staat op zijn tenen en strekt zijn lichaam zo ver mogelijk uit. Hij probeert zijn voetbal van het dak van een schuurtje te vissen. Tevergeefs.

Zelf heb ik het ook niet makkelijk. Ik ben bezig de laatste spullen uit mijn ‘oude’ woning te halen om naar mijn nieuwe woning te verhuizen. Mijn auto is al afgeladen en ik loop nog met drie dozen in mijn armen en een tas om mijn nek.

Verder laten klunzen, of toch helpen?

Met zijn tong ver uit zijn mond zie ik het jochie op en neer springen. Laat ik hem verder klunzen, of zal ik hem toch een handje helpen?

‘Zal ik je een voetje geven?’ roep ik naar hem.

Hij schrikt op uit zijn concentratie en knikt dan opgelucht. Ik zet de dozen neer, maar besluit dat de tas wel prima hangt, zo om mijn nek. Ik lk loop naar het jongentje toe en sluit mijn handen in elkaar. Het kereltje stapt met zijn voet in mijn handen en ik wip ‘m omhoog zodat hij zijn geliefde bal kan pakken.

‘Dank u wel,’ zegt het jongetje nog, voor hij met zijn bal stevig in zijn armen wegrent.

Ik heb weer een goede daad verricht. En het voelt goed!

autohuur creditcard lenen

NLdoet: help een ander

10 en 11 maart is het NLdoet: een vrijwilligersactie waarbij je je kunt inschrijven om klusjes te doen voor een ander. Leuke sociale initiatieven die vooral hard nodig zijn bij lokale organisaties zoals buurthuizen of verzorgingstehuizen.

“Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.” www.nldoet.nl/wat-nldoet

Een goede daad verrichten in autohuur?

Een goede daad verrichten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ook bij het huren van een auto lijkt het soms makkelijk om een ander een handje te helpen. Maar pas op! Er zijn dingen die je beter níet kunt doen voor een ander als het om autohuur gaat.

1. “Kan ik de creditcard van een ander lenen om een auto te huren?”

Die vraag wordt vaak gesteld. Maar nee, niet doen! Want als je denkt dat je die vriend zonder creditcard helpt door hem de jouwe te lenen, heb je het mis.
Zonder creditcard op naam van de hoofdbestuurder krijg je je huurauto namelijk niet mee. Zelfs niet als je met iDeal betaald hebt. En dan sta je daar… mét geleende creditcard, maar zónder huurauto. Zuur.

2. Iemand anders in de huurauto laten rijden

Je reisgenoot wil even een boodschapje doen, en vraagt of hij de huurauto even kan pakken. En nog voor hij zijn zin heeft afgemaakt, heb jij je sleutels al afgestaan. Aardig? Zeker. Verstandig? Zeker niet.

Als je je huurauto uitleent aan iemand die niet als ‘bestuurder’ op het huurcontract staat, ben je niet gedekt bij schade. Dat kan nog wel eens in de papieren lopen… Kleine moeite, groot risico.

We helpen je graag een handje

We snappen best dat het handig is om een auto te kunnen huren zonder dat je daar zelf een creditcard voor hoeft te hebben. En we kunnen ons ook voorstellen dat het prettig is om het stuur zo nu en dan uit handen te geven.

Daarom proberen we met zoveel mogelijk van onze partners gunstige afspraken voor onze klanten te maken. Op een groeiend aantal locaties is het daardoor al wél mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, met ons Geen waarborgpakket.

Daarnaast hebben we met een hoop partners kunnen regelen dat een tweede bestuurder standaard is inbegrepen. En waar dat niet het geval is, kun je een tweede bestuurder vaak met een extra servicepakket toevoegen.

Wie goed doet…

Nu het jongetje uit zicht is, loop ik met mijn stapel verhuisdozen naar mijn auto. Met moeite weet ik mijn autosleutels uit mijn zak te vissen, en vervolgens sta ik ontzettend te klungelen om de sleutel in het slot te krijgen zonder dat de inhoud van de dozen straks over straat rolt. En net als ik, ondanks mijn zojuist verrichte goede daad, chagrijnig dreig te worden, hoor ik achter me de magische woorden: ‘Zal ik je even helpen?’

Dennis van Drunen

Online Marketeer

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou