Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Waarom je GPS niet altijd werkt in een huurauto

Terwijl ik met mijn huurauto richting de uitgang van Luchthaven Pisa rijd, vraag ik mijn partner om even de navigatie in te stellen op ons vakantieadres. Om kosten te besparen hebben we gewoon onze eigen GPS meegenomen. Die is in een handomdraai ingesteld, dus we kunnen lekker vlot op pad, de Italiaanse pizza’s en mooie wijnen tegemoet. Maar dan blijkt de USB-aansluiting in de huurauto niet te werken… De GPS daarop aansluiten, wordt dus een probleem.

wegenkaart huurauto gps

De stemming slaat om

Zojuist was mijn partner nog in een reuze-interessante eenmansdiscussie verwikkeld (pizza of pasta?), nu is hij flink aan het mopperen geslagen. Hoe moeten we de komende twee weken nu met onze auto op pad zonder te verdwalen? Hij ziet ons al ploeteren met een ouderwetse wegenkaart en hij begrijpt niet waarom er geen werkende USB-aansluiting aanwezig is. Hij is niet de eerste die me vraagt hoe dat nou precies zit. Dus laat ik het eens uitleggen.

Comfort en veiligheid staan voorop

Gemiddeld genomen zijn huurauto’s één tot drie jaar oud en onze leveranciers zijn verplicht je een huurauto mee te geven die in goede staat is. Dat betekent dat de auto naar behoren functioneert en veilig is. In de meeste gevallen is een werkende USB-aansluiting wel aanwezig, maar als deze niet meer werkt, hoeft de wagenparkaanbieder ze niet te vervangen. Het kán dus voorkomen dat je je eigen GPS niet aan kunt sluiten in je huurauto.

Tip: Neem de stekker van je GPS mee

Goed, mijn partner begrijpt nu waarom de aansluiting niet werkt. Maar het schrikbeeld van geworstel met een wegenkaart, staat duidelijk nog steeds op zijn netvlies. Gelukkig ben ik als autohuurexpert goed voorbereid op de situatie. Voor vertrek heb ik de GPS volledig opgeladen en ook de stekker heb ik meegenomen. Op die manier kan ik hem in de accommodatie ’s nachts gewoon opladen, zodat we er de volgende dag weer volop gebruik van kunnen maken.

Dus vind je het net als ik prettig om je eigen GPS mee te nemen op vakantie? Neem dan gewoon de stekker ook mee. Zo weet je zeker dat je zonder problemen met je eigen navigatiesysteem op pad kunt.

GPS-Pakket

Natuurlijk kun je ook voor gemak kiezen met ons GPS-pakket. Het navigatiesysteem is dan bij onze huursom inbegrepen. Je kunt ook een GPS als losse accessoire boeken. Hier betaal je dan ter plekke nog voor. Als je het GPS-pakket of een losse GPS reserveert, is de partner ter plaatse overigens wél verplicht je een auto met werkende USB-aansluiting te leveren.

Benjamin

Autohuurexpert

Benjamin heeft een enorme drive voor adviseren en service verlenen. Dus is hij bij Sunny Cars enorm op zijn plek als autohuurexpert op de Reserveringsafdeling. Hij deelt graag slimme tips & tricks over Sunny bestemmingen en autohuur – uiteraard deels uit persoonlijke ervaring.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Henk

15 januari 2017 | 9:45 am | Reageer op Henk

Geen werkende usb.
Neem ook een adapter van 12v sigaretten plug naar usb mee. Meestal werkt de 12v plug wel.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Benjamin

24 januari 2017 | 1:48 pm | Reageer op Benjamin

Beste Henk, bedankt voor het delen van deze tip!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Truus Bitter

15 januari 2017 | 9:57 am | Reageer op Truus Bitter

De kosten voor een GPS-pakket vind ik vaak zo buiten proporties. Wij huren vaak voor 3 á 4 weken een auto en de vorige keer dat we in de USA waren hebben we een eigen navigatiesysteem gekocht met Lifetime updates. De kosten hiervoor waren (inclusief de voet om de navigatie op het dashbord te zetten) ongeveer de helft van wat we hadden moeten betalen als je 21 dagen het huurtarief voor de navigatie had gehad. Ik denk dat als hiervoor een marktconformer tarief berekend zou worden mensen eerder geneigd zijn dit erbij te nemen.
Met een USB-stekker voor in de 12v-aansluiting kun je trouwens voor veel mobiele oplaadsnoeren uit de voeten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Benjamin

24 januari 2017 | 2:30 pm | Reageer op Benjamin

Beste Truus,
Bedankt voor je reactie en het delen van je tip! Het kan inderdaad soms voordeliger zijn om een navigatiesysteem (ter plaatse) te kopen. Uiteraard proberen wij voor extra's zoals een losse GPS of een GPS pakket altijd een zo scherp mogelijke prijs af te spreken in samenwerking met onze leveranciers.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Paul Dekker

15 januari 2017 | 10:56 am | Reageer op Paul Dekker

Het is inderdaad een onbehoorlijk kostbare oplossing om een navigatie te huren. Ik dacht, ik neem mijn eigen TomTom oneXL mee, maar twijfelde of die wel zou werken! Hele kleine auto gehuurd in Beziers Fr. maar kreeg een mega Citroën C4 met een giga nav. voor dezelfde prijs. Ok dus maar wat ik er voor had, met alle toeters en bellen, was het het zeker waard in opwaartse verhouding. Maar de moraal van dit verhaal: ik heb geen USB stekker bij mijn "oude" TomTom! Met plezier gereageerd.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Benjamin

24 januari 2017 | 2:31 pm | Reageer op Benjamin

Beste Paul,
Bedankt voor je reactie! Ter plaatse een navigatie als extra huren kan inderdaad kostbaar blijken. Het kan in zo'n geval kostenbesparend zijn om een USB kabel te kopen voor je eigen TomTom en deze mee te nemen, zodat je altijd je eigen GPS kunt gebruiken door deze in de accommodatie op te laden.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Rob van den Brink

15 januari 2017 | 1:18 pm | Reageer op Rob van den Brink

Ik vind dat een autoverhuurder er voor moet zorg dragen dat er minimaal een werkende 12 voltaansluiting in de auto aanwezig is. Als je dan je eigen stekker bij je hebt dan kan je in ieder geval je GPS opladen. Dat is geen extra's maar behoort tot de basic uitrusting van een huurauto.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Benjamin

24 januari 2017 | 2:28 pm | Reageer op Benjamin

Beste Rob,
Het is geen garantie dat een (werkende) 12V of USB aansluiting in de huurauto aanwezig is. Meestal is dit wel het geval, maar het kan zijn dat je een huurauto meekrijgt zonder (werkende) aansluiting. In dat geval staat een verhuurder in zijn recht. Zelf de stekker meenemen zorgt er dan voor dat je toch de eigen meegenomen GPS kunt gebruiken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

R. Broekman

17 januari 2017 | 7:06 pm | Reageer op R. Broekman

Wij zitten nu met het probleem dat de 12 volt aansluiting in de auto niet werkt en onze meegenomen Garmin dus niet kan bijladen. Kaart is dan de optie of met offline Google map werken

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Benjamin

24 januari 2017 | 2:32 pm | Reageer op Benjamin

Beste meneer Broekman,
Vervelend dat de 12V aansluiting niet werkt. Heeft u de stekker bij zich? Dan kunt u natuurlijk de GPS in uw accommodatie opladen en zonder oplader in de huurauto gebruiken. U zou contact kunnen opnemen met de lokale leverancier met de vraag of zij een auto in dezelfde categorie beschikbaar hebben. U kunt dan eventueel de huurauto omruilen als dat mogelijk blijkt. Fijne vakantie!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou