Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Was december een dure maand? Bespaar op de kosten van je (huur)auto

Eén blik op mijn bankrekening maakt pijnlijk duidelijk dat december een dure maand is geweest. En misschien ben ik inderdaad iets te enthousiast geweest als Sinterklaas. Maar mijn naasten waren écht heel lief geweest dit jaar. En het kerstgevoel had me zo in de greep dat ik in een spontane bui een buslading eenzame vreemden heb uitgenodigd om aan te schuiven. Dat moest kunnen, vond ik.

Tijd voor actie

Helaas is mijn gemeente in januari altijd net zo gul als ik. Zonder terughoudendheid trakteert de postbode me traditioneel op een stapel belastingen waar ik amper overheen kan kijken. En ik ben geen kleintje.

Kortom: Ik moet iets gaan doen. En aangezien ik toch hoop dat ik niet de enige ben die zo vrolijk uit de (tul)band gesprongen is in december, deel ik graag deze handige apps die jou en mij gaan helpen te besparen op vervoerskosten. Een tip is immers gratis, dus dat kan er nog van af!

besparen huurauto

Inzicht in je kosten met FuelLog/Road Trip LITE

Wie wil besparen zal een en ander iets nauwlettender in de gaten moeten houden. Wie een telefoon heeft die op Android werkt, doet dat gemakkelijk met de app FuelLog. Niet alleen kun je daarmee je kilometerstand en de hoeveelheid verbruikte brandstof bijhouden, maar ook de kosten van je verzekeringen, parkeren en onderhoud voerje eenvoudig in. FuelLog geeft je daarmee helder inzicht in de kosten die je per kilometer maakt. Wel zo handig.

Voor de Iphone is er een soortgelijke app: Road Trip. Ook met deze app kun je precies bijhouden hoeveel kilometers je aflegt en wat je uitgeeft aan brandstof en onderhoud.

Goedkoop tanken met TankService

Besparen op brandstof wordt een stuk gemakkelijker als je precies weet waar de brandstofprijzen op dit moment het laagst zijn. De app TankService van DirectLease vertelt het je! Daarnaast wijst de app je ook precies de stations die lekkere broodjes en koffie verkopen, waar je je auto kunt wassen of waar je bijvoorbeeld een aanhanger kunt huren.

Meer genieten

De basisversies van de apps zijn gratis, dus ze passen helemaal in mijn nieuwe levensstijl. En wanneer de balans weer de goede kant op valt, blijf ik gewoon zuinig aan doen, heb ik besloten. Zo blijft er meer geld over voor leuke dingen. Een weekje Italië met een fijne huurauto bijvoorbeeld. Want in 2017 wil ik vooral meer gaan genieten. Jij ook?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou