Wat zijn ‘choice locations’ en hoe werkt autohuur daar?

In de autohuurbranche kom je allerlei gekke termen tegen, meestal ook nog eens in het Engels. Termen die jou waarschijnlijk helemaal niets zeggen. Maar wat betekenen ze nou precies? Dat leggen wij jou maar al te graag uit. We zijn niet voor niets autohuurexperts!

In deze blog leggen we je de term ‘choice location’ uit. Dit is een locatie waar je zelf, ter plaatse, je huurauto uit mag kiezen. Om ervoor te zorgen dat wij bij Sunny Cars weten wat onze klanten tegen kunnen komen, heb ik – samen met verhuurpartner Alamo – wat choice locations in Florida bezocht. Wat een geluksvogel, zal je denken. Maar het was vooral een leerzame trip! Ik deel graag mijn bevindingen met jou…

Je stapt het vliegtuig uit en dan?

Choice location Alamo - Miami

Allereerst volg je de borden ‘car rental’. Meestal zitten alle autoverhuurders bij elkaar op een zogenaamde ‘Car rental plaza’. Je registreert je bij de balie of, als je het Express, Premium of Premium Plus pakket hebt gereserveerd, via de ‘self service kiosk’. Daarna loop je door naar de parkeerplaats.

Je kunt jouw favoriete model of kleur kiezen. Hoe leuk is dat? Kies je bijvoorbeeld eindelijk eens voor die felrode of kanariegele variant?!

Op je contract zie je staan welke categorie je hebt geboekt. Bijvoorbeeld Economy, Compact of Intermediate. Je kiest vervolgens uit de rij van de door jou geboekte categorie een huurauto. Je krijgt dus niet (zoals het normaal gesproken gaat) een huurauto toegewezen, máár je kunt jouw favoriete model of kleur kiezen. Hoe leuk is dat? Zo kun je net dat ene model kiezen dat je in Europa vrijwel nooit ziet rijden. Of je kiest eindelijk eens voor die felrode of kanariegele variant!

Can I help you, ma’am?

Alle soorten auto’s staan netjes geordend in het juiste vak per categorie. Kun je echt niet kiezen en ga je toch liever voor een sportieve auto of grotere bak (oftewel: kies je liever voor een upgrade)? Vraag gerust aan één van de medewerkers welke meerkosten er aan die luxe auto uit de volgende rij zitten. Zij leggen je ook graag uit wat de verschillen tussen de modellen zijn. Zó graag, dat ik wel even moest wennen aan hun (in onze ogen lichtelijk overdreven) dienstbare houding. ‘Can I help you, madam?’ ‘Is there anything else I can do for you?’ Maar dat hoort nu eenmaal echt bij die Amerikanen!

Vraag gerust aan één van de medewerkers welke meerkosten er aan die luxe auto uit de volgende rij zitten

Auto gekozen, bagage ingeladen, en dan…

Heb je je favoriete auto gekozen, dan kun je bijna beginnen aan je roadtrip. Maar wacht, houd je rechtervoet nog even in bedwang! Je moet namelijk eerst nog even langs de ‘exit booth’ om te laten registreren welke auto je meeneemt. En in geval van een upgrade teken je hier ook voor de meerkosten. Deze worden op je creditcard in rekening gebracht.

Voordat je wegrijdt moet je nog wel even laten registreren welke huurauto je meeneemt

Hoe weet je vooraf of jij je auto op een choice location ophaalt?

In de VS zijn de meeste locaties een choice location. Het is niet zo dat je zelf voor een choice location kunt kiezen. Maar wanneer je bij een choice location gereserveerd hebt, laten we je dat weten en krijg je bij je voucher automatisch een korte uitleg meegeleverd.

Ik vond het zelf een bijzondere ervaring om zoveel keuze te hebben en was bij mijn terugkomst in Nederland dan ook erg tevreden over wat ik had gezien. Voordat ik op Schiphol in mijn eigen bolide stapte keek ik toch even verlangend naar die leuke rode Mini Countryman die ernaast stond. Helaas, hier geen keuze.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.