Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Weer of geen weer(apps)?

Je kunt er niets aan veranderen en het is vaak een standaard gespreksonderwerp “het weer”. Tijdens je vakantie is het echter wel één van de belangrijkste factoren die de vakantie een top of flop kan laten worden. Als je van plan bent om met je huurauto te gaan touren langs de kustlijn en lekker te genieten van het mooie weer, dan is het wel fijn om vooraf te weten welke dag je dat het beste kunt inplannen. Kortom, het is op vakantie erg handig om te weten wat de weersvoorspelling is.

“Vroeger” las je dat voornamelijk in de krant of op het prikbord bij je hotel, maar tegenwoordig is er voor bijna alles een app en dus ook voor “het weer”. Drie must-have apps die je niet mag missen:

1. Accuweather
Er zijn genoeg apps te vinden met weersvoorspellingen, maar Accuweather is een eenvoudige applicatie waarmee je eigenlijk alle basis informatie van het weer bij de hand hebt:

* 24-uursweergave met  de temperatuur en hoeveelheid neerslag
* Voorspellingen voor 2 weken, per dag te bekijken
* Radarbeelden op een Google Maps kaart
* Favoriete plaatsen opslaan

Accuweather

 

Liever een app met een strakker design? Dan is “Yahoo weer” een goed alternatief waarin ook alle benodigde informatie over het weer beschikbaar is en daarbij ook nog mooie foto’s van je locatie worden getoond via Flickr.

Blijf je in Nederland? Dan is de applicatie van Weeronline ook heel geschikt. Je krijgt dan ook het geschreven weerbericht te zien.

 

2. Instaweather

Het thuisfront op de hoogte houden van je locatie én het lokale weer? Met Instaweather gaat dat heel makkelijk en snel. Je maakt een foto, kiest een “skin” met daarin de informatie over het weer en je kunt je foto delen via Social Media of per e-mail versturen.

* Foto maken of selecteren via de gallerij
* Locatie check-in via Facebook of Foursquare
* Verschillende “skins” (en nog meer keuze in de betaalde versie)

Instaweather Hoofddorp Sunny Cars

 

3. Sneeuwhoogte+

Als je op wintersport gaat is de sneeuwhoogte zeer belangrijk. Met deze app krijg je allerlei nuttige (real-time) informatie over het skigebied zoals de weersverwachting en de sneeuwhoogte maar je kunt ook de pistekaart bekijken. Verder biedt de app:
* Laatste sneeuwval
* Het weer, zowel op de berg als in het dal
* Hoeveel liften er open zijn
* Webcam(s)
* Notificatie bij sneeuwval in je favoriete gebied

Sneeuwhoogte app

 

 

Mis je een applicatie in dit rijtje “weerapps”? Of heb je een andere travel app die je graag terugziet in een blog? Laat het mij weten!

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou