Weet jij wat je rechten zijn als reiziger?

Bij het woord vakantie krijg je vooral positieve gedachten. Zon, zee en strand. Culinair genieten, cocktails drinken, marktjes afstruinen… Aan stranden op een luchthaven, verloren bagage of verborgen kosten wil je niet denken. Maar ja, er bestaat een kans dat je vlucht wordt geannuleerd – er zijn de laatste tijd immers genoeg stakingen. En ook je bagage kan best eens op een verkeerde luchthaven terechtkomen, al ziet niemand het zitten om de eerste dagen van de vakantie een noodpakketje te gebruiken. Maar wat zijn in zo’n situatie je rechten als reiziger in Europa?

De app Reizigersrechten vertelt het je

De gratis app van de Europese Commissie bestaat al een tijdje, maar is daardoor niet minder interessant. Download deze app voordat je op reis gaat met het vliegtuig, de trein, per schip of met de bus, zodat je precies weet waar je aan toe bent als er iets misgaat.

Zo lees je bijvoorbeeld wat een luchtvaartmaatschappij dient te doen bij vertraging – je hoort op papier te krijgen wat de regels zijn om schadevergoeding te krijgen en welke hulp je volgens de EU-wetgeving kunt krijgen. Ook wordt er antwoord gegeven op wat je kunt doen als je ineens in een lagere klasse bent geplaatst dan je hebt geboekt. Allemaal van die dingen waar je nauwelijks kennis van hebt, omdat ze je (hopelijk) nog nooit zijn overkomen. Maar in zo’n vervelende of stressvolle situatie heb je waarschijnlijk het liefst handige informatie binnen handbereik.

Ga je binnenkort op vakantie en wil je 100% voorbereid zijn? Download dan deze app. Hij is beschikbaar voor iOS en Android.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

J. Huijs

20 mei 2018 | 4:48 pm | Reageer op J. Huijs

Welke app???????

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

22 mei 2018 | 12:17 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Het linkje staat onderaan de blog :-). De app heet Reizigersrechten.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.