Wegdroombestemming 3: Veelzijdig Zuid-Afrika

Een veelzijdig land, dát is Zuid-Afrika. Eigenlijk is er voor elke reiziger wel iets te vinden… Van de prachtige natuur en de kenmerkende cultuur tot de eeuwenoude tradities. Uiteraard denk je ook meteen aan de wilde dieren, waar Zuid-Afrika onlosmakelijk mee verbonden is. O ja, culinair genieten kun je ook hoog op je lijstje zetten! Mmm, dat wegdromen is al goed begonnen. In deze blog vertellen we je meer over de route van noord naar zuid en alles wat er tijdens de roadtrip in Zuid-Afrika te beleven is.

Omdat we nu even niet kunnen reizen, hebben we een driedelige serie met blogs voor jullie gemaakt met ultieme wegdroombestemmingen. Je leest nu het derde deel. Droom ook weg bij de eerste blog over vier mooie plekken in Spanje en de tweede blog over het avontuurlijke Amerika!

Het natuurrijke noorden van Zuid-Afrika

shutterstock_786552829-1
Je kunt ze zomaar tegenkomen... Blijf dus scherp tijdens het autorijden.

In het noorden van Zuid-Afrika, rondom Johannesburg, vind je heel veel natuurparken. Uiteraard kun je hier een bezoek brengen aan het welbekende Krugerpark. Je bent er wel zeker van dat je hier een hoop toeristen tegenkomt. Gelukkig vind je in het noorden van Zuid-Afrika ook een hoop privé wildreservaten, zoals Timbavati National Park. Je spot hier dezelfde wilde dieren als in het Krugerpark.

Op naar Soweto

Soweto is een township net buiten Johannesburg, waar je het lokale leven écht goed kunt ervaren. Je komt hier ook veel te weten over de apartheid. Ooit woonde Nelson Mandela hier, tegenwoordig bezoek je het ‘Mandela House’ met interessante informatie.

foto-09-12-16-09-58-26
De Orlando Towers in Soweto zijn een echt kenmerk. Locals hebben ze tot een echt kunstwerk omgetoverd en vanaf de top kun je zelfs bungeejumpen.

Langs Swaziland

swaziland-zuid-afrika
Onze collega Laura ging op pad om de Big Five te spotten.

eSwatini, voormalig Swaziland, is een koninkrijk dat je tegenkomt op je route van Johannesburg naar Kaapstad. Hier word je verblijd door de prachtige natuur en zeker ook cultuur! Wil je in Swaziland op safari? Rijd dan naar Mkhaya Game Reserve. Dit is een adembenemend park met heel veel wilde dieren waaronder veel neushoorns. Maak je vanuit Zuid-Afrika de grensoverschrijding naar eSwatini (Swaziland), dan dien je deze grensoverschrijding wel van tevoren aan te vragen!

In Zuid-Afrika rijden ze links. Heb je dat nog nooit gedaan? Dan zal het wel even wennen zijn. Maar geen zorgen, wij hebben vijf handige tips om links te rijden.

Door naar St. Lucia

boottocht-st-lucia-zuid-afrika
Schattig hé? Maar wel gevaarlijk!

Na Swaziland ga je door naar St. Lucia. Een heerlijk stadje, waar je ook weer fijn de natuur in kunt. Met een boot maak je een tocht over de rivier om honderden nijlpaarden te bewonderen. Maar ook krokodillen!

Boek je boottocht in St. Lucia vooraf en kies voor één van de laatste tours. Dat is het moment dat nijlpaarden op zoek gaan naar voedsel. Ondertussen kun je van een prachtige zonsondergang genieten.

In St. Lucia kun je heerlijk eten in de vele restaurantjes in het centrum. Niet geheel onbelangrijk tijdens je vakantie! Met een mooie Zuid-Afrikaanse wijn maak je het feest compleet. Als bestuurder van de huurauto houd je het natuurlijk netjes bij één glaasje! O, ga trouwens ‘s avonds geen rondje lopen, want je kunt zomaar een nijlpaard tegenkomen. Deze beesten zien er leuk en schattig uit, maar ze zijn gevaarlijk en kunnen je aanvallen.

Op je route richting het zuiden van Zuid-Afrika kom je langs Addo National Park, een must see voor olifantenliefhebbers, boek daar dan ook vooral een game drive. Onze collega Nadia schreef daar eerder ook al over in een blog over de Tuinroute.

Struisvogels spotten

 

ostrich-farm

Een heel ander gedeelte wat je verder nog richting Kaapstad tegenkomt is Oudtshoorn: de struisvogelhoofdstad. Niet alleen de struisvogels kun je in dit gebied bewonderen, maar ook de Cango Caves (grotten).

Route 62

Om verder naar Kaapstad te touren, kun je Route 62 pakken. Onderweg geniet je van de mooie landschappen en kun je uiteindelijk je stop maken in Stellenbosch: de wijnstreek van Zuid-Afrika.

Breng een bezoekje aan de gezelligste winkel van Stellenbosch: Oom Samie se Winkel, te vinden in de Dorpsstraat. Aan de winkel is sinds de oprichting in 1904 niets meer veranderd. Een bezoekje aan het verleden, dus!

Ontspannen in Kaapstad

colony-of-african-penguins-on-rocky-beach-in-south-africa

Na je bezoek aan Stellenbosch ben je al bijna bij Kaapstad. Wat kun je hier veel beleven, zowel in de stad als in de omgeving. Denk aan de Tafelberg, een bezoek aan Betty’s Bay voor pinguïns (is een stuk rustiger dan Boulders Beach), het kleurrijke gedeelte van Kaapstad: Bo-Kaap en Kaap de Goede Hoop.

Hopelijk heb je weer volop inspiratie voor jouw volgende reis! Want als we weer mogen, staan we in de startblokken. Tip: vergeet niet op tijd je huurauto te reserveren, zodat je nog alle keuze hebt. Zuid-Afrika is namelijk een perfect land om tijdens een roadtrip te ontdekken! Als je deze route wilt doen, kun je je huurauto ophalen in Johannesburg en bijvoorbeeld weer inleveren in Kaapstad. Nog meer inspiratie opdoen vanuit je luie stoel? We hebben de beste filmtips voor je op een rij gezet waarvan de reiskriebels weer tot leven komen!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.