Ik ga op vakantie en ik kies… Welke huurauto?

Iedereen is dol op vakantie. Maar ‘vakantie’ betekent voor iedereen iets anders. De een kan niet wachten om twee weken lang op een strandbedje bij te bruinen, de ander pakt z’n wandelschoenen in en maakt elke dag flinke hikes. En dan heb je de roadtrippers. De groep vakantiegangers die om de paar dagen verblijft in een ander stadje of dorpje, om zoveel mogelijk van het vakantieland te zien.

Zoveel mensen, zoveel wensen… En dat geldt ook voor je huurauto! De manier waarop jij je vakantie invult, heeft namelijk invloed op de huurauto die het allerbeste bij jouw vakantie en je reisgezelschap past.

Een ontspannende strandvakantie

Ga je op vakantie naar je favoriete kustplaats en bestaat jouw to-do list enkel uit: ontspannen, zonnen, koken en eten? Heerlijk, je hebt groot gelijk. Ook al heb je geen spannende plannen, toch kan een huurauto voor de deur van je accommodatie heel fijn zijn. Als je eens een dagje naar een ander strand wil, bijvoorbeeld. Of als je boodschappen wil doen voor de zomerse maaltijd die op het menu staat. Je gaat geen lange ritten maken, dus een huurauto uit de categorie Small is dan vaak prima!

Sommige mensen willen op vakantie precies dezelfde huurauto als waar ze thuis in rijden. Maar onthoud wel: je reserveert altijd een categorie! Geen merk of type.

Een bergachtig gebied verkennen

Als je tijdens je vakantie veel door de bergen gaat rijden is het verstandig om te kiezen voor een huurauto met wat meer motorinhoud. Onze autohuurexperts adviseren om een auto uit de categorie Compact (of hoger) te kiezen. Zo weet je zeker dat je huurauto genoeg power heeft om de bergen te trotseren.

Ben je benieuwd naar de motorinhoud per categorie? We hebben een handig lijstje voor je gemaakt. Het gaat hier om een indicatie.

Mini 1.0 – 1.0
Economy 1.2 – 1.4
Compact 1.4 – 1.6
Intermediate/Full Size 1.6 – 1.8
Premium/Luxury 1.8 – 2.0

Van plek naar plek. Roadtrippen!

Roadtrippen is een héél leuke manier om je vakantiebestemming te leren kennen. Van de populaire kust naar het onbekende binnenland en van het hoogste bergtopje naar het meest afgelegen dorpje. Ja, je begrijpt het al… Tijdens een roadtrip spendeer je soms heel wat uurtjes in de auto. Erg belangrijk om dus voor een huurauto met wat meer comfort te kiezen. Kies niet voor de kleinste categorie, maar kies voor een roadtrip in Europa bijvoorbeeld voor een Compact. En ga je naar de USA of Zuid-Afrika? Dan adviseren onze autohuurexperts een SUV.

Op sommige bestemmingen kun je kiezen voor de categorie ‘Minivan’! Handig met een grote groep.

Gezellig, een groot gezelschap

Ja, heel gezellig. Zo’n vakantie met een grote groep. Maar liever niet té gezellig… Na een dagje sightseeing wil je niet half op de schoot van je buurvrouw belanden. Een beetje ruimte in de auto is wel zo fijn. En uiteraard heb je ook plek nodig voor al die bagage! Van het vliegveld naar de accommodatie moeten al die koffers toch echt in de auto passen. Één koffer op schoot wil misschien nog wel lukken, maar meer dan ook echt niet. Kies daarom voor een wat ruimere auto. Of splits je gezelschap op en kies voor twee huurauto’s. Dat kan natuurlijk ook.

Kortom: denk goed na over je reisplannen en -gezelschap en welke huurauto daar het beste bij past. Uiteraard staat onze reserveringsafdeling voor je klaar om je te voorzien van een passend advies!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Corné

17 februari 2019 | 12:32 pm | Reageer op Corné

Hallo, voor de bergen adviseer je categorie comfort of hoger, maar in het lijstje eronder wordt die niet genoemd! Wat is de motorinhoud van cat. comfort?
mvg Corné

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

18 februari 2019 | 9:22 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Corné,

Ah stom, typfoutje. Ik bedoel compact i.p.v. comfort. Ik ga het aanpassen! :-). Bedankt voor je feedback.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Corné

19 februari 2019 | 3:25 pm | Reageer op Corné

Ik zie, dat je het artikel inmiddels hebt aangepast (het origineel had ik geprint).
Had even een mailtje gestuurd.
mvg Corné

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Henk. Gerritsen

17 februari 2019 | 9:50 am | Reageer op Henk. Gerritsen

LS,
Ik zou graag een auto huren niet per categorie maar per merk, zodat ik zeker weet dat deze auto aan mijn wensen voldoet. b.v. cat B met een wat hogere instap. Indien dat tot de mogelijkheid behoort, hoor ik dat graag van u.
met vr.gr.
Henk M Gerritsen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Otto van Casand

17 februari 2019 | 10:34 am | Reageer op Otto van Casand

Wij sluiten ons daarbij volledig aan. Een auto met een hogere instap ( met automaat) stellen wij bijzonder op prijs. Wij geven de voorkeur aan b.v. een Peugeot 3008. Goede ervaring mee!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.