Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Zo vermijd je kosten voor een GPS

“Er zit vast wel een GPS bij die huurauto toch?”

Mijn tante huurt voor het eerst een auto en dat maakt haar bloednerveus. En omdat ik bij Sunny Cars werk, krijg ik de ene na de andere vraag. Logisch ook. Ter plaatse is zij het die de auto moet ophalen en bij autohuur komt best wat kijken.

“Uhm, nee lieve tante, een navigatiesysteem is niet standaard inbegrepen bij je autohuur.”

navigatie huurauto

Wel een GPS, geen extra kosten

Ze vraagt of ze dan wel een losse GPS kan huren. En natuurlijk; dat kan wel. Maar dan heeft ze wel extra kosten die ze ter plaatse nog moet betalen. Daarom gaf ik haar onderstaande tip waarmee ze haar vakantiebestemming kon ontdekken mét GPS, maar zónder extra kosten. Misschien heb jij er ook wat aan. Vertel je hem dan meteen ook aan je tante?

Offline Maps

Met de app `Offline Maps´ van Google hoef je nooit meer te verdwalen. Je kunt de app vergelijken met een GPS. Je tikt het adres in en de kaart wordt heel nauwkeurig weergegeven. Naast het aantal nog af te leggen kilometers en de verwachte aankomsttijd, kun je ook de fileinformatie terugvinden. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hem offline gebruiken. Ideaal voor op vakantie dus!

Download vooraf de kaart

Belangrijk: Download voordat je op vakantie gaat de kaart van het land waar je de app wil gebruiken. Hier heb je namelijk wél internet voor nodig. Elke kaart heeft een andere grootte. Die van Spanje is 424 MB, terwijl die van Frankrijk wel 1 GB is! Dat vreet al snel wat geheugen weg van je telefoon. Mijn advies: na gebruik de kaart gelijk weer verwijderen.

Bespaar batterij

Last but not least nog een tip: Sluit de app na gebruik weer af via de `uitknop´ in het hoofdmenu. Dan gaat de batterij van je telefoon een stuk langer mee.

En mijn tante? Die heeft de app ook gedownload. Ze stuurde me ter plaatse nog een berichtje: “Het is hier fantastisch. Auto goed geregeld en rijdt prima.” En… ze is niet verdwaald!

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

jos

25 maart 2018 | 7:50 pm | Reageer op jos

Welke App "Offline Maps" van google bedoelen jullie. Graag een foto erbij

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 maart 2018 | 10:26 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Jos,

Via deze link kun je lezen hoe je maps in Google Maps offline maakt. Mocht het met deze uitleg niet lukken, weet ik zeker dat je via Google andere stappenplannen kunt vinden als je zoekt met de termen 'Google maps offline'. Ik weet zeker dat het zo moet lukken! :-)

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hanneke

24 mei 2017 | 1:37 pm | Reageer op Hanneke

kleine vraag, zie de uitknop niet??? zou je me die nog willen wijzen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hanneke

24 mei 2017 | 11:05 am | Reageer op Hanneke

wat een top tip! dank je wel.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Maarten

13 februari 2017 | 3:28 pm | Reageer op Maarten

Voor onze reis in Canada hadden we een auto gehuurd. Op de luchthaven wilde men ons nog een navigatiesysteem mee laten huren voor meerkosten a 5 dollar per dag. Ik had mijn eigen navigatiesysteem bij me dus dat was niet nodig. Eenmaal op weg bleek dat dit systeem ook standaard in de auto ingebouwd was. Ik vraag me af of er nog wel auto's geleverd worden zonder ??

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Renske Mijderwijk

14 februari 2017 | 1:48 pm | Reageer op Renske Mijderwijk

Hoi Maarten,

Gelukkig dat je niet in bent gegaan op het aanbod van de lokale partner. In luxere en grote auto´s komt het regelmatig voor dat een GPS is ingebouwd, dit is per land en per verhuurder weer anders. Toch heeft het merendeel van de auto´s geen ingebouwde GPS.

Zonnige groet,
Renske

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou