fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Zuid-Afrika zonder vakantiestress

Ik heb al meer dan 25 schadevrije jaren op mijn conto staan. Nog geen krasje bij het inparkeren. Maar dat is dan zonder alle ongelukjes die mij op vakantie overkomen. Dan lijkt het wel of ik schade aan mijn huurauto als een magneet aantrek. Uit gierigheid wilde ik vroeger nog wel eens het eigen risico niet afkopen, maar daar hoef je bij Sunny Cars niet mee aan te komen. Die hebben dat namelijk al voor je gedaan. Dus als er dan al eens iets aan de hand is met je auto in het buitenland, wordt niet alleen alles netjes voor je opgelost ter plaatse, maar zit je ook niet achteraf met de kater van een verloren gegaan bedrag aan eigen risico.

Autoinbraak Zuid-Afrika

In Kaapstad waren we al gewaarschuwd: de auto van een Nederlands stel, dat voor ons guesthouse geparkeerd stond, was opengebroken en totaal leeggeroofd, op klaarlichte dag. Alles in nog geen tien minuten tijd, terwijl ze na aankomst binnen gingen inchecken. Alle tassen en koffers werden een paar uur later teruggevonden in de bosjes bij een kerk niet eens zo heel veel verder, maar uiteraard zonder de portefeuilles met paspoorten en geld. De eigenaar van het guesthouse adviseerde al zijn gasten dan ook de auto ten alle tijde zonder bagage en met de achterbank naar voren geklapt en dashboardkastje geopend te parkeren, zodat potentiële boefjes direct zagen dat er niets te halen viel. En toch, ondanks deze voorzorgsmaatregel troffen ook wij de volgende ochtend onze auto aan met ingeslagen portierraam. Dachten ze toch in het donker iets gezien te hebben zeker.

Huurauto Kees Bikker Zuid-Afrika

Auto omruilen

Gelukkig was het dichtstbijzijnde depot van Budget Rent a Car, de lokale huurpartner van Sunny Cars, nog geen 2 kilometer van ons guesthouse en met mijn kapotte raampje meldde ik mij bij de balie en nog geen 5 minuten later reed ik met een spiksplinternieuwe Toyota weg, zonder ook wat voor formaliteit dan maar ook. Dit hele gedoe heeft ons niet meer dan een half uur van onze vakantietijd gekost.Huurauto Kees Bikker Zuid-Afrika banden checken

Kees Bikker Tanken Zuid-Afrika

Olifant attack

Nu zijn wij fervente Zuid-Afrika gangers, dus een paar jaar later waren wij weer in dit prachtige land te vinden, op een andere route ditmaal. Maar tijdens een safari in het Hluhluwe park, Zuid-Afrika, ging het mis. Zoals wel vaker in wildparken kom je wel eens in een korte file te staan als er zich iets bijzonders afspeelt op de weg: een aap die zich uitslooft of een leeuwenfamilie die midden op de weg ligt te zonnebaden. Ditmaal was de oorzaak van de file iets serieuzer: een jonge adolescente olifant was zich wat opruiend aan het gedragen en stond midden op de weg misbaar te maken. Wat daar exact de reden van was heb ik nooit meegekregen, daarvoor kwamen we denk ik te laat aanrijden. Maar ineens werd de situatie wat grimmiger en deed de olifant een schijnaanval op de voorste auto in de rij. De chauffeurs in de rij auto’s reageerden in een opwelling nogal paniekerig en er werd wild gemanoeuvreerd met de auto’s. Achteruitrijlampen flitsten ineens op en de auto’s stoven in hun achteruit alle kanten op. En terwijl ik nog in mijn spiegel keek waar ik de auto het beste heen kon sturen, had mijn voorganger in blinde paniek zijn auto al met een knal tegen de mijne aangereden…

Flinke schade

Een forse schade aan bumper, koplampen en gril was het gevolg. Gelukkig konden we de reis nog wel voortzetten na enkele noodreparaties te hebben verricht. Vanuit ons guesthouse heb ik die avond Hertz gebeld en hoewel het dichtstbijzijnde kantoor in Durban zich op 240 km van ons verblijf bevond, werd mij verteld dat ik de volgende ochtend mijn reis al kon voortzetten en dat ik verder niets hoefde te doen behalve de sleutels van mijn auto bij de receptie achter te laten. De volgende ochtend bij het ontbijt kon men mij al vertellen dat er ’s nachts iemand van Hertz was geweest om de auto’s te verwisselen en op de parkeerplaats stond weer een hagelnieuwe auto voor mij klaar.

En de olifant? Die vond het wel mooi genoeg geweest na zijn eerste schijnaanval en voegde zich weer bij zijn gezinsleden even verderop in de bush.

Huurauto Zuid-Afrika Kees Bikker

Kees Bikker is reisagent bij D-Reizen en stopt niet voordat hij de perfect reis heeft samengesteld die zijn klanten voor ogen hebben. In zijn reisblog travelkees neemt hij je graag mee naar bekende en onbekende bestemmingen.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou