fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Zwarte zaterdag bij Sunny Cars

Bij Sunny Cars werken we op zaterdag. Dus ook op zwarte zaterdag, de dag waarop het vakantieverkeer in Europa elk jaar vast staat.

Ook dit jaar heb ik samen met mijn collega’s hard doorgewerkt om jou op weg te helpen en jouw vragen te beantwoorden. Zwarte Zaterdag is toch nét even anders dan de meeste doorsnee zaterdagen. Zo ziet een werkdag van een Autohuurexpert er dan uit:

Nood breekt wet

Ik begin met het nakijken van de meldingen van onze nooddienst. Als wij gesloten zijn, staat ons 24-uurs noodnummer doorgeschakeld. Onze nooddienst kan je prima helpen en advies geven, maar soms heb je een probleem waarbij je toch onze expertise nodig hebt. Dan bellen we je terug zodra we weer op kantoor zijn.

In zulke gevallen moeten we snel schakelen, want als je in Australië of Nieuw-Zeeland bent, moeten we je ’s ochtends aan het begin van onze werkdag direct bellen. Anders lig jij daar vanwege het tijdsverschil alweer in bed. Ben je in Amerika of Canada, dan zullen we juist wachten met terugbellen, omdat we je anders midden in de nacht wakker maken.

file zwarte zaterdag sunny cars-2016

Van hot naar her de wereld over

In de tussentijd zit ik niet stil. Met elk uur dat verstrijkt wordt de telefoonlijn drukker. Zo help ik je op weg nadat je een platte band hebt gekregen ergens midden in Frankrijk (en alle garages in de omgeving gesloten zijn) of wijzig ik nog net op tijd de reservering van je huurauto omdat je vlucht flink is vertraagd en je nu via een grote omweg pas een dag later (met de boot) aankomt op Corsica. Ook voer ik een gesprek met onze attente en meedenkende leverancier in Zuid-Afrika, omdat de door jou geboekte 4-Wheel Drive helaas met schade is teruggebracht door de vorige huurder. Je krijgt nu een andere auto mee en binnen afzienbare tijd krijg je toch de geboekte 4×4. En passant voer ik nog een gesprek met een temperamentvolle dame aan een Italiaanse balie, omdat ze een kleinere categorie voor je klaar heeft staan dan gereserveerd. En ik regel ook nog even dat je je huurauto op Tenerife een paar dagen langer kunt houden, omdat je ter plekke je vakantieplannen hebt aangepast.

Last-minute of niet?

Als je denkt dat we op (zwarte) zaterdag alleen maar bezig zijn met zaken die op dat moment spelen, dan heb je het mis. Op deze zaterdag bellen ook gewoon mensen die hun vakantieplannen voor volgend jaar willen bespreken en geef ik advies over het beste type auto dat je kunt huren in Costa Rica. Ook als je er echt heel vroeg bij bent en je een auto wilt huren in de Algarve in het voorjaar van 2018 (ja, er staat echt 2018), koppel ik op een drukke zaterdag aan je terug of dat wel of niet mogelijk is. Tussendoor behandel ik e-mails, neem ik de telefoon aan en deel ik jou mee dat je aanvraag voor oktober of november echt is binnengekomen, maar dat het vanwege het hoogseizoen iets langer kan duren dan de 48 uur die we nastreven voordat jij daar een bevestiging van krijgt.

Aan het einde van de dag ben ik tevreden. Mijn collega’s ook. We hebben er alles aan gedaan om je op weg te helpen, met onze lokale leveranciers te spreken en je van advies te voorzien, zodat jij kunt genieten van je huurauto. Waar en wanneer dan ook. Samen hebben we jouw e-mail binnen 24 uur beantwoord, jouw last-minute aanvraag bevestigd en je geholpen met het vinden van een goed alternatief als een autotype niet meer beschikbaar was. En tussendoor heb ik ook nog even wat langer gepraat met een vaste klant, van wie ik weet dat hij dit erg prettig vindt.

Kortom: zwarte zaterdag hebben we weer overleefd. Morgen is er weer een dag. Want, ja: we werken ook op zondag.

Benjamin

Autohuurexpert

Benjamin heeft een enorme drive voor adviseren en service verlenen. Dus is hij bij Sunny Cars enorm op zijn plek als autohuurexpert op de Reserveringsafdeling. Hij deelt graag slimme tips & tricks over Sunny bestemmingen en autohuur – uiteraard deels uit persoonlijke ervaring.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou