Weet wat je betaalt in euro’s met deze app

Tijdens mijn vakantie door Denemarken en Zweden raakte ik een paar keer behoorlijk in de war. ‘Hoeveel kosten die strandspulletjes voor mijn dochter…  110 Deense Kronen. Honderd-en-tien? Is dat niet een beetje veel?’

Tot ik erachter kwam dat je hiervoor allerlei apps hebt waarmee je valuta binnen no-time kunt omrekenen naar euro´s. Ik koos mijn eigen financieel adviseur: de handige reisapp XE Currency.

Zo de schrik is er af, zeg! Zo duur waren die strandspeelgoedjes eigenlijk helemaal niet.

De handigheden van XE Currency op een rijtje

Vanaf dat moment was de app mijn grote vriend. Ik hoefde geen beroep meer te doen op mijn rekenkunsten! Wat je dan kunt doen met de app XE Currency?

App van de maand

Snel omrekenen naar andere valuta: stel gemakkelijk jouw lijst met valuta samen die je graag wil omrekenen. Je kunt kiezen voor tientallen verschillende valuta van over de hele wereld. Zeer handig. Want heb je net iets gekocht in Bermudiaanse dollars of Kaapverdische escudo? Dan rekent XE Currency het voor je om. Klik op de munteenheid van jouw vakantieland en voer het bedrag in. Voilà,  je ziet zo in één oogopslag hoeveel jouw laatste aankoop in euro’s kost.

In één oogopslag zien hoeveel jouw laatste aankoop in euro’s kost

klik op charts en bekijk de meest actuele wisselkoersen. Je hebt deze functie misschien niet altijd nodig op vakantie, maar je kunt bijvoorbeeld wel kijken of het voordeliger is om jouw geld van tevoren in Nederland of juist in jouw vakantieland om te wisselen.

Ook nog handig…

Wisselkoersen bekijken: De app is zonder internetverbinding te gebruiken en dat is natuurlijk ontzettend handig als je een keer tijdens jouw vakantie zonder WiFi zit. Het is wel verstandig om, als je internetverbinding hebt, de app regelmatig te refreshen zodat je de meest recente koersen hebt.

De app XE Currency is gratis te downloaden op je mobiele telefoon. Je vindt de app in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.