fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Even lachen naar de camera: Wat je nog niet wist over tolwegen in Amerika

Ik schaam me.

Ik schaam me zo erg dat ik zelfs heb getwijfeld of ik dit blog wel zou schrijven. Ik had namelijk nooit gedacht dat dit uitgerekend mij zou overkomen. Maar… het is toch gebeurd. En dat met mijn jarenlange ervaring als autohuurexpert bij Sunny Cars. Ik had beter kunnen weten!

Wat is er gebeurd?

Ik had 2 vliegtickets gewonnen naar New York. Maandenlang bereidden mijn vriend en ik ons op de reis voor. We kochten een Lonely Planet en maakten allerlei plannen. In New York zouden we een auto huren, van daaruit richting de Niagara Falls rijden, en omdat we er tóch waren, hup, even de grens over en zwaaien naar de Canadian National Tower. Vervolgens via de Amish richting Washington met als laatste stop Philadephia en van daaruit weer terug naar New York.

Tussendoor, op de schaatsbaan van het Rockefeller Center, vroeg mijn vriend me zelfs ten huwelijk! De reis kon niet meer stuk.

road trip USA

Dachten we…

Op de laatste dag vertrokken we vanuit Philadephia richting New York luchthaven. Al vrij snel kwamen we de eerste tolweg tegen. We betaalden de tol contant, het poortje ging open en we konden onze reis hervatten. Vlak voor we New York in reden kwamen we opnieuw op een tolweg terecht. ‘Fijn, met een beetje geluk raak ik op deze manier mooi mijn laatste dollars kwijt,’ dacht ik nog.

Op een groot bord werd aangegeven dat we USD 14,– dollar moesten betalen.
Ik keek in mijn portemonnee: 5 dollar, 6 dollar, 7 dollar, 8 dollar, 9 dollar, 10 dollar, 11 dollar…Uhm, schat, heb jij toevallig nog ergens dollars in je zak zitten? Nee, ook hij had geen dollars over. Geen man overboord. Ik gaf de medewerker in het tolhuisje onze laatste 11 dollars en mijn creditcard.

Geen creditcard?

De niet al te vriendelijke dame in het tolhuisje keek niet vrolijk en schudde ‘nee’ om aan te geven dat deze manier van betalen niet mogelijk was. Oké, dan maar alleen mijn creditcard. Er kwam nog net geen vuur uit haar ogen toen ze ons toeblafte: “NO CREDITCARD. Just Smile to the camera over there.” De vrouw wees naar het poortje. “Please drive through.”

En dat deden we dus maar, ons niet precies bewust van wat er nou precies gebeurde. Met zwetende handen reden we door het poortje waar we als twee criminelen op de foto werden gezet. Uiteraard was lachen naar de camera er niet bij!
Maar toen sloeg de paniek toe. Als we niet met creditcard konden betalen, hoe moest het dan verder? Kregen we nu een hele hoge boete?

Tip

De tol konden we uiteindelijk achteraf gelukkig met een klein beetje rente voldoen. Maar de beste tip om deze situatie in de toekomst te voorkomen kregen we op de luchthaven van de autoverhuurder (die onze niet-betaalde tol natuurlijk op z’n bordje kreeg): schaf een Toll Pass Device (TPD) aan. Daarmee worden de tolkosten automatisch van je creditcard afgeschreven en hoef je dus geen tol op de wegen zelf te betalen.

De TPD is te huur op luchthavenstations in het Noordoosten van Amerika voor 3,95 dollar per dag.

Had ik dat nou maar vooraf even in de huurvoorwaarden opgezocht! Dat had mij een stel rode wangen en een boete bespaard.

 

Irene

Autohuurexpert

Irene is een van onze enthousiaste medewerkers van de afdeling Reserveringen. Sinds maart 2009 is ze al in dienst en ze heeft nog steeds die Rent a Smile-vibe waardoor ze haar werk met veel plezier doet.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Jeanne van Rossen

4 april 2021 | 9:48 am | Reageer op Jeanne van Rossen

Het kan nog gekker hoor , ik kwam vanuit Chicago en bij de tolpoort stond een bak waar je geld in moest gooien ,u raad het al geen cash , (we reizen pas 23 jaar door de vs dom hoor) zoeken naar een automaat of iemand die de tol kon innen niks niemand .gelukkig geen slagboom dus maar doorgereden ,later de rekening van het verhuurbedrijf was nagenoeg hetzelfde.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 april 2021 | 3:26 pm | Reageer op Sanne van Reek

Haha! Gelukkig zijn jullie dan niet voor extra kosten komen te staan. Goed opgelost!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Bram van der Schalk

22 juli 2019 | 11:10 am | Reageer op Bram van der Schalk

kan de Toll Pass Device (TPD) ook in Canada gebruikt worden voor de tolwegen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

23 juli 2019 | 11:38 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Bram,

Ik heb even voor je overlegd met één van onze autohuurexperts, maar we vinden het lastig om te zeggen of dit kan ja of nee. In Canada zijn er maar weinig tolwegen (er is één snelweg en wat bruggen), maar je kunt daar ook nog betalen bij een tolhuisje. We denken dan ook dat het handiger is om de tol in Canada bij de tolhuisjes te betalen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Irene

27 februari 2017 | 10:40 am | Reageer op Irene

Beste Mariska,

Bedankt voor je leuke reactie en je felicitatie. Inmiddels zijn we druk aan het plannen en de laatste puntjes op i aan het zetten. .
Ik kan me voorstellen dat de tolwegen soms erg onduidelijk zijn en ook ik moet altijd even goed kijken welke baan ik moet hebben, en niet alleen in Amerika :-)
Contant betalen blijft altijd het makkelijst, maar dan moet je wel voldoende contact op zak hebben ;-)
Een hele fijne dag gewenst en succes in de toekomst met alle tolpoortjes die nog op je pad gaan komen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mariska

26 februari 2017 | 2:20 pm | Reageer op Mariska

Geloof me, zelfs als je in Florida met de SunPass rijdt (tegenwoordig standaard inbegrepen) twijfel je nog of je nou door mag rijden of niet en of je nou wel of niet op de goede baan zit. Express en SunPass schijnen nl ook nog verschillende opties te zijn. Als het kan betaal ik maar contant... weet ik het iig zeker.
Tolwegen, niet mijn ding maar je kan er niet altijd omheen helaas.

En gefeliciteerd :-) lijkt me toch belangrijker dan zo'n "blond momentje" ;-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou