Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Foursquare, ook handig op reis

In de @pp van de maand wordt maandelijks 1 (reis)app besproken, die voor jou onmisbaar is op vakantie. Deze maand is dat Foursquare.

Als toerist in een onbekend gebied is het vaak lastig om bijvoorbeeld een leuk restaurant uit te kiezen. Ze zien er allemaal leuk uit van de buitenkant, maar je weet nooit of het echt “goed” is. Foursquare kan hierbij goed van pas komen, het idee is namelijk het delen van ervaringen over locaties.

Zo’n locatie is echter niet beperkt tot restaurants, het kan bijna alles zijn. Bijvoorbeeld een park, een station, een bedrijf, je vlucht of een evenement. Je kunt het zo gek niet bedenken en vaak kun je er inchecken. Bestaat de locatie niet? Dan kun je deze zelfs toevoegen.

Ervaringen vinden Foursquare
Via de app (maar ook via de website) kun je zoeken naar locaties en informatie zoals openingstijden, foto’s en de route ernaartoe bekijken. Ook kun je snel zien hoeveel mensen er al zijn ingecheckt en wat de gemiddelde beoordeling is. Het belangrijkste is dan misschien wel het lezen van de tips. Lees je bijvoorbeeld bij een Italiaans restaurant: “ahh dat was de beste pizza ooit, nog nooit zo´n heerlijk krokante doch zachte bodem mogen proeven” zul je eerder besluiten om daar te gaan eten dan het restaurant waar als beoordeling staat dat de pasta rauw was. Helemaal als je lekker een stukje hebt gereden met je huurauto en geen zin hebt om lang te zoeken naar een leuk restaurantje.

Foursquare restaurant Italië

Gebruik lijsten om de tips van locals te vinden
Een andere leuke mogelijkheid is het maken van lijsten, verzamelingen van leuke locaties. Foursquare heeft meer dan 35 miljoen gebruikers wereldwijd. Zo zijn er voor elke stad veel lijsten te vinden met tips van locals met bijvoorbeeld de leukste lunchrooms of free wifi-spots, altijd handig. Zelf kun je ook op elke locatie inchecken en delen met Facebook en/of Twitter.

Foursquare is beschikbaar voor Android, iPhone en Blackberry.

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

pien

9 augustus 2013 | 10:26 pm | Reageer op pien

Creatief zeg! Leuke app ook xD

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou