Goed voorbereid de weg op met deze 10 tips

Al bij het uitzoeken van de vakantie begint de voorpret. Waar gaan we heen? Welke strandjes zullen we bezoeken en bij welk restaurantje schuiven we ’s avonds aan? En welke dorpjes gaan we allemaal bezoeken met de huurauto? Genoeg leuke dingen om bij voorbaat al bij weg te dromen.

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven dromen. Het is daarom belangrijk dat alles zo zorgeloos mogelijk verloopt, zodat je optimaal kunt genieten van wat je van tevoren allemaal hebt bedacht en gepland. En dus is een goede voorbereiding nodig.

Met deze tien nuttige tips sta je helemaal goed voorgesorteerd en loop je tijdens je vakantie nergens tegenaan.

1. Time je boeking

Wist je dat autohuur altijd per 24 uur gaat? Stem daarom je ophaal- en inlevertijden goed op elkaar af. Haal je de huurauto om 14:30 uur op en huur je voor een week, dan lever je de auto op dag 8 weer in om uiterlijk 14:30 uur. Dan betaal je 7 volle huurdagen. Als je de huurauto pas om 16:00 uur inlevert, betaal je voor die 1,5 uur extra een volle dag extra. Time je boeking dus goed, zodat je jezelf extra kosten bespaart.

2. Kies de juiste auto

Een vakantie kost vaak veel geld. Logisch dat je daarom het liefst kiest voor de goedkoopste categorie huurauto. Maar is dat wel zo slim? Sta tijdens het reserveren van de huurauto even stil bij de volgende punten:

  • Met hoeveel personen reis je?
  • Hoeveel koffers moeten in de huurauto passen?
  • Ga je een rondreis maken of gebruik je de huurauto alleen voor ritjes naar de supermarkt en omliggende dorpjes?

Met 4 personen in een Opel Corsa is waarschijnlijk niet heel comfortabel als je een roadtrip gaat maken, want al die bagage moet wel de hele reis in de auto passen. Maar als je de huurauto alleen gebruikt voor boodschappen en korte uitstapjes is ietsje minder comfort niet heel erg. Kies dus voor de juiste huurauto, niet de goedkoopste!

3. Rijden in de bergen

Ga je op vakantie naar een bergachtig gebied? Kies dan liever niet voor de kleinste – en goedkoopste – auto. Een auto met wat meer vermogen rijdt niet alleen fijner in bergachtig gebied, hij is ook veel zuiniger. En dus ben je minder kwijt aan benzine dan met een kleine auto.

4. De grens over

Hoe leuk is het om tijdens één vakantie twee bestemmingen te verkennen? Dit is goed mogelijk wanneer je vlak bij een landsgrens verblijft. Een uitstapje naar een ander land maken, heet een grensoverschrijding. Dit is toegestaan met een huurauto, maar alleen als je bij het ophalen van de huurauto (of vooraf bij het maken van je reservering) meldt dat je een grensoverschrijding gaat maken. Er wordt dan namelijk voor jou geregeld dat je ook in het buurland goed verzekerd rondrijdt én dat je assistentie krijgt in geval van pech.

5. One way

Je kunt je vakantie nóg leuker maken door je huurauto op een andere plek in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald.

Als je een roadtrip maakt, bijvoorbeeld in de VS, dan kun je je reis beginnen in San Francisco en eindigen in Los Angeles. Dit heet een one way.

Op veel populaire routes is het maken van een one way gratis! Je kunt dit op onze website heel makkelijk zelf aangeven. En anders helpen onze autohuurexperts je er graag bij. Wij regelen het voor je!

6. Adresaflevering

Soms heb je een huurauto niet je héle vakantie nodig, maar enkel om bijvoorbeeld 3 dagen wat daguitstapjes te maken. Of als je eerst een stad bezoekt en vervolgens pas de omgeving gaat verkennen. Op veel bestemmingen kunnen we ervoor zorgen dat de huurauto bij je hotel wordt afgeleverd. Je hoeft dan niet terug naar de luchthaven.

7. Vertraging

Vergeet niet je vluchtnummer door te geven bij de boeking. Weet de lokale verhuurder je vluchtnummer, dan kan hij checken of de vlucht vertraagd is.

Ben je later dan de afgesproken tijd door een vertraging, neem dan wel altijd zelf nog contact op met de lokale verhuurder. Of bel even met onze reserveringsafdeling, dan helpen we je graag. Zo kom je niet voor verrassingen of ongewenste extra kosten te staan.

8. Vergeet je rijbewijs niet!

Het lijkt een inkoppertje, maar toch komt het vaak genoeg voor. Je staat aan de balie van de autoverhuurder en dan kom je erachter dat je je rijbewijs niet bij je hebt of dat hij verlopen blijkt te zijn. Oeps! In dat geval krijg je de huurauto niet mee en dat is natuurlijk geen goed begin van je vakantie. Let er ook op dat je in sommige landen een internationaal rijbewijs nodig hebt. Check, check, dubbelcheck dus. Ook de tweede bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

9. Creditcard

Hetzelfde geldt voor je creditcard. Om een auto te huren, heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Heb jij geen creditcard op naam, maar je reispartner wel? Laat je reisgenoot dan hoofdbestuurder zijn en jij de tweede bestuurder. Vaak is dit gratis. Op deze manier krijg je de huurauto gewoon mee en mag je allebei rijden. Check ook altijd of de limiet op je creditcard hoog genoeg is om de waarborg te voldoen. De hoogte van de waarborg vind je terug in de huurvoorwaarden. Geen creditcard? Dan kun je kiezen voor ons Geen waarborgpakket.

Rijd niet zomaar over een onverharde weg. Ook niet als je dan juist dat ene mooie strandje kunt bereiken. Stap uit en loop het laatste stukje!

10. Onverharde wegen

Het lijkt zo leuk, over een onverharde weg naar een idyllisch plekje rijden om te genieten van het uitzicht. Kijk voor je de weg oprijdt of deze een officieel wegnummer heeft. Alleen dan ben je verzekerd. Weet je het niet zeker? Parkeer de auto en wandel het laatst stukje, dan kun je toch van het uitzicht genieten.

Geen zorgen via Sunny Cars

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als je via Sunny Cars huurt. Niet voorafgaand aan je boeking, niet wanneer je de huurauto ophaalt en óók niet als je schade rijdt. Best een geruststellende gedachte. Via Sunny Cars huur je volgens ons all-in concept. Dit betekent dat alle benodigde verzekeringen en dekkingen inclusief zijn. Ook zijn wij 24/7 bereikbaar op ons Nederlandstalig noodnummer!

Overtuigd? Reserveer dan nu jouw all-in huurauto!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

anny van winkelhoff

27 december 2018 | 11:15 am | Reageer op anny van winkelhoff

Ja, sunny cars is uitstekend.
Huur NOOIT bij centauro via rentalcars.
Wij hadden vooraf geboekt voor 192,90 in Portugal. Bij het ophalen MOESTEN we extra verzekering betalen voor nog eens 392,--. Protesteren hielp niet, we moesten betalen anders konden we de auto niet meenemen. Dus NOOIT bij Rentalcars/Centauro.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.