Peentjes zweten bij de douane: hoe je ervoor zorgt dat je niks raars in je koffer hebt

“Adem in, adem uit. Doe zo normaal mogelijk…” Huh?! Wat vreemd dat ik dit denk, ik heb toch niks te verbergen? Ik sta in de wachtrij voor de douane en op de één of andere manier vind ik dat toch altijd spannend. Daarom gooi ik mijn flesje water alvast weg én check ik mijn handbagage nog even op vloeistoffen.

Hoe loopt het af met dat krokodillenlerentasje?

Twee minuten eerder sprak ik twee dames die – naar eigen zeggen – de volledige Hippiemarkt in Las Dalias op Ibiza hadden leeggekocht. Hun kleding en sieraden hadden ze via een zelfbedachte methodiek in hun koffer verwerkt – alles om maar de schijn op te houden dat ze niks aan te geven hadden. Ik vraag me af hoe het met hen afloopt. Zou er een krokodillenleren tasje in hun koffer hebben gezeten?

onlinecarrousellr_v32
App van de maand: Douane reizen

De app Douane Reizen

Als ze de app Douane Reizen hadden geraadpleegd, hadden ze geweten of je daarmee wel of niet in de problemen komt bij de Border Security. Ik ben blij dat ik de app zelf op mijn telefoon heb staan, want ik zou mijn Ibiza-vibe niet graag kwijtraken door een akkefietje met de douane.

De app Douane Reizen heeft 3 features:

  • Bagage (wat mag je wel/niet meenemen)
  • Valuta-calculator
  • Opslag aankoopbonnen

Bagage

Vooral de Bagage-checker biedt handige informatie. Selecteer je vakantiebestemming en vind de bagagerichtlijnen voor uiteenlopende producten: medicijnen, planten, dieren, kunst, namaakkleding, maar ook de maximale hoeveelheid contant geld die je mag meenemen.

Valuta-calculator

Reis je van het ene naar het andere land buiten de EU? Dan is het goed om even de prijzen die gelden voor producten en diensten in het juiste perspectief te plaatsen. Met de Valuta-calculator is dit zo gepiept!

Opslag aankoopbonnen

Neem je eerder gekochte producten van grotere waarde (> € 430) mee op reis, dan kun je foto’s van je aankoopbonnen in het bonnenboekje in de app bewaren. Zo heb je al het bewijs op zak om bij terugkomst in Nederland te laten zien dat je de producten voorafgaand aan je reis hebt gekocht. Scheelt weer gedoe.

Dus ga je binnenkort op reis en heb je geen zin om peentjes te zweten bij de douane? Download dan de Douane Reizen app – je vindt de downlaod links hier: iOS en Android

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.