Slordige autohuurders: deze 5 items vergeten ze het vaakst

Dat is pas vrijheid: toeren in een huurauto op je vakantiebestemming terwijl je de verste uithoeken en de niet-toeristische parels verkent. De mooiste wegen vind je immers door te verdwalen, toch? Na al die jaren in het vak weten wij heel goed dat er ook weleens wat wordt vergeten in de huurauto. Daarom zetten wij op een rijtje welke items het vaakst blijven liggen in het gehuurde scheurijzer. Vergeetachtig aangelegd? Let dan vooral op deze items:

1.  Oplader mobiele telefoon

Onderweg snel even je telefoon opladen? Dat kan in bijna elke huurauto. Erg handig natuurlijk als je onderweg snel even de leukste bezienswaardigheden wil checken of op zoek bent naar dat ene beroemde restaurant. Het enige nadeel? Die opladers verdwijnen na gebruik vaak in een handschoenkastje of zijvakje van de auto, waardoor ze algauw achterblijven wanneer de auto weer wordt ingeleverd.

2.  Cd’s met (kinder-) muziek

Om de allerkleinsten te entertainen op de achterbank worden er niet alleen spelletjes gespeeld, maar ook cd’s zijn nog steeds geliefd vermaak voor veel ouders. Terwijl jij geniet van het mooie uitzicht, kunnen de kids lekker meezingen met hun favoriete hits of luisteren naar hun lievelingsboek. Maar ook die cd’s zitten goed verstopt en worden dus meer dan eens vergeten…

3.  Zonnebril

De klassieker bij uitstek is natuurlijk de zonnebril. Wanneer de avond valt, berg je hem veilig weg in de zijkant of in de middenconsole van de auto. Als je de auto weer inlevert – en het is avond – denk je helemáál niet meer aan die zonnebril.

4.  Elektronische apparaten

Zelfs (video-) camera’s en navigatiesystemen komen niet altijd terug naar huis of naar het hotel. Ook die worden vaak iets te goed opgeborgen in een opbergvakje in de auto. Goed controleren voor je de wagen weer inlevert, dus. Het zou zonde zijn als je – buiten mooie herinneringen – geen beeldmateriaal meer overhoudt om na te genieten van je heerlijke roadtrip.

5.  Speelgoed

Tot slot lijken kinderknuffels, spenen en knuffeldoekjes met grote regelmaat verstoppertje te spelen in de huurauto. Ze kruipen tussen en onder de stoelen en blijven tot groot verdriet van hun bezitters dan ook geregeld achter in de huurauto.

Wil je betraande kindergezichtjes en hoge verzendingskosten voorkomen? Dat snappen wij! Controleer aan het eind van de vakantie dus goed alle hoekjes van de auto. En wat als je dan toch iets vergeet? Neem dan zelf even contact op met de verhuurlocatie. Niet omdat wij je niet willen helpen, in tegendeel juist. Maar jij weet als geen ander hoe die ene zonnebril eruitziet en in welk vakje deze zou kunnen liggen. Wel zo makkelijk dat jij het dan duidelijk uit kunt leggen.

Heb je spontaan zin gekregen in een vakantie vol avontuur óf heb je de vakantiekriebels al te pakken en ben je druk met het plannen van je volgende reis? Via Sunny Cars huur je altijd 100% zorgeloos en volledig all-in je auto. Je huurauto is optimaal verzekerd en jij hoeft je tijdens het toeren nérgens druk om te maken. En vage kosten ter plaatse? Nee hoor, ook dat is niet aan de orde. Je betaalt namelijk alles al vooraf. Zo kun je écht genieten van je vakantie.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

g.verlinden

22 oktober 2017 | 10:05 am | Reageer op g.verlinden

Sunny cars is een super verhuur bedrijf heb al verschillende keren een auto van hun gehuurd met 100% tevredenheid nou heb ik in juni in tivat Montenegro een keer bij (rent a car ) gehuurd en gelijk fout ik had een all risk verzekering afgesloten en daar telefonisch met een Russische jongen die geen engels sprak telefonisch contact met rent a acar ik wou niet nog een verzekering het einde was een banden verzekering dus nooit meer in vervolg SUNNY CARS groetjes

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jolanda

18 januari 2018 | 1:30 pm | Reageer op Jolanda

Ben benieuwd of alles inderdaad zo netjes geregeld is. Ik ga er achter komen want ik heb gisteren een auto gereserveerd bij jullie voor een weekje vakantie in Puglia Italië in mei.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

18 januari 2018 | 2:18 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Jolanda,

Wat leuk dat je een auto hebt gehuurd om Puglia te gaan verkennen! Zo kun je optimaal genieten van al het pracht en praal in die mooie regio. Via Sunny Cars hoef je je over verzekeringen of extra kosten geen zorgen te maken. Alles is al geregeld. Als je de huurauto ophaalt moet je alleen even goed het lokale huurcontract doornemen voordat je tekent. Check of het bedrag op het contract en op je voucher overeen komen en zeg 'nee' tegen alle eventuele extra's. Als je ergens niet uitkomt, bel dan even onze reserveringsafdeling of ons noodnummer, we helpen je graag verder. Je ontvangt van ons ook nog handige e-mails voordat je op reis gaat, deze staan boordevol handige tips en goed advies.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.