fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Leven als God in Frankrijk

We dromen er met zijn allen van: genieten van zon, zee en strand, van een lekker wijntje, een levendige markt, culturele bezienswaardigheden. De Provence Côte d’Azur is ongetwijfeld de beste vakantieregio om die droom werkelijkheid te doen worden.

De uitvalsbasis voor mijn verkenning van dat heerlijke land is Nice, handig bereikbaar met de TGV vanuit Brussel. In het station van de hartverwarmende mediterrane stad kan ik meteen mijn huurauto ophalen.

Nice is ronduit fantastisch, super gezellig, zeker na het verkeersvrij maken van de binnenstad. Ieder bezoek begint met een wandeling langs de prestigieuze Promenade des Anglais, langs het beroemde Hotel Negresco tot in de stratenwirwar van het oude centrum.haven van nice frankrijk

Vanuit Nice kun je alle kanten op en alle bezienswaardigheden liggen op korte afstand. Met een huurauto is het fantastisch om de regio kriskras te doorkruisen, langs schitterende kronkelende wegen, door de uitbundige vegetatie, met uitzicht op de azuurblauwe zee. Niet te missen hoogtepunten zijn Vence, Saint-Paul-de-Vence en Eze, prachtige stadjes die als arendsnesten hoog op een heuvel tronen. Tussen Nice en de Italiaanse grens rij je langs de kust van de Méditerranée, over de corniche basse, naar dorpen en steden die iedereen bekend in de oren klinken en die iedereen graag wil zien: Cagnes-sur-Mer, Cap-Ferrat, Monaco, Monte Carlo en het onvoorstelbaar mooie Menton.

Joris Verbeure

Voor kunstliefhebbers is de vakantieregio rond Nice een topper. Tientallen schrijvers en schilders hebben er gewoond, hun kunstwerken zijn te bewonderen in fantastische musea zoals Museum Marc Chagall, Museum Renoir, Museum Matisse, Museum voor Moderne Kunst van Nice en Fondation Maeght.

In het Vlaamse magazine Pasar dat maandelijks verschijnt vind je alles om nog meer te genieten van je vrije tijd. Er is veel aandacht voor actieve vakanties, vooral fietsen en wandelen, reportages over binnen- en buitenland, dichtbij huis bestemmingen met familie en vrienden, kampeerinformatie.

Joris Verbeure is sinds vele jaren actief in de reissector en ook reisjournalist. Hij schrijft voor diverse media. Zijn interesses gaan vooral naar wandel- en fietsvakanties, citytrips, cultuurreizen en duurzaam toerisme.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou