Met de huurauto de Côte d’Azur verkennen? Dit zijn 8 mooie stops!

Mooie stranden, goede restaurants, prachtige boulevards… En zo kunnen we nog wel even door blijven gaan. De Côte d’Azur bezorgt je binnen enkele seconden een écht vakantiegevoel. Er is voor ieder wat wils te zien, proeven en beleven. Wij hebben de 8 leukste stops voor je opgesomd om te bezoeken met de huurauto.

1. Een en al cultuur in Nice

Voordat je met de huurauto op pad gaat kun je eerst een paar dagen in Nice blijven. Deze stad heeft meer te bieden dan je denkt: historische veelzijdigheid, strand, shoppen en nog veel meer. Na Parijs is het de stad met de meeste musea, waaronder die van Matisse. Zin in een goede dosis cultuur? Dan is het zeker aan te raden een of twee dagen in deze stad door te brengen.

nice-frankrijk
Na Parijs is Nice de stad met de meeste musea, waaronder die van Matisse.

2. Koffie in Antibes

Stop voor een koffie in de bruisende ommuurde binnenstad van Antibes en wandel even naar de enorme jachthaven. Je kijkt je ogen uit, want je vindt hier de meest indrukwekkende jachten van de Côte d’Azur. In de zomer van 1946 bracht Picasso een zomer door in Antibes. Hij werkte dag en nacht en maakte zoveel nieuwe doeken dat hij extra werkruimte nodig had. Die vond hij in het Châteaux Grimaldi. Het is nu een museum, zijn werken hangen er nog steeds. Ze worden gezien als de meest creatieve en vrolijkste uit zijn carrière. Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht over de zee.

antibes-frankrijk-2
Je kijkt in Antibes je ogen uit, want de meest indrukwekkende jachten van de Côte d’Azur vind je hier.

In Frankrijk betaal je tol op de autosnelwegen. Bij het eerste tolstation trek je een kaart, bij het tweede station betaal je. Kies je de doorgang monnaie, dan moet je muntgeld in de bak gooien. Anders reken je bij de kassa af met je creditcard (Visa of Eurocard/Mastercard).

3. Mooie (miljardairs)stulpjes in Juan-Les-Pins

Als je naar de badplaats Juan-Les-Pins gaat, neem dan zeker de kustroute Cap d’Antibes langs de miljardairsstulpjes. Voor een mooi uitzicht over de kustlijn kun je boven op de kaap naar de vuurtoren rijden. Hier vind je ook een recent gerestaureerd zeemanskerkje.

juan-les-pins
Als je naar de badplaats Juan-Les-Pins gaat, neem dan zeker de kustroute langs de miljardairsstulpjes.

4. Bezoekje aan Cannes

Ook moet je tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur een bezoek brengen aan Cannes. Boulevard de la Croisette is mooi, maar erg duur. Ter hoogte van de wijk La Bocca liggen publieke stranden waar je niet zo diep in de buidel hoeft te tasten. Je kunt er makkelijk parkeren en in een van de vele kiosken eet je een Pan Bagnat, een broodje tonijn uit de Provence. Mmm! Om hier te komen ga je vanuit Cannes naar Mandelieu via de Mimosaroute. Een mooie kustroute met baaitjes waar je heerlijk wegdroomt over de Middellandse Zee. De Mimosaroute is 130 kilometer lang en loopt van Bormes-Les-Mimosas tot in het hart van de parfumstad Grasse. De beste tijd om de mimosa in volle bloei te zien is van januari tot ver in maart. Maar ook buiten deze periode is de route langs de Provencaalse kust en de mooie dorpjes de moeite waard. Stop ook even bij Rade d’Agay, een van de mooiste baaien aan deze kust.

cannes
In een van de vele kiosken van Cannes eet je een Pan Bagnat, een broodje tonijn uit de Provence. Mmm!

Zie je een oranje pijl samen met een rood licht? Dan mag je de weg volgen in de richting van de pijl. Je moet dan wel voorrang verlenen aan de voertuigen in de verkeersstroom waar je heen wilt en aan voetgangers.

5. Met het pontje in Saint-Tropez

Saint-Tropez moet je zeker gaan bekijken. In deze supermondaine badplaats is het zien en gezien worden. In juli en augustus is het bijna onmogelijk om er met de auto te komen. Parkeer je auto liever in Sainte-Maxime of Port-Grimaud en neem het groene pontje. Dan ben je in 15 minuten in Saint-Tropez. Ook nog eens een heel leuke ervaring, om met het pontje te gaan.

saint-tropez-frankrijk
In de supermondaine badplaats Saint-Tropez is het zien en gezien worden.

6. Grasse, het walhalla van de parfumindustrie

Grasse is een bloemrijke stad en is het hoofdkwartier van de parfumindustrie. Er zijn hier meer dan 30 parfumfabrieken te vinden van grote merken zoals Dior en Lancôme. Wil je meer te weten komen over parfums en het productieproces? In de oude fabriek van Parfumerie Fragonard kun je een tour volgen en natuurlijk heerlijke zeepjes en geurtjes kopen. Wel even van tevoren reserveren.

grasse-frankrijk-2
Grasse is een bloemrijke stad en is het hoofdkwartier van de parfumindustrie.

7. Naar het mondaine Monaco

Het is ook leuk om een dagje uit te trekken voor het kleine staatje Monaco. Je moet het een keer gezien hebben! Het is prima te bereiken en onderweg kun je stoppen bij spectaculaire uitzichtposten. Als je Monaco verlaat ben je bijna in Italië in de provincie Ligurië.

monaco-frankrijk
Het is ook leuk om een dagje uit te trekken voor het kleine staatje Monaco.

8. Rustiger tempo in Ventimiglia in Italië

Tijdens je vakantie aan de Franse zuidkust kun je dus ook heel gemakkelijk een bezoek brengen aan Italië. Als je toch in de buurt bent, waarom dan ook eigenlijk niet? Het tempo wordt meteen een stuk rustiger en de prijzen een stuk lager… Een van de eerste Italiaanse dorpen die je tegenkomt is Ventimiglia. Het heeft een rijke geschiedenis, een leuke markt op vrijdag, maar vooral prachtige strandjes. Bezoek ook de botanische tuinen.

ventimiglia-italie
Een van de eerste Italiaanse dorpen die je tegenkomt is Ventimiglia.

Wil je met je huurauto de grens over naar Italië? Dat kan! Check van tevoren wel de huurvoorwaarden en zorg ervoor dat je de grensoverschrijding aanvraagt. Dan zorgen wij ervoor dat je ook in Italië goed verzekerd rondrijdt met je Franse huurauto.

Verken de Côte d’Azur met je huurauto

Wil je optimaal van je vakantie kunnen genieten? Zorg dan dat je een huurauto tot je beschikking hebt! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de huurauto op te halen op de luchthaven van Nice of bij een stadskantoor in Nice. Nadat je je all-in huurauto hebt opgehaald, kun je alle mooie kustplaatjes en historische dorpjes verkennen. Bij Sunny Cars huur je een all-in auto. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan. Je kunt bij ons je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst. Of sla de wachtrij over met de Fastlane, Prettig in het drukke hoogseizoen!

Bekijk ons aanbod in Frankrijk

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.