Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Column Femme Frontaal: inpakstress

Daar staan we dan bij onze té gekke zomerauto met té veel bagage in onze handen. Met wapperende haren toer ik dadelijk met een vriendin door Frankrijk in een knappe cabrio. Om op alles voorbereid te zijn hebben we onze hele walk-in-closet in twee uitpuilende koffertjes gestopt. Samen met onze handtassen wordt het passen en meten zie ik al, want ‘travel light’ is namelijk het credo van deze sportauto.

Misschien lukt het mijn vriendin om de ruimte in de cabriolet maximaal te benutten. ‘Waar een wil is, is een weg’, zegt ze altijd. Alleen, dan zit de zomerauto bomvol en zit ik straks op een beautycase achter het stuur. Nee, dat lijkt mij niet verstandig. Ik wil de sportauto namelijk niet te vol proppen, want dan verbruikt hij nog meer benzine dan normaal; houd ik ruimte over voor een fles lekkere champagne uit Reims en ik wil op de weg geen gevaarlijke situaties voor anderen creëren.

femmefrontaal auto mazda MX5 inpakstress

Ik zie ze op vakanties wel voorbijrijden hoor; opblaaskrokodil tegen het zijraam geplakt, Nintendo’s op de hoedenplank en AH-tassen in mama’s nek. De bestuurder heeft geen enkel zicht meer in de achteruitkijkspiegel en bij een noodstop krijgen alle passagiers de vakantieprullaria om de oren geslingerd. Slimmer is voor het pakken van alle spullen even te spieken op de site van Sunny Cars. Daar staat per type auto een indicatie van hoeveel koffers je erin kwijt kunt.

Voor deze cabrio blijkt dat er welgeteld twee kleine koffers in passen. Ai! Dat wordt dus naast inpakstress, nu ook keuzestress….!

 

Odiel Mennink

Reisjournalisten of -bloggers

Odiel Mennink is oprichter en testredacteur van FemmeFrontaal.nl, het online automagazine voor de vrouwelijke kijk op auto’s. Ook maakt ze deel uit van de internationale jury van de Women’s World Car of the Year-verkiezing.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou