Autohuur ter plaatse regelen of vooraf boeken?

Je bent aangekomen op je vakantiebestemming: de vakantiepret kan beginnen! Tijd om zo snel mogelijk de weg op te gaan en al de mooiste plekjes te ontdekken met de vrijheid van een huurauto. Je kijkt wat rond bij de verschillende aanbieders van autohuur op je bestemming en de prijzen lijken wel erg laag te zijn. Maar is dat het hele kostenplaatje? En is het eigenlijk wel handig om ter plekke je autohuur te regelen?

Als autohuurexperts weten wij als geen ander waar je rekening mee moet houden bij het maken van je beslissing: ter plekke boeken, of toch vooraf je autohuur regelen?

1. Minder beschikbaarheid van huurauto’s

Hogere prijs voor autohuur

Veel mensen denken dat er nog genoeg keuze aan huurauto’s is wanneer ze hun autohuur ter plekke regelen. Maar niets is minder waar. Als je ter plaatse pas besluit om een auto te huren zijn de goede deals vaak al weg. Dat geldt zeker in het hoogseizoen. En als je de regels van vraag en aanbod kent, weet je dat bij veel vraag en weinig aanbod de prijzen omhoog gaan. Je bent dan soms dubbel zoveel kwijt aan je autohuur in vergelijking met dezelfde huurauto als je die enkele maanden van tevoren had geboekt.

Minder beschikbare categorieën huurauto

Als je ter plekke een auto huurt loop je bovendien het risico dat niet alle categorieën huurauto meer beschikbaar zijn. Vervelend, want het kan zomaar gebeuren dat je die ene grotere huurauto niet kunt kiezen die je eigenlijk nodig hebt voor je reisgezelschap. Of de grotere categorie huurauto is alleen nog beschikbaar tegen een hoge prijs. Je zult dan moeten kiezen: meer betalen voor een grotere auto of wat krapper zitten tijdens je autoritten.

De oplossing? Regel je autohuur voordat je in het vliegtuig stapt. Bij aankomst kun je dan lekker snel schakelen en gelijk door om je huurauto op te halen.

parkeren-weg-spanje
Kies een huurauto die past bij je vakantieplannen.

2. Autohuur vergelijken – zonde van je kostbare tijd tijdens je vakantie

Je kijkt al weken – of misschien wel maanden – uit naar deze vakantie. Zodra je het vliegtuig uitstapt kan de vakantie beginnen. Of toch niet? Kies je ervoor om je autohuur ter plaatse te regelen, dan moet je nog aantal zaken uitzoeken en regelen.

In eerste instantie zoek je natuurlijk naar het meest aantrekkelijke tarief voor je autohuur. Je googelt wat, je bekijkt de tarieven bij de lokale autoverhuurkantoren. Maar waar moet je allemaal op letten om de juiste partij te kiezen? Bij verhuurder #1 is de toeslag voor een extra bestuurder erg hoog, maar je reisgenoot wil óók graag achter het stuur kruipen. En bij verhuurder #2 is het eigen risico niet afgekocht. Ook niet ideaal. Misschien toch weer terug naar verhuurder #1?

Je ziet het, ter plekken nog ‘even’ een auto huren is gecompliceerder dan je dacht. En dan te bedenken: je had al op het strand kunnen liggen in de kostbare tijd die je bent verloren aan het ter plekke uitzoeken van je autohuur.

nothing-beats-that-edge-of-the-world-view
Met een huurauto ontdek je al de mooiste plekjes op je eigen tempo.

3. Autohuur verzekeringen: check, check, dubbelcheck!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker wanneer je in het buitenland de weg op gaat. En dan is de vraag: hoe ben je verzekerd? Als je slecht bent verzekerd kunnen de bijkomende kosten door een klein ongelukje enorm uit de hand lopen. Honderden, of soms zelfs duizenden euro’s! Daar had je geen rekening mee gehouden in je vakantiebudget.

Ter plaatse zullen veel autoverhuurders claimen dat je er all-inclusive bent verzekerd. Wanneer je de huurvoorwaarden echter goed doorleest kom je er achter dat glas, banden, bodem, dakschade niet is inbegrepen. Kijk ook eens naar de hoogte van verzekerde bedragen, is dat voldoende om alles te dekken? Kies daarom voor autohuur met een extra uitgebreide WA-verzekering.

De meeste mensen zitten er niet op te wachten om tijdens hun vakantie aan de balie een autohuurcontract door te spitten. Zeker als het contract in het Engels, Italiaans, Spaans of het Portugees is geschreven. Ook al zullen de meeste mensen geen schade rijden, als er toch wat gebeurt dan wil je zeker weten dat het goed is geregeld. Regel voordat je vertrekt je all-in autohuur bij Sunny Cars, dan kun je echt zorgeloos genieten van je autohuur.

4. Pech met je huurauto

Stel je voor: je bent lekker aan het toeren en dan… KNAL! Daar sta je dan met een klapband. Je spreekt de taal niet en met Engels lijk je er niet uit te komen. Tot overmaat van ramp neemt de verhuurder de telefoon niet op. Wat moet je nu doen? Nog zo’n reden om je huurauto alvast in Nederland te reserveren. De klantenservice van Sunny Cars staat 24/7 voor je klaar, wij zijn áltijd bereikbaar op ons Nederlandstalig noodnummer.

klantenservice-1
De Nederlandstalige klantenservice van Sunny Cars staat 24/7 voor je klaar.

5. Extra kosten autohuur – tankregeling

De tankregeling van je autohuur kan een onverwachte kostenpost zijn waar je misschien niet direct rekening mee houdt. Want vergis je niet, een ongunstige tankregeling kan voor veel extra kosten zorgen. Zie je op het autohuurcontract bijvoorbeeld Full-empty staan bij de tankregeling? Denk daar nog eens goed over na. Deze tankregeling pakt eigenlijk altijd nadelig uit voor de huurder. Want rijd je die tank leeg tot op de laatste druppel? Nee, dat gebeurt haast nooit. En dan ben je onnodig extra geld kwijt aan brandstof die je niet eens hebt kunnen gebruiken.

Kortom, het is veel gedoe. Je kunt dit voorkomen door van te voren je autohuur te regelen bij een partij met een eerlijke tankregeling. Sunny Cars staat voor eerlijke en transparante autohuur. Daarom is onze standaard tankregeling Full-full. Dit betekent dat je de huurauto inlevert met dezelfde benzinestand als waarmee je hem hebt opgehaald. Zo betaal je alleen voor de brandstof die je daadwerkelijk hebt gebruikt.

All-inclusive autohuur van Sunny Cars – Ga zorgeloos op weg!

Dus: wil jij optimaal genieten van je vakantie met huurauto? Bespaar jezelf dan tijd en geld door vooraf alvast je autohuur te regelen. Met de zorgeloze autohuur van Sunny Cars ga je met een gerust hart op weg, waar je ook heen gaat.

De all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars bevat echt alles wat je nodig hebt voor een heldere, transparante prijs. Je huurt inclusief alle verzekeringen die je nodig hebt: van glas-banden-bodem-dakschadedekking, een goede diefstal- en schadeverzekering tot een extra uitgebreide WA-verzekering van minimaal 10 miljoen euro. Rijd je per ongeluk schade? Dan schiet je het eigen risico voor en dat betalen wij je later terug. Bovendien huur je ook altijd inclusief ongelimiteerde kilometers, zodat je al de mooiste plekjes kunt ontdekken tijdens je vakantie.

Boek nu je all-in huurauto bij Sunny Cars!

Veelgestelde vragen over het ter plekke regelen van je autohuur

Wat zijn de voordelen van vooraf online reserveren van een huurauto vergeleken met een huurauto ter plaatse huren?
Door vooraf je autohuur te regelen kun je bij aankomst op je vakantiebestemming in een keer door om je huurauto op te halen. Geen gedoe met het vergelijken van autoverhuurders of autohuurcontracten. Voordat je vertrekt heb je al gekeken naar de huurvoorwaarden, welke verzekeringen er zijn inbegrepen en dus kun je met een gerust hart instappen. Geregeld is maar geregeld, je wilt de eerste uren van je hardverdiende vakantie niet kwijt zijn aan het vergelijken en onderzoeken van autohuur.

Hoe kun je je het beste voorbereiden op onverwachte situaties met de huurauto tijdens je vakantie?
Auto rijden in het buitenland is vaak toch net even anders dan in Nederland. Ook de communicatie met lokale autoverhuurders in Spanje, Portugal of een ander vakantieland kan ingewikkeld zijn door de taalbarrière. Je kunt je hier het beste op voorbereiden door te kiezen voor een betrouwbare autoverhuurder met all-inclusive autohuur en 24/7 klantenservice in je eigen taal. Zo weet je zeker dat je je autohuur goed hebt geregeld en je altijd iemand kunt spreken wanneer je hulp nodig hebt.

Zijn er verborgen kosten bij all-inclusive autohuur?

Bij Sunny Cars houden we niet van verborgen kosten! Alle verzekeringen die je nodig hebt zijn al inbegrepen en bij schade krijg je ook het eigen risico terugbetaalt. Je betaalt altijd een eerlijke, transparante huursom. Dus bieden ze ter plekke nog extra verzekeringen aan, dan kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen. Voeg je een extra of accessoire toe aan je all-in autohuur? Dan geven we de prijs duidelijk aan tijdens het boekingsproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra kosten voor een kinderzitje, Grensoverschrijding of een One-Way. De kosten staan aangegeven bij de all-in prijs. Je betaalt deze kosten ter plekke bij het ophalen van de huurauto. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en word je nooit verrast door onverwachte kosten.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Karel Eeken

4 juli 2022 | 12:33 pm | Reageer op Karel Eeken

Zijn er landen in Afrika, Europa en Amerika die een leeftijdsgrens hanteren bij de verhuur van auto's ?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

4 juli 2022 | 3:25 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Karel, over het algemeen is de minimum leeftijd om in een huurauto te rijden 25 jaar, maar dat kan verschillen per bestemming en zelfs per categorie. Daarnaast is de eis dat je minimaal 1 jaar (soms zelfs 2) in het bezit bent van een geldig rijbewijs. We kunnen er dus geen eenduidige antwoord op geven. Het beste is om de huurvoorwaarden van de door jou gewenste huurauto te bekijken, daar staat precies wat de regels zijn voor die specifieke auto. Je kunt de leeftijdsvereisten vinden in de specifieke voorwaarden onder MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD. Ben je jonger dan de gevraagde leeftijd? Dan hebben we ook de Jonge bestuurder Service, waarmee je de minimumleeftijd kunt verlagen. Daarover lees je hier meer: https://www.sunnycars.nl/services/jonge-bestuurder/.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

J. Bloem

31 maart 2024 | 9:55 pm | Reageer op J. Bloem

Wat is de maximum leeftijd om een auto te huren in Spanje of Italië

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

2 april 2024 | 10:37 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi J., De maximale leeftijd voor autohuur verschilt per partner waarmee we samenwerken. Je kunt dus het beste tijdens het boeken zoeken in de specifieke voorwaarden onder het kopje BELANGRIJKE INFORMATIE en dan onder het kopje MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD. Daar staat vermeld wat de maximale leeftijd voor die specifieke huurauto is en of je deze eventueel kunt verlagen tegen een meerprijs ter plekke. Bij vragen kun je ons ook bellen op 023 - 5 699 696, daar helpen we je graag verder.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Niels Veenhuijzen

28 april 2024 | 11:42 pm | Reageer op Niels Veenhuijzen

Als ik een ander inleveradres dan het afleveradres ( namelijk ander hotel in dezelfde stad) wil opgeven kan dat niet zie ik.. Hoe dit nog te regelen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

29 april 2024 | 12:45 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Niels, op veel locaties kun je kiezen voor een One Way. Dit reserveer je door tijdens het boeken een andere inleverlocatie te selecteren dan de ophaallocatie. Als je er online niet uitkomt kun je de mogelijkheden voor jouw autohuur bespreken met een van onze autohuurexperts door te bellen naar 023-5699696. We horen het graag van je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ton van Steene

25 mei 2024 | 7:17 pm | Reageer op Ton van Steene

ik zoek een auto om vanaf het vliegveld op Aruba naar het verblijf te komen en bij vertrek ook weer op het vliegveld af te leveren, maar ik zie alleen de optie om de auto op het stadskantoor op te halen. wordt er door de verhuurder vervoer geregeld van en naar het vliegveld?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

27 mei 2024 | 9:22 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Ton, je kunt zeker een auto huren vanaf de luchthaven op Aruba! Via de volgende link kun je direct je volgende autohuur bij Sunny Cars op Aruba airport boeken: https://www.sunnycars.nl/auto-huren/aruba-luchthaven/

Kom je er online niet uit? Dan kun je ons ook bellen op 023-5699696, onze autohuurexperts helpen je graag op weg!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.