fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een huurauto heb je nooit alleen

Deze blog is geschreven door Harri Theirlynck, hoofdredacteur van REIZEN Magazine.

Je landt in een vreemde stad. Je zwaait met je voucher. En binnen een kwartier rijd je in een andere auto – meestal nieuwer & leuker dan die van thuis – over vreemde wegen. Alsof je er woont. Blijft een magisch gevoel. Maar nu de praktijk. Ik landde vorige maand in Nice voor een reportage. Met een beroemde fotograaf. ‘Geef me je rijbewijs’, zei ik bij de huurbalie. ‘Dan laat ik het bijschrijven. Kun jij ook rijden.’

‘Ik heb geen rijbewijs’, zei de fotograaf. Oeps. Acht dagen samen op pad. Dat betekende dat ik van zonsopgang tot -ondergang de fotograaf langs mooie plekjes moest rijden.

Hij viel overigens mee. De fotograaf was een rustige, oude rocker in een leren jack, op het slome af eigenlijk. Behalve als de radio aan ging. Bij een beetje stevige rocksong verrees de fotograaf uit zijn inertie. Hij gooide zijn rechterbeen op het dashboard en begon het lichaamsdeel met klauwende vingers te bespelen op het ritme van de muziek, alsof zijn been een rockgitaar was. En maar meeneuriën. Tot aan Ligurië ging het van ‘dzjjjing, dzjinggg, kuh-dzjinggg, kuh-zjinggg…’ Daarna nog veel ‘skoob-skoob-doebiedoebie-skoop, PÁÁHHH!’, want de man bleek ook jazzliefhebber.

Harri Theirlynck reizen magazineVeel erger was de fotograaf mét rijbewijs die ik twee weken daarna mee had. Hij beweerde dat hij met twee vingers in zijn neus in elke vreemde stad met elke huurauto kon rijden. Hij bleek een gevaar op de weg. Ik stond doodsangsten uit en moest hem elk kwartier corrigeren.

‘Rob, doe je riem nou maar wel vast. Het moet en ik vind dat alarm nogal irritant.’
‘Rob, die eenrichtingsborden betekenen hier precies hetzelfde als in Nederland.’
‘Rob, je háált niet in op dit soort wegen en zeker als je aan het sms-en bent!’

Na twee dagen weigerde ik hem de sleutel van de huurauto. ‘Neen Rob, dan maar een fotootje minder. Ik blijf liever nog even leven.’

Er volgden drie dagen ijzingwekkend zwijgen in de auto. Waarin ik hevig verlangde naar het onschuldige ‘skoob-skoob-doebiedoebie-skoop’ van de fotograaf zonder rijbewijs.

Kom meer te weten over REIZEN Magazine via de Facebookpagina.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rijschool Den Haag

27 oktober 2014 | 2:03 pm | Reageer op Rijschool Den Haag

BEDANKT!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou