fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Reisliefhebbers opgelet: 3 handige gadgets voor onderweg

Daar sta ik dan. Precies op het moment dat ik via een parkeerapp tevergeefs een parkeerplaats probeer op te sporen in een klein dorpje aan de kust van Mallorca, valt mijn smartphone uit. Waarom heb ik dit toch altijd?

Precies dit soort dingen zorgt voor stress tijdens de vakantie. Handige gadgets kunnen het vakantieleven echter juist weer een stuk aangenamer maken. Hieronder vind je drie gadgets die ik heb geselecteerd om mee op reis te nemen!

gadgets voor onderweg vakantie

Solar powerrrrrr

Een smartphone mee op vakantie is meer musthave dan een wannahave. We kunnen nou eenmaal niet zonder. Maar áls we hem gebruiken is de batterij binnen no-time leeg – damn you Facebook!

De ultieme gadget voor dit probleem is een powerbank. Dit is een draagbare accu waarmee je meerdere apparaten kunt opladen. Zelf ben ik helemaal fan van de powerbanks die opladen via zonne-energie. Behalve dat het schonere energie is, heb je ook het voordeel dat je de oplader onderweg kunt opladen zolang de zon schijnt.

Tip: zorg ervoor dat de powerbank krachtig genoeg is. Let hierbij op het cijfer dat vóór mAh staat. Met ongeveer 5000 mAh aan oplaadvermogen kun je je telefoon 2x volledig opladen.

Portable speaker

Een lekker muziekje in de auto kan echt wonderen doen. Het kan je opvrolijken of net dat beetje extra energie geven om alert te blijven tijdens een lange autorit. Nu ben ik al een tijdje niet meer bezig met CD’tjes branden en bewaar ik al mijn muziek nu op het web via Spotify. En in het specifieke geval van een auto huren op vakantie kun je er niet altijd vanuit gaan dat er een AUX-ingang in je installatie is ingebouwd om je telefoon op aan te sluiten en je muziek af te spelen.

Een draagbare speaker is daarom altijd handig. Met een paar klikken stream je je favoriete muziek naar de speaker en kun je onderweg – maar ook op het strand – genieten van vrolijke deuntjes.

Dashboard cam

Misschien heb je de beelden via YouTube al voorbij zien komen. De dashcams! Een dashcam is een camera die je op je dashboard bevestigt en die alles onderweg filmt dat zich direct vóór je afspeelt. Met deze camera kun je prachtige beelden maken van jouw ritjes op je vakantiebestemming.
Plus, mocht je een ongelukje krijgen onderweg, dan kun je het beeldmateriaal dat de camera heeft opgenomen gebruiken om aan te tonen wie de ‘schuldige’ is.
De gemiddelde dashcam heeft overigens meer features dan alleen filmen. Sommige zijn bijvoorbeeld ook voorzien van flitspaalsignalering!

Je ziet het: voor alles bestaat een oplossing – of in dit geval: een gadget – zelfs als je smartphone je in de steek laat.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Vakantiemalaga.nl

10 augustus 2017 | 4:42 pm | Reageer op Vakantiemalaga.nl

Go Pro past ook nog wel mooi in dit rijtje! Heb de laatste keer op vakantie m'n camera laten sneuvelen toen ik viel in een grot met een laag water. Heb toen een Go Pro met waterhoes gekocht. Perfect ook voor onder water.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

C. O.

18 juni 2017 | 7:22 pm | Reageer op C. O.

Op Tenerife heb ik me laten foppen. Ik weet dat alle verzekeringen inbegrepen zijn, maar Hertz TFS geeft je de keuze om €15 te betalen voor een "service" die alles afhandelt als er iets gebeurt. De rompslomp, zoals administratie en vertaling enzo. Ik heb dat -en misschien veel anderen ook- betaald omdat het logisch klonk en omdat ik meteen moest beslissen.
Dit als tip en waarschuwing!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

19 juni 2017 | 9:21 am | Reageer op

Goedemorgen C.O.,

Bedankt voor het delen van jouw tip!

Wat vervelend dat de medewerker aandrong om deze extra service af te nemen. Ik snap dat dit heel vervelend is als je net een vliegreis achter de rug hebt en je in korte tijd een beslissing moet maken. Daarom drukken we onze huurders altijd op het hart om voet bij stuk te houden en niet op dergelijke verkooptactieken in te gaan. Het spijt me dat je hiermee geconfronteerd bent.

Hopelijk heb je ondanks dit voorval een mooie reis gehad.

Met zonnige groet,
Dennis

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Joan van Aalst

18 juni 2017 | 9:27 am | Reageer op Joan van Aalst

Kan die tip met de portable speaker voor herrie op het strand niet achterwege blijven?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

19 juni 2017 | 9:51 am | Reageer op

Hi Joan,

Mijn excuses, gelukkig heb ik er maar een paar woorden aan vies gemaakt en niet een geheel blog :)

Geniet van het mooie weer vandaag!

Met zonnige groet,
Dennis

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou