Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Waarom IJsland bovenaan je bucketlist hoort te staan

Reisblogger Anna de Klerk van reishonger.nl ging vier dagen op snelle reis door het land van vuur en ijs. Tijdens deze korte road trip werden haar de grote contrasten duidelijk zichtbaar.

IJsland is een land wat je blijft verbazen, je ziet het ene natuurwonder na het andere. De ongereptheid, de ruigheid van het land en de energie die het land uitademt… Mocht IJsland nog niet op je bucketlist staan, na het lezen van onderstaande tips kan het zijn dat dit land mogelijk bovenaan je lijstje verschijnt. IJsland kun je naar mijn idee het beste ontdekken met road trip. Er is namelijk één doorgaande weg die je heel het eiland laat zien: Ringroad 1. Verdwalen wordt op deze manier nog een uitdaging!

De road trip zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ró’trip]  verbuigingen: road trips (meerv.) Een recreatieve of onvoorbereide excursie per auto. Voorbeeld: ‘Wij maakten een waanzinnige road trip door IJsland’.

snelle roadtrip ijsland huurauto 4 dagen rug

1 – Ga snorkelen of duiken tussen Amerika en Europa in!

In Silfra kun je iets unieks beleven wat nergens ter wereld is te evenaren:  Snorkelen in Niemandsland! In de Silfra-spleet ontmoeten twee continentale platen elkaar en drijven elk jaar ongeveer 2 cm uit elkaar. Het water is ontzettend helder, drinkbaar en je zicht gaat verder dan 100 meter. Een unieke ervaring die je tijdens je IJsland bezoek zeker niet mag missen!

snelle roadtrip ijsland huurauto 4 dagen alleen

2 – Rijdt langs de hoogtepunten van The Golden Circle

The Golden Circle omvat het Nationaal Park Thingvellir, Gullfoss en Geysir. Het is werkelijk een super mooi Nationaal Park wat je het beste met je auto kunt verkennen. Gullfoss betekent gouden waterval, en deze waterval doet bij zonnig weer zijn naam zéker eer aan. Van een afstand lijkt het op een beschaafd watervalletje, maar wanneer je het pad bewandelt en de waterval nadert, is hij van grote impact. Door de combinatie zon en opspattend water ontstaan er regenbogen op meerdere plekken. Yes, duidelijk een gouden waterval! Na Gullfoss rijd je door naar Geysir. Hier kun je werkende geisers aanschouwen. Serieus, een vreemde gewaarwording. Natuurlijke jacuzzi’s en borrelende aardoppervlakken. De grootste geiser, Geysir, is sinds een aantal jaren niet meer  in werking. Wist je trouwens dat de naam geiser hiervan is afgeleid? De geiser Strokkur werkt nog wel en spuit circa om de 10 minuten kokend water omhoog. Dit wil je niet missen!

snelle roadtrip ijsland huurauto 4 dagen autospiegel

3 – Ontdek de watervallen

Wauw, IJsland is in het bezit van ontelbaar mooie watervallen! Van kleine lieflijke watervalletjes tot groot boos denderend natuurgeweld. Elke waterval is weer verschillend. Dichtbij Vík vind je Seljandsfoss. Hij is niet zozeer imponerend om zijn grootte, de Gullfoss is dat daarentegen wel. Maar wat deze waterval uniek in zijn soort maakt… je kunt achter deze waterval lopen! Waanzinnig! Verder naar het zuiden kom je voorbij Skógafoss. Rechts van de waterval zijn trappen gemaakt, een behoorlijke klim voordat je uiteindelijk bij het beginpunt van de waterval bent, maar het uitzicht is het meer dan waard. Op een heldere dag kun je vanaf daar de Atlantische Oceaan zien.

snelle roadtrip ijsland zitten huurauto 4 dagen
Op de weg naar Jokulsarlon passeer je het Skaftafell Nationaal park. Hierin bevindt zich Svartifoss: zwarte waterval. Na een hike van zo’n 40 minuten kom je aan bij deze bijzondere waterval. Hij is omgeven door basaltkolommen. Het lijkt alsof het gesteente is uitgehakt maar ook hier betreft het weer een natuurwonder!

IJsland heeft mijn hart gestolen, dat mag duidelijk zijn. En het jouwe?
Wherever you go, go with all your heart!

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou