8 x de mooiste plekjes van Curaçao ontdekken met de huurauto

Je gaat natuurlijk naar Curaçao voor de parelwitte stranden en het fantastische klimaat. Maar wist je dat Curaçao meer te bieden heeft dan zon en zee? Het is zeker de moeite waard om erop uit te gaan met een huurauto. Rijd een rondje eiland, van Willemstad naar Westpunt en weer terug, of bezoek iedere dag een ander strandje. Vergeet vooral niet af en toe een stoffig weggetje in te draaien, juist daar vind je vaak de leukste verrassingen. Klaar? Rijden maar!

1. Zwemmen met varkens

Voor een fijne stranddag ga je naar het mooie strandje Playa Porto Marie, gelegen in het westen van het eiland. Het witte zand voelt heerlijk aan je voeten en het uitzicht over de blauwe zee is prachtig. Je kunt hier duiken en snorkelen en er is een restaurantje voor een koel drankje. Grappig weetje: je vindt hier twee varkens die af en toe een duik nemen in de zee. Je auto parkeer je op het parkeerterrein, waar veel schaduw is. Wel zo fijn om in een koele auto te stappen, na een warme dag op het strand! Natuurlijk kun je voor het Bountygevoel ook naar een van de vele andere stranden die Curacao rijk is zoals de bekendere Kleine Knip en Grote Knip, Cas Abou of Kokomo.

kleine-knip-curacao
Een dagje van de zon genieten doe je natuurlijk op een van de mooie stranden.

Toeteren is eigenlijk alleen toegestaan bij direct gevaar voor een aanrijding. Maar op Curaçao wordt er in het algemeen veel getoeterd. Ook gewoon om elkaar te begroeten of een seintje te geven. Vergeet dan ook niet terug te toeteren of te zwaaien als bedankje.

2. Bezoek de plantagehuizen en kunukuhuisjes

Breng tijdens je vakantie ook zeker een bezoek aan de plantagehuizen en kunukuhuizen (slavenhuisjes). In de 18e en 19e eeuw waren er wel 100 kleine plantages op Curaçao. Het middelpunt van de plantage was het landhuis, in Nederlandse stijl en vaak boven op een heuvel gebouwd. Meer dan vijftig van deze plantagehuizen bestaan nog en zijn voor het publiek geopend. Een van de bekendste is Landhuis Brievengat. Ook vind je nog slavenhuisjes op het eiland.

slavenhuisjes-curacao
Curaçao kent een rijke historie. De overblijfselen hiervan vind je terug in de vorm van slavenhuisjes en grote landhuizen.

3. Prachtige natuur in Shete Boka

Het nationale park Shete Boka is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is bijzonder om te zien hoe grillig de kust aan de westkant van het eiland is. Je kunt hier ook naar de Boca Tabla, een grot van waaruit je een spectaculair zicht hebt op de woeste golven die op je afkomen.

shete-boka-curacao-3
Van een afstandje de woeste golven bewonderen.

Lekker uiteten en een wijntje drinken? Of op het strand extra genieten met een cocktail in de hand? Dan is het wel zo handig als je reisgenoot plaats kan nemen achter het stuur! Een Extra Bestuurder is daarom aan te raden.

4. Golfen in koloniale stijl

Je zou het misschien niet denken, maar Curacao is ook een mooie bestemming om te golfen. Wil je tijdens je vakantie een balletje slaan? Dan is Curacao Golf & Squash club (9 holes) een aanrader. Dit is een baan die is aangelegd voor de mensen van Shell destijds, het heeft nog een koloniale uitstraling die je als golfer niet mág missen. Uniek! Neem je je eigen golftas mee? Zorg dan wel dat je een ruime huurauto (vanaf Compact categorie) reserveert.

5. Zeldzame dieren en planten in Christoffelpark

Een route die je echt moet rijden is die van Willemstad naar het Westpunt. Onderweg kom je de mooiste strandjes tegen, maar ook een aantal bijzondere natuurparken. In het Christoffelpark, dat uit drie voormalige plantages bestaat en nu het grootste natuurpark van het eiland is, leven verschillende zeldzame planten en dieren. Ook heb je er een fantastisch uitzicht!

christoffelpark-curacao
Genieten van prachtige flora en fauna doe je in het Christoffelpark.

Tijdens je vakantie op Curacao onverhoopt schade aan de huurauto? Vergeet dan niet Forensys te bellen via telefoonnummer 119, zodat er een rapport opgemaakt kan worden en wij de schade later aan je kunnen vergoeden.

6. Op naar de grotten van Hato

Ook kun je stoppen bij de grotten van Hato, waar je naast stalactieten en stalagmieten ook ca. 1.500 jaar oude rotstekeningen van de Ararwak indianen en onderaardse meertjes aantreft. Het grottenstelsel had ook een nuttige functie ten tijde van de slavenhandel en werd gebruikt door gevluchte slaven om zich schuil te houden voor de slavenhandelaren.

grot-curacao
Eeuwenoude rotstekeningen op de muur

7. Smullen bij Playa Forti

Een absolute aanrader voor iedereen die wil genieten van een prachtig uitzicht, heerlijk eten en optimale gastvrijheid is restaurant Playa Forti in Curaçao. Het restaurant ligt op grote hoogte, waardoor je een heel weids uitzicht hebt over de baai, de zee en het nabijgelegen dorp. Mocht je graag typische Curaçaose gerechten proeven, ga dan naar Landhuis Dokterstuin. Dit restaurant staat aan de hoofdweg ‘Weg naar Westpunt’.

8. Flamingo’s spotten

Op een kwartiertje rijden van de grotten van Hato ligt Sint Willibrordus waar je in de buurt regelmatig flamingo´s kunt spotten die graag in de zoutpannen verblijven. Het is toch fantastisch om (vanuit je huurauto) flamingo’s te spotten. Wie wil dit nu niet?!

flamingos
Flamingo's in het wild, dat is toch geweldig om te zien?

Ontdek Curaçao met een all-in huurauto

Je leest het, een huurauto is een must op dit zonnige eiland. Haal je de huurauto op de luchthaven op? Reserveer voor extra gemak en snelheid dan onze handige Online Check-in service, waarmee jouw huurcontract bij aankomst al ingevuld voor je klaarligt. Zo kun je plankgas naar je accommodatie! Alle verzekeringen zijn inbegrepen en van onverwachte verrassingen ter plaatse is geen sprake!

Wil je liever eerst een paar dagen ontspannen op het strand of aan het zwembad? Veel verhuurlocaties liggen op loopafstand van de populaire hotels, je kunt de auto dus makkelijk zelf daar ophalen. Is er geen verhuurstation bij je hotel? Kies dan voor adresaflevering. Je huurauto wordt dan afgeleverd bij je hotel of je wordt opgehaald met een shuttlebusje. Ideaal!

Bekijk het aanbod op Curacao

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Cloots

1 oktober 2022 | 3:29 pm | Reageer op Cloots

Huurauto Curacao

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

12 oktober 2022 | 1:53 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hallo, je kunt een auto van Sunny Cars huren op Curacao via deze pagina: https://www.sunnycars.nl/auto-huren/curacao/.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.