7 tips voor Gran Canaria

Iemand die enthousiast uit eigen ervaring vertelt, overtuigt sneller. Herken je dat? Dat gaat natuurlijk ook op voor het verkopen van vakanties of autohuur. Een reisagent die ergens zelf is geweest en daar met een huurauto de leukste plekjes heeft ontdekt, kan je véél meer en geloofwaardiger tips geven. Met dit gegeven in ons achterhoofd, hebben we afgelopen september een leuke actie opgezet waarbij we op zoek gingen naar vijf reisagenten die Testrijder wilden worden. In ruil voor een testrapport en verslag met reistips, hebben wij een gratis Sunny Car geregeld voor tijdens hun vakanties.

Bea Bont, reisagent bij VakantieXperts Juan Vazquez, is één van diea gelukkige winnaars. In dit geval een mooi verjaardagscadeau, want eind december vierde zij samen met haar familie haar 50e verjaardag op Gran Canaria. Een goede gelegenheid om voor ons een Sunny Car te testen. Naast het beantwoorden van een aantal vragen over de procedure van het ophalen van de betreffende huurauto, vroegen we ook wat de huurauto toevoegde aan haar vakantie, welke tips ze kan geven en hoe ze klanten aanraadt een huurauto te boeken.

Dat Bea haar verjaardag goed heeft gevierd, geloven we graag. Maar waar allemaal op dat mooie Canarische eiland? Haar favoriete stek was het rustige strand van Playa de Amadores. Dit schitterende gouden strand ligt aan een brede baai met kristalhelder water. Het is ook een romantische plek, de naam betekent niet voor niets ‘strand van geliefden’. Direct achter het strand zijn diverse bars en restaurants te vinden. Dit is een geweldige plek om met een cocktail in de hand te kijken naar hoe de zon achter de vulkaan El Teide op het naburige eiland Tenerife verdwijnt. Van Playa de Amadores kom je via een lange wandelpromenade in het plaatsje Puerto Rico uit, waar Bea genoten heeft van de vissershaven.

el-teide
Uitzicht op vulkaan El Teide

Bea’s vijf overige tips:

  • Langs de kust heb je diverse plaatsjes die een bezoekje waard zijn. In de meeste kun je 1 of 2 keer per week naar een leuk marktje. Er loopt een weg helemaal van Playa del Ingles naar Puerto de Mogan langs de kust.
  • In Puerto de Mogan bijvoorbeeld bezochten wij op vrijdag een leuke markt met veel kramen met allerlei koopwaar, zoals tassen, riemen, handdoeken maar ook groente en fruit. Als je uitgekeken bent op de markt kun je nog even langs gaan bij het prachtige strand van Playa Amadores. Dit is een mooie baai met een paar strandtenten, waaronder ook die van de zoon van Marianne Weber. Als je geluk hebt, brengt zij je zelfs een kopje koffie.
  • De grootste markt van Gran Canaria is elke dinsdag in het authentieke havenstadje Arguineguin vanaf 8 uur ´s morgens. Ook leuk om even een terrasje te pakken en te genieten van het prachtige uitzicht over zee.
  • Een andere aanrader is attractiepark Sioux City, waar ze het Amerikaanse Wilde Westen hebben nagebouwd, compleet met cowboys, indianen, vuurgevechten, saloons en nog veel meer. Via San Augustín is het een kilometer of 5 rijden.

Mooiste route

Bea en haar gezelschap hebben de huurauto veel gebruikt, elke dag zijn ze wel op verkenningstocht gegaan. Op een dag vanuit Playa del Inglés omhoog via de GC 60 naar bergdorp San Bartolomé de Tirajana. Het eerste plaatsje dat je dan tegenkomt is Fataga, waar het Camel Safari Park is. De rit is adembenemend mooi. Onderweg kun je stoppen bij een uitkijkpunt, waar het volgens Bea net lijkt alsof je in Peru bent. In het mooie bergdorp San Bartolomé de Tirajana zit een bakker met een klein terrasje waar je heel goedkoop een kopje koffie kunt drinken met heerlijk vers gebakken koekjes. Vandaar uit kun je via Santa Lucia terugrijden naar beneden via de GC65. Je komt dan via het plaatsje El Doctoral weer in Playa del Inglés uit. De hele rit is ca. 70 kilometer.

Sunny facts Gran Canaria

Gran Canaria is superpopulair onder Nederlanders voor autohuur. Wij als specialist zijn hier volledig op ingespeeld en hebben:

  • 7 verhuurpartners op de luchthaven in Gran Canaria
  • 17 stadskantoren in onder andere: Playa del Ingles, Las Palmas stad, Maspalomas/Meloneras, Puerto Rico
  • Adresaflevering is mogelijk en in veel gevallen zelfs kosteloos
  • Gegarandeerd een klantvriendelijke tankregeling (dus géén full-empty)
  • De autotypes Mini Cooper One en Mini Countryman kunnen worden gegarandeerd
  • Premium pakket is beschikbaar op Gran Canaria, maar ook op Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. Ideaal om de huurauto nog sneller op te kunnen halen, dankzij een online registratie vooraf. Vooral in het hoogseizoen kan dit veel tijd schelen. Je krijgt bovendien gegarandeerd een jonge auto mee.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Gerbien

19 maart 2016 | 10:21 am | Reageer op Gerbien

Op zich is er niets mis met Sunny cars.
We laten het altijd over aan het reisbureau. Maar nu hebben we nu 3 keer vorig jaar Malaga en nu op Grancanaria en fuertafentura ons rot gezocht nasr de verhuurder.
Er stond op Dollar... Maar dat kende niemand. Bleek na een half uur en dat we bij Hertz onze auto moesten halen. Inmiddels was het half 11 savonds
Vorig jaar ook zo iets . We konden het verhuurbedrijf niet vinden. Niet in op de luchthaven hal maar ergens buiten op parkeerplaats. Het neemt zoveel tijd in beslag als je niet weet waar de verhuurmaatschappij zit. Over enkele weken naar Palermo .. Komen laat aan. Ben benieuwd waar we moeten zoeken!!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.