6 x mooie plekjes ontdekken met een huurauto op Gran Canaria

Lekker genieten op de stranden, heerlijk slenteren over de boulevards en de zon aanbidden? Op Gran Canaria kun je goed vakantievieren! Die vakantie wordt nog beter als je de mooie omgeving gaat ontdekken, want er is veel te beleven op Gran Canaria. Met een huurauto rijd je het hele eiland over op zoek naar mooie plekjes. Deze 6 mag je niet overslaan!

1. Ritje naar bergdorp San Bartolomé de Tirajana

In het zuiden van het eiland ligt Playa del Inglés, waar je een lang strand met uitgestrekte zandduinen vindt. Vanaf daar kun je naar bergdorp San Bartolomé de Tirajana. De rit naar dit dorpje is adembenemend mooi en onderweg kun je stoppen bij een uitkijkpunt. In het mooie bergdorp San Bartolomé de Tirajana zit een bakker met een klein terrasje waar je heel goedkoop een kopje koffie kunt drinken met heerlijk versgebakken koekjes. Dát zorgt pas echt voor een vakantiegevoel!

koffie-bergdorpje
Na de autorit heerlijk op het terras een kopje koffie drinken!

Ga je een auto huren? Er zijn twee plaatsen die op elkaar lijken, namelijk Las Palmas en La Palma, maar die laatste is een ander Canarisch eiland… Deze bestemmingen worden regelmatig door elkaar gehaald! Zorg dat je bij het reserveren van je huurauto geen fout maakt en op de juiste bestemming reserveert.

2. Chillen op een wit zandstrand

Wil je een prachtig wit zandstrand met helder water? Ga dan naar Playa de Amadores. Het is een romantische plek, de naam betekent niet voor niets ‘strand van geliefden’. Direct achter het strand zijn diverse bars en restaurants te vinden. Dit is een geweldige plek om met een cocktail in de hand te kijken naar hoe de zon achter de vulkaan El Teide op het naburige eiland Tenerife verdwijnt.

strand-grancanaria
Lekker een dagje luieren op het witte zandstrand Playa de Amadores.

3. Grotten bewonderen in Cuevas Bermejas

Een bijzonder gebied is Barranco de Guayadeque, een natuurreservaat dat grotendeels uit ravijnen bestaat. Het gebied is vrijwel onbewoond, maar je kunt er prachtig wandelen. Ook vind je er nog resten van de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen. Zij woonden in grotten en daar zijn er nog veel van bewaard gebleven! In het dorpje Cuevas Bermejas zijn zelfs nog grotten bewoond… Wil je zelf een keer in een grot verblijven, rijd dan naar grotrestaurant Tagoror Cueva de Bartolo. Ze serveren heerlijke Spaanse tapas in een wel heel bijzondere omgeving.

acusa-seca-gran-canaria
In het dorpje Cuevas Bermejas zelfs zo goed dat de grotten nog steeds bewoond zijn!

4. Op de rots van Roque Nublo

Voor de inwoners van Gran Canaria is Roque Nublo het hoogtepunt van het eiland. Letterlijk en figuurlijk. In de weekenden bezoeken ze graag deze 80 meter hoge rots en het kan er dan ook behoorlijk druk zijn. Het is een flinke klim, eerst met de auto en dan vanaf de parkeerplaats nog een half uur wandelen bergopwaarts naar het op 1800 meter hoogte gelegen uitzichtpunt. Eenmaal boven is het uitzicht prachtig, als het helder is tenminste.

roque-nublo-gran-canaria
Vanaf deze 80 meter hoge rots heb je een prachtig uitzicht.

In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen.

5. Mooiste huis van het eiland, Casa de Colon

Het mooiste gebouw van Las Palmas is de Casa de Colon, het huis van Columbus. Volgens de overlevering zou de beroemde ontdekkingsreiziger hier gewoond hebben toen een van zijn schepen werd gerepareerd. Of het waar is of niet, het gebouw is het toonbeeld van de architectuur van het eiland.

casa-de-colon-gran-canaria
Het mooiste gebouw van Las Palmas is de Casa de Colon, het huis van Columbus.

6. Windsurfers spotten

Pozo Izquierdo is een klein en doorgaans rustige dorpje aan de oostkust, waar het meer dan 300 dagen per jaar waait. En hoe! Windkracht 6 tot 9 is hier normaal. Maar dit is zeker niet de enige goede plek in de buurt voor windsurfers. Afhankelijk van het getij en de windrichting zijn ook de plekken Salinas, Vargas of Ojos de Garza populair. Ben je zelf een sportieve windsurfer? Sla deze plekken dan zeker niet over. Of ga windsurfers spotten, ook leuk!

Op en top Gran Canaria verkennen met de huurauto

Gran Canaria ontdekken met een huurauto? Dat wil jij toch ook! Je kunt je huurauto op Gran Canaria op verschillende locaties ophalen, zoals op de luchthaven in Las palmas, maar ook op bijvoorbeeld een stadskantoor in Playa Del Ingles.

Fijn om te weten is dat al je verzekeringen al zijn inbegrepen bij Sunny Cars. Je huurt bij ons namelijk all-in. Zo kun je op je bestemming echt zorgeloos vakantievieren! Met onze handige services voeg je extra gemak aan je reservering toe. Kies je voor Online Check-in, dan ligt het huurcontract al ingevuld voor je klaar bij aankomst. Dit scheelt je tijd aan de balie en zo zit je plankgas achter het stuur!

Bekijk het aanbod op Gran Canaria

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Freek

15 augustus 2021 | 12:20 pm | Reageer op Freek

Hallo. Wat zijn de extra kosten wanneer ik vanaf de luchthaven faro Portugal een huurauto huur en daarmee ook Spanje bezoek ?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Liliane Habets

9 april 2023 | 9:56 am | Reageer op Liliane Habets

Hallo wij huren bij jullie altijd
Een vraagje mag je met de huur auto op Gran Canaria ook naar Tenerife voor een dag of twee

Alvast bedankt
Liliane Habets

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

11 april 2023 | 9:55 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Liliane, met sommige auto's is het toegestaan een van de andere Canarische eilanden te bezoeken, maar dit geldt niet voor al onze huurauto's. Je kunt per huurauto inzien of het is toegestaan om de huurauto mee te nemen naar een ander eiland. Dit vind je in de specifieke voorwaarden onder 'grensoverschrijding'. Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op, we helpen je graag verder met het boeken van je huurauto. Met zonnige groet!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.