Bella Alghero… 4 tips op het Italiaanse eiland Sardinië

Reisblogger Chantal van Alleen op reis ging begin oktober een weekje naar Sardinië op vakantie. Ze verbleef in Alghero aan de noordwestkust van het eiland en verkende het prachtige Sardinië met een huurauto via Sunny Cars. Nu deelt ze vier handige én leuke tips voor deze sfeervolle stad op het prachtige Italiaanse eiland Sardinië.

Om twee uur ‘s middags land ik op het vliegveld van Alghero. Ik zit op de eerste rij en ben dus als één van de eersten uit het vliegtuig. En omdat ik alleen met handbagage reis sta ik vooraan bij de balie bij de lokale partner van Sunny Cars. Ik heb van tevoren mijn voorkeur voor de Fiat 500 doorgegeven. Typischer en meer Italiaans kan het natuurlijk niet. Je reserveert altijd een categorie auto en weet dus nooit zeker of je écht die Fiat 500 krijgt. Maar wat een geluksvogel ben ik! Dit is ook precies de auto die ik meekrijg. Een prachtig roomwit autootje met net aan 10.000 kilometer op de teller. Met Google Maps op mijn telefoon navigeer ik naar het oude centrum van Alghero. Mijn vakantie kan beginnen.

Perfecte uitvalsbasis

Vanuit Nederland vlieg je in nog geen twee uur naar Alghero. Hierdoor is de stad niet alleen de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie op Sardinië, maar ook prima geschikt voor een lang weekend weg. Hou er wel rekening mee dat Sardinië géén klein eilandje is. Met een oppervlakte van ruim 24.000 kilometer is het Italiaanse eiland groter dan de helft van Nederland. Als je wat meer van het eiland wilt zien, is een huurauto hier dus onmisbaar. En natuurlijk kun je met een huurauto ook alle verborgen strandjes vinden. Dat maakt het nog leuker!

algherosc2
Alghero op Sardinië

Tip 1: Parkeren

Alghero is een drukke stad met nauwe straatjes en veel eenrichtingsverkeer. Een deel van het oude centrum is autovrij. Zet niet zomaar je auto langs de stoep! Een parkeerplek met blauwe lijnen betekent betaald parkeren, een plek met witte lijnen is gratis. Direct aan de haven van Alghero (Lungomare Barcellona) is een groot parkeerterrein waar bijna altijd plek is en je gratis kunt parkeren.

Tip 2: Restaurants

Hoe kan het ook anders: óók op Sardinië kun je fantastisch eten. Je bent immers in Italië. Alghero stikt van de goede, betaalbare restaurants. Ondanks dat de Sardijnse keuken van oudsher niet bekend staat om vis maar juist om vlees, kan je in Alghero op veel plekken heerlijke vis of zeevruchten eten. Aanraders zijn Al Vecchio Mulino en Trattoria Caragol. Maar je kunt natuurlijk ook met je huurauto toeren, op zoek naar dat ene verscholen restaurantje.

Het strandje Spiaggia La Pelosa kan flink druk zijn, máár het prachtige strand met helderblauw water en de oude verdedigingstoren maken dit tot een heerlijke plek.

Tip 3: Stintino

Sardinië staat bekend om de indrukwekkende natuur, maar natuurlijk ook de parelwitte strandjes met het azuurblauwe water. Spiaggia La Pelosa, gelegen in het dorp Stintino, is één van de bekendste stranden van Sardinië. Het kan hier flink druk zijn, máár het prachtige strand met helderblauw water en de oude verdedigingstoren maken dit tot een heerlijke plek.

sardinia-stintino-2
Het strand Spiaggia La Pelosa gelegen in Stintino

Tip 4: Capo Caccia

De wandeling door de Grotta di Nettuno met gids (€13) is de moeite waard voor wie houdt van druipsteengrotten. Ook als je niet van plan bent de grotten te bezoeken, is de afdaling de moeite waard. Het uitzicht vanaf de trappen is spectaculair. Neem je camera dus mee!

yacht-and-stairways-in-capo-caccia-2
Wandeling door Grotta di Nettuno op een kaap aan de westkust van Sardinië

Benieuwd naar Chantal’s tips voor de rest van het eiland? Lees ook 6 tips voor vakantie op Sardinië.

Chantal - Alleen op reis

Reisjournalisten of -bloggers

Chantal van Alleen op reis wil de wereld wil ontdekken en avonturen beleven. Ze is nieuwsgierig, gek op lekker eten, kampioen backpack inpakken en niet bang voor het onbekende. Altijd op zoek naar de goedkoopste tickets, low-budget plekken om te overnachten en de leukste adresjes om te eten en te shoppen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Karien Krabbenborg

9 december 2019 | 10:11 pm | Reageer op Karien Krabbenborg

Wij kunnen geen directe vlucht vinden naar Alghero. Suggestie?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 december 2019 | 10:41 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Karien,

Nee, sorry... Van autohuur weten we een hele hoop, we zijn immers autohuurspecialist. Maar voor advies over vluchten ben je bij ons niet aan het juiste adres.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Demetrio

11 mei 2021 | 9:58 pm | Reageer op Demetrio

Dag Karien,

Ik ben opzoek naar een goedkope auto voor in Sardinië. Dit vanaf 13 juli tmt 27 juli zou je mij kunnen helpen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.