Stap in en ontdek deze 8 mooie plekken op Sardinië met je huurauto

Het eiland waar de Italianen zelf hun vakantie vieren, dat móet wel fijn zijn! Sardinië is een prachtig ruig eiland met paradijselijke stranden. Hier kun je met de huurauto de mooiste plekjes kunt verkennen. Stap in en verken de 8 mooiste plekjes op het ruim 24.000 km2 grote eiland.

1. Historische stad Alghero

Als je van vis houdt is de stad Alghero echt een bezoek waard. Elke dag wordt de verse vis binnengevaren en ’s avonds geserveerd door de vele restaurants op en achter de stadswallen. De gerechten hebben grote overeenkomsten met de Spaanse kaart. Niet zo gek, Alghero ligt recht tegenover Barcelona en is lange tijd in handen van de Catalanen geweest. De mooie stad wordt omsloten door een mooi bewaarde vestingmuur. En in de stad vind je oude uitkijktorens en prachtige oude kathedralen en veel uitkijktorens die nog stammen uit de tijd van de overheersing van de Catalanen.

sardinie-alghero
De mooie stad Alghero wordt omsloten door een mooi bewaarde vestingmuur.

2. Naar de heilige bron Su Tempiesu

De heilige bron van Su Tempiesu bij Orune is een bezoekje meer dan waard. Een wandeling van 20 minuten brengt je naar een van de mooiste, heilige plekken van Sardinië. Het genezende water mag je meenemen, dus breng een extra plastic flesje mee. Extra, want je eigen fles heb je hard nodig op de weg terug naar boven. Een flinke klim!

su-tempiesu-sardinie
De heilige bron van Su Tempiesu bij Orune is een bezoekje meer dan waard.

3. Het parelwitte strand in Stintino

Aan parelwitte stranden op Sardinië geen gebrek. Spiaggia La Pelosa, gelegen in het dorp Stintino, is één van de bekendste stranden van Sardinië. En dat is niet zo gek, want het is prachtig! Even raak je daar aan het twijfelen: ben ik nog wel in Europa of bevind ik me op de Bahama’s? Op dit mooie strand kan het best druk zijn, maar dat vergeet je al snel als je om je heen kijkt.

stintino-sardinie
Spiaggia La Pelosa, gelegen in het dorp Stintino, is één van de bekendste stranden van Sardinië.

Op Sardinië zijn er zones genaamd Zona Traffico Limitato (ZTL). Hier mag je niet rijden of parkeren als je geen vergunning hebt. Het kan dus zijn dat de auto die voor je rijdt wél de zone in gaat. Volg hem maar niet. Er wordt streng gecontroleerd met camera’s en de boetes zijn hoog. Sterker nog, rijd je vier keer een rondje, dan krijg je ook vier keer een bekeuring. Daar wordt niemand blij van.

4. De jetset aan de Costa Smeralda

Als je geen genoeg kunt krijgen van mooie stranden, bezoek dan ook zeker de Costa Smeralda, ofwel de ‘Smaragdkust’. Dit is de plek waar de internationale jetset vakantie viert in sjieke toeristenplaatsjes. Ga je hier winkelen, dan moet je diep in de buidel tasten, maar ronddwalen en je vergapen aan al het moois is kosteloos! Uiteraard kun je op de boulevard genieten van een lekker drankje of zonnebaden op één van de prachtige stranden.

costa-smeralda-sardinie
De ‘Smaragdkust’ is de plek waar de internationale jetset vakantie viert in sjieke toeristenplaatsjes.

5. Op naar voormalig vissersdorp Villasimius

Iets rustiger en wat meer verscholen ligt het voormalig vissersdorpje Villasimius. Deze plek wordt aan drie kanten omringd door de zee. Je kunt je misschien wel inbeelden hoe mooi dit moet zijn! Je vindt hier dan ook veel stranden. In Villasimius vind je een gezellig plein en straten vol kleurrijke huisjes. In de omgeving van het dorpje vind je ook prachtige natuur dat toebehoort aan het beschermd natuurgebied ‘Area Marina Protetta’. Van kreetjes, rotskliffen en kleine eilandjes. Zeker een bezoek waard!

villasimius-sardinie
Vissersdorpje Villasimius wordt aan drie kanten omringd door de zee.

Over landweggetjes rijden is natuurlijk het allerleukste. Maar het kan zijn dat je weleens een stukje snelweg moet nemen. Zorg dat je contant geld of een creditcard bij je hebt, want bijna alle snelwegen zijn tolwegen. Een Nederlandse pinpas wordt zelden geaccepteerd.

6. Bezoek het middeleeuwse stadje Castelsardo

Mooi gelegen bovenop een vulkanische rots vind je het fotogenieke middeleeuwse stadje Castelsardo. In dit typische Sardijnse plaatsje kun je heerlijk de toerist uithangen. Door de straatjes struinen, genieten van al het moois… Er zijn veel winkels waar tapijten en keramiek worden verkocht. Het is namelijk een plaatsje vol traditionele ambacht. Net buiten Castelsardo vind je ‘la Roccia dell’Elefante’, een rots die sprekend op een olifant lijkt!

castelsardo-sardinie
Mooi gelegen bovenop een vulkanische rots vind je het fotogenieke middeleeuwse stadje Castelsardo.

7. Archeologische opgravingen in Barumini

Benieuwd naar prehistorische achitectuur? Ga dan zeker naar Barumini. Deze plek is vooral bekend vanwege de opgravingen die hier zijn gedaan. De opgravingen Su Nuraxi (Nuraghi) zijn torens die in 1800 voor Christus zijn gebouwd door Nuraghen. Over dit volk is maar heel weinig bekend en daarom zijn deze opgravingen bijzonder.

barumini-sardinie
Benieuwd naar prehistorische achitectuur? Ga dan zeker naar Barumini.

8. Kleurrijk vissersdorpje Bosa

Verscholen tussen tussen wijngaarden en olijfbomen vind je een prachtig vissersdorpje genaamd Bosa. Het dorpje ligt aan de rivier de Tirso. Dit is zo’n typisch dorpje waar je je tijdens je vakantie wel een dag kunt vermaken. Struinen door de kleurrijke straatjes, je vergapen aan de oude gebouwen… Alleen nog even een terrasje vinden en het vakantiegevoel is compleet!

bosa-sardinie
Verscholen tussen tussen wijngaarden en olijfbomen vind je een prachtig vissersdorpje genaamd Bosa.

Verken wonderschoon Sardinië met een huurauto

Wil je meer uit je vakantie op Sardinië halen? Stap dan in een huurauto en ontdek de mooiste plekjes. Nadat je de huurauto bijvoorbeeld op de luchthaven van Olbia hebt opgehaald, kan je vakantie pas echt beginnen. Wist je al dat je bij Sunny Cars een all-in auto huurt? Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod op Sardinië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.