8 bijzondere plekken die je met de huurauto vanuit Napels ontdekt

Napels, een prachtige havenstad aan de Italiaanse westkust, is bij toeristen geliefd vanwege het heerlijk zonnige klimaat en de smakelijke pizza´s. De regio heeft echter veel meer te bieden dan dat. Vlieg naar Napels, stap in je huurauto en de ontdek historische highlights en de prachtige natuur in de omgeving. Wij zetten acht must-visits voor je op een rijtje.

1. De bedolven stad Pompeï

Hij valt niet te missen, de vulkaan Vesuvius nabij Napels. De meest bekende uitbarsting van de vulkaan vond 79 jaar na het begin van de jaartelling plaats. Bij die uitbarsting werd de voormalige stad Pompeï bedolven onder as en stof. Eeuwenlang bleef de stad verborgen, tot het in de achttiende eeuw herontdekt werd. Het UNESCO Werelderfgoed geeft een bijzonder kijkje in het leven van de Romeinen die in die tijd in de stad woonden. Bezoek het forum, amfitheater en theater en de badhuizen en tempels van één van de best bewaard gebleven Romeinse steden.

italie-napels-vesuvius-en-pompeii
Uitzicht over Pompeï en de vulkaan Vesuvius

2. De oude Griekse stad Paestum

Tussen alle oude Romeinse steden, is de oude Griekse stad Paestum (of ‘Poseidonia’, zoals de voormalige bewoners de stad noemden) een opvallende verschijning. Paestum is dan ook een bijzondere archeologische plek, waar je ruïnes uit de vijfde eeuw voor het begin van de jaartelling bewondert. Hier vind je drie van de grootste en best bewaard gebleven Griekse tempels in het Middellandse Zeegebied. In het archeologisch museum van Paestum vind je opgegraven voorwerpen uit de tijd van de Griekse bewoning, waaronder een beschilderde graftombe uit 475 v. Chr..

italie-salerno-tempels-van-paestum
Tempel van Hera bij het beroemde archeologische UNESCO-werelderfgoed Paestum

3. De vulkaan Vesuvius

De vulkaan Vesuvius die de stad Pompeï onder as en stof bedolf, is nog altijd actief. De 1.200 meter hoge berg is vanuit Napels en vanaf vrijwel elke highlight in de omgeving goed te zien. Via een stijl en uitdagend pad wandel je in een paar uur naar de top van de vulkaan. Begin je je tocht bij Vesuvius Park, dan loop je in een half uur naar boven. Na het beklimmen van de vele traptreden sta je aan de rand van een enorme krater. Hoewel er voorlopig een uitbarsting verwacht wordt, maakt de vulkaan wel duidelijk dat ze nog actief is doordat er gas uit de grond ontsnapt. Een fijne bonus: vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op Napels en omgeving.

italie-napels-vesuvius-vulkaan
Wandeling naar de top van de Vesuvius

Italianen staan bekend om hun uitbundige gedrag. Daar beleef je doorgaans veel plezier aan tijdens je reis. Maar in de auto kunnen ze ook een beetje te uitbundig zijn… Als ze willen opschieten, doen ze hun richtingaanwijzer aan en rijden vlak op je bumper. Niks van aantrekken en gewoon rustig blijven rijden. Safety first.

4. Het bedolven dorp Herculaneum

Ook het dorp Herculaneum werd bedolven onder een dikke laag as tijdens de uitbarsting van Vesuvius zo’n 2.100 jaar geleden. De ruïnes van Herculaneum zijn minder toeristisch, maar zeker niet minder indrukwekkend dan die van Pompeï. Bezoek de overblijfselen van het voor zijn tijd rijke vissersdorp, waar op kunst en cultuur niet bespaard werd. Eén van de symbolen van deze rijkdom is de villa van de Papyri, waar oude papyrusrollen uit de hoogtijdagen van het dorp gevonden werden. Deze rollen kun je niet bewonderen, want wetenschappers zijn hard bezig de opschriften te ontcijferen met röntgensoftware.

italie-herculaneum-romeinse-fresco
Romeins fresco in Herculaneum

Italiaanse steden hebben vaak zulke smalle straatjes dat het niet altijd even gemakkelijk is hier doorheen te rijden of te parkeren. Zet de auto liever buiten het centrum en verken de stad te voet. Wel zo relaxt!

5. Het schilderachtige kustdorp Positano

Boven het azuurblauwe water van de Amalfikust ligt het charmante dorpje Positano. Haar kleurrijke huizen liggen tegen een groene heuvel gebouwd en kijken uit op de zee. Het is dan ook niet verbazend dat dit dorpje te zien was in vele Hollywoodfilms die zich deels in Italië afspeelden. Op een zonnige zomerdag vind je hier meer toeristen dan locals en dat maakt het extra gezellig. Een pittoresker Italiaans dorpje ga je in de omgeving van Napels niet vinden.

Tip: slinger met je huurauto vanuit Napels over de weg parallel aan de Amalfikust voor de beste uitzichten onderweg naar je bestemming.

italie-amalfi-kust-en-het-schiereiland-van-sorrento-positano
Het kleurrijke en charmante dorpje Positano

6. Het Parco Nazionale del Cilento

Ten zuiden van Napels ligt het groene nationaal park Cilento. Dit park is één van de minder toeristische plekken in de omgeving en daarom perfect voor een wandeling in alle rust. Kies je voor een wandeling langs de kust bij de Golf van Policastro of een hike rondom het Fiumicello-meer? Durf je wat meer uitdaging aan? Dan moet je de prachtige 11 kilometer lange wandeling rond het Alento-meer maken. In het park, dat niet voor niets uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed, vind je ook grotten en kloven.

italie-cilento-dam-alento
Het prachtige Alento-meer in Cilento

7. Het Nationaal Museum van Napels

Het Nationaal Archeologisch Museum in Napels is één van de grootste archeologische musea ter wereld. Het staat bekend om de vele Romeinse vondsten en één van de grootste Egyptische collecties van Europa. Geschiedenisliefhebbers kunnen zich hier urenlang onderdompelen in de vele tentoonstellingen. Ben je minder fan van geschiedenis? Tijdens een korter bezoek aan het museum krijg je toch een interessant beeld van de geschiedenis van de regio, wat extra context geeft aan alle archeologische highlights die je tijdens je vakantie bij Napels tegenkomt.

italie-napels-nationaal-archeologisch-museum
Een bezoekje aan het Archeologisch Museum is de moeite waard

Ontdek de omgeving van Napels met een huurauto

Zoals je ziet, is er in de omgeving van Napels een hoop te beleven. Heb je geen zin om in de hitte in een volle bus van plek naar plek te reizen? Dan huur je een comfortabele huurauto voor een roadtrip over Italiaanse slingerwegen. Vlieg naar de luchthaven van Napels en haal daar je huurauto op. Wil je zeker weten dat je een goede auto meekrijgt en voor vertrek al weten wat de totaalprijs gaat zijn? Kies dan voor all-in autohuur van Sunny Cars en geniet zorgeloos van je vakantie. Alle verzekeringen zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt je roadtrip nóg relaxter maken door een extra service te kiezen. Wissel bijvoorbeeld onderweg van bestuurder met de Extra Bestuurder service waarmee jullie beiden verzekerd zijn. Wil je extra snel aan je roadtrip beginnen? Met Online Check-in en de Fastlane service kunnen jullie razendsnel op pad om van het Italiaanse leven te genieten.

Bekijk ons aanbod van all-in autohuur in Napels

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Marijke van Elshuis-Florijn

23 augustus 2023 | 1:44 am | Reageer op Marijke van Elshuis-Florijn

is het mogelijk om een auto te huren in Bari en later af te leveren in Napels?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

29 augustus 2023 | 2:59 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Marijke, dit is mogelijk als je een one-way toevoegt van Bari naar Napels. Hier lees je alles over het reserveren van een One-Way: https://www.sunnycars.nl/extras/one-way-autohuur/
Heel veel plezier met de huurauto in Italie!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.